Lietuvės emigrantės širdį užkariavo anglas nusikaltėlių medžiotojas

Lutone, Anglijos oro uoste, kasdien kyla ir leidžiasi lėktuvai su emigrantais iš Lietuvos. Viename jų prieš 13 metų sėdėjo ir Irena Oliver su sūnumi Mindaugu. Į Lutoną ji atsikraustė iš gimtojo Kauno.

Irena Oliver.<br>LRT nuotr.
Irena Oliver.<br>LRT nuotr.
Irena Oliver.<br>LRT nuotr.
Irena Oliver.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 31, 2016, 3:30 PM, atnaujinta May 9, 2017, 8:45 PM

„Visai neplanavau emigruoti, Kaune man buvo gerai, turėjau darbą, pinigų, bet meilė svarbiau už viską“, – laidoje „Emigrantai“ tuos laikus prisiminė Irena.

Ši moteris gyvena ne tik su ypatingą darbą dirbančiu vyru, bet ir daugelio išsvajotoje prabangoje.

Visa Irenos šeima išsibarsčiusi po pasaulį. Sesės ir broliai – Amerikoje, Australijoje, tik tėvai liko gimtajame Kaune. Tad Irena jau seniai keliauja ir lanko šeimos narius. Per vieną tokį apsilankymą pas sesę Čikagoje ir įvyko lemtinga pažintis, kuri ir atvedė šią 58-erių moterį į Angliją.

„Tuo metu aš nelabai gerai kalbėjau angliškai“, – savo istoriją pradės Irena. Moteris, išėjusi pasivaikščioti po Čikagą pasiklydo ir suprato, kad savo jėgomis namų neberas. Pamačiusi policininkus su ginklais, moteris vos ne vos susikalbėjo su jais. Geranoriškai nusiteikę policininkai pasisiūlė pavežti moterį iki jos namų, prieš tai sustoję nusipirkti kavos.

Moteriai pasirodė keista, kad prie vyro priėjo paaugliai ir paprašė autografo.

„Išsitraukia vyrukas tušinuką ir pasirašinėja. Aš galvoju, kas čia dabar... Gal jis ne policininkas, o koks aktorius?“ – pasakojo Irena.

Ir nuo tos dienos Irenos gyvenimas tapo tikru veiksmo filmu. Pasirodo, vyras, kurį visai netyčia sutiko gatvėje buvo ne aktorius ir ne policininkas, kaip jai pasirodė iš pradžių.

Anglo Tedo Oliverio, dabartinio moters sutuoktinio, profesija daug egzotiškesnė ir apipinta legendomis. Tedas – premijų medžiotojas, nusikaltėlių gaudytojas. Nusikaltėlius už valstybės paskirtą premiją tai Anglijoje, tai Amerikoje gaudantis ginkluotas vyras Irenai stipriai susuko galvą. Jis buvo dėmesingas, globėjiškas ne tik jai, bet ir sūnui iš pirmos santuokos. O būtent tokio žmogaus jai trūko.

Išskirtinė Jungtinėje Karalystėje gyvenančios I.Oliver istorija – antradienio vakarą per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.