Įžymybių apsaugininkas: „Holivudo aktoriai taps ir teroristų taikiniais“

Dėl Holivudo įžymybių jis pasirengęs paguldyti galvą, bet ne todėl, kad būtų jų gerbėjas. Tiesiog jo toks darbas. Krisas Herzogas (49 m.) daugiau nei 25 metus saugo garsiausius aktorius, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Apsaugos specialistai tikina, kad tokioms įžymybėms kaip A.Jolie nuolat gresia pavojus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Apsaugos specialistai tikina, kad tokioms įžymybėms kaip A.Jolie nuolat gresia pavojus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
K.Herzogas (viduryje) 25 metus dirba įžymybių apsaugininku.<br>„ViDA Press“ nuotr.
K.Herzogas (viduryje) 25 metus dirba įžymybių apsaugininku.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Prie M.Kerr namų buvo sunkiai sužeistas apsaugininkas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Prie M.Kerr namų buvo sunkiai sužeistas apsaugininkas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

2016-11-09 05:48, atnaujinta 2017-04-18 10:32

Buvęs policininkas K.Herzogas yra rūpinęsis Brado Pitto ir Angelinos Jolie, Tomo Cruise’o, Selenos Gomez, Jessicos Albos saugumu. Jo klientė buvo ir viešbučių tinklo „Hilton“ paveldėtoja Paris Hilton.

K.Herzogas perėmė savo tėvo 1967 metais įkurtą bendrovę „Bodyguard Group of Beverly Hills“, kurios pirmasis klientas buvo legendinis vesternų aktorius Johnas Wayne’as (1907–1979).

Tarp asmens sargybinių ir jų saugomų žvaigždžių kartais užsimezga ypatingas ryšys. Pakanka prisiminti modelio Heidi Klum (43 m.) ir jos apsaugininko Martino Kirsteno (40 m.) meilės istoriją.

Su juo seksualioji vokietė ėmė susitikinėti praėjus keliems mėnesiams po to, kai su sutuoktiniu atlikėju Sealu užpildė skyrybų dokumentus. Poros romanas truko neilgai – po pusantrų metų H.Klum nutraukė ir asmeninius, ir profesinius santykius.

K.Herzogas teigė, kad asmens sargybinio darbas tik filmuose atrodo romantiškas.

– Ar dabar žvaigždžių tyko didesnė grėsmė nei anksčiau?

– Taip. Prisiminkite muzikinio TV konkurso „Balsas“ dalyvę dainininkę Christiną Grimmie, kurią šių metų birželio 10-ąją po koncerto nušovė sveiką protą praradęs gerbėjas.

Jei atlikėjos vadybininkai į saugumą būtų investavę apie 750 JAV dolerių, galbūt šios tragedijos būtų pavykę išvengti.

Aišku, ne tik pavieniai pamišėliai kelia pavojų žvaigždėms. Manau, greitai Holivudo įžymybės taps ir teroristų organizacijų taikiniais.

– Kodėl taip manote?

– Puikiai pažįstu nemažai aukšto rango FTB, kitų slaptųjų tarnybų agentų. Jie turi konkrečios informacijos ir dėl minėtos grėsmės jau seniai perspėjo Holivudo žvaigždžių bei pramogų pasaulio įžymybių apsaugininkus. Pasikėsinę į įžymybes teroristai sulauktų išskirtinio dėmesio.

– Kaip jūsų klientai reaguoja į tokius perspėjimus?

– Daugelis juos paprasčiausiai ignoruoja. Bėda ta, kad nemažai žvaigždžių negali pakęsti suvaržymų, kurie būtini dėl jų saugumo.

Profesionaliems apsaugininkams jos rodo įvairius kaprizus ir mieliau pasisamdo grėsmingos išvaizdos vyruką, neturintį supratimo apie asmens sargybinio darbą.

Be to, ir jų vadybininkai dažnai būna pernelyg taupūs.

– Kaip pavyksta užtikrinti garsių asmenų saugumą?

– Dažnai naudojamės metodu, kurį slaptosios tarnybos pasitelkia prezidentų ir kitų aukštų pareigūnų apsaugai.

Tai vadinamasis apsauginio burbulo metodas.

Mažiausiai penki sargybiniai išsidėsto skirtingu atstumu nuo saugomo asmens, taip jį apsupdami ir neleisdami niekam prisiartinti.

– Ar jūs kada nors buvote patekęs į keblias situacijas?

– Taip, yra buvę labai pavojingų akimirkų. Todėl didžiuojuosi, kad per kone penkiasdešimt bendrovės „Bodyguard Group of Beverly Hills“ veiklos metų nebuvo sužeistas nė vienas klientas.

– Ar yra įžymybių, kurias ypač sunku saugoti?

– Taip. Kai kurios žvaigždės į savo saugumą žiūri pro pirštus. Pavyzdžiui, prieš porą metų po Holivudo aktorės Sandros Bullock namus šmirinėjo nuogas sveiką protą praradęs pilietis, kuris automobilyje turėjo šaunamąjį ginklą.

To neturėtų būti. Dabar yra modernių technologijų būstui apsaugoti.

Holivudo žvaigždės B.Pittas ir A.Jolie anksčiau su vaikais daug keliaudavo po pasaulį, bet pastebėjau, kad ne visada tinkamai pasirūpindavo savo ir jų apsauga.

– O kokia, jūsų nuomone, pramogų pasaulio garsenybių apsauga per „Oskarų“ teikimo ceremoniją ir kitus reikšmingus renginius?

– Sąžiningai pasakysiu – prasta. Padavėjus, virėjus ir kitus pagalbinius darbuotojus galima papirkti, kad jie padėtų šalia įžymybių atsidurti tiems, kam nederėtų.

Didžiausia saugumo spraga – atvykusios žvaigždės limuzinuose laukia kelių kilometrų spūstyje neužtvertose gatvėse, kad galiausiai pasiektų raudonąjį kilimą.

Liejosi kraujas

Koks pavojingas asmens sargybinių darbas, liudija ir praėjusį mėnesį įvykęs incidentas garsios manekenės Mirandos Kerr (33 m.) namuose Los Andželo priemiestyje Malibu.

Apsaugininkas pastojo kelią įsibrovėliui, perlipusiam M.Kerr vilos pajūryje tvorą, o šis dūrė darbuotojui į akį.

Kitas apsaugininkas kelis kartus šovė į įsibrovėlį ir pataikė į galvą.

Sužeistas apsaugininkas ir užpuolikas buvo sraigtasparniu nuskraidinti į ligoninę.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.