Giedrius Drukteinis už tuščią butelį yra suplojęs šimtą dolerių

Aštuonių knygų ir daugiau kaip 800 straipsnių autorius, lektorius, mokyklos paaugliams „Džentelmenų koledžas“ įkūrėjas, o šiuo metu laidos „Muzikinis iššūkis“ teisėjas Giedrius Drukteinis (47 m.) vadovaujasi taisykle „Niekada nesek paskui minią“, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Ko apie jį nežinome?

G.Drukteinis.<br>T.Bauro nuotr.
G.Drukteinis.<br>T.Bauro nuotr.
G.Drukteinis.
G.Drukteinis.
G.Drukteinis.
G.Drukteinis.
G.Drukteinis.
G.Drukteinis.
Daugiau nuotraukų (4)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“

Feb 7, 2017, 8:41 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 1:28 PM

1. Pirmoji Giedriaus publikacija išspausdinta 1984 metais žurnale „Moksleivis“. Tai buvo humoreska „Įvykiai Lietuvos miške“. Honoraras buvo 3,5 rublio (inžinieriaus atlyginimas buvo 110–130 rublių). Už ją Giedrius pelnė ir Lietuvos jaunųjų rašytojų konkurso prizą – 10 rublių. „Tada supratau, kad rašymas – ne vien garbė, bet ir realūs pinigai“, – tvirtino G.Drukteinis.

2. 1990 metų kovo 11-osios JAV laikraščio „The New York Times“ žinutėje apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą cituojamas vienintelis lietuvis – G.Drukteinis, tuo metu dirbęs Sąjūdžio informacijos agentūroje.

3. Yra praleidęs daugiau nei metus subtropinėje Afrikoje, Balkanuose ir Afganistane, dirbdamas Jungtinių Tautų bei Europos Sąjungos misijose.

4. Jau 15 metų rašo monumentalią epopėją „Baltoji Afrika“ – apie baltuosius šio žemyno gyventojus. „Žinau, kad niekam šiais laikais tokios istorijos neįdomios, nereikalingos ir neaktualios, gal tik tokiems eruditams kaip Aidas Puklevičius, tačiau man tai gyvenimo kūrinys, kurį rašydamas išties jaučiu malonumą“, – sakė pašnekovas.

5. Vienintelės dvi šalys, kurias norėtų aplankyti, – Šiaurės Korėja ir Folklando Salos. Kol nepamato savo akimis, netiki vaizdu, kuris piešiamas. Lankydamasis Saudo Arabijoje visiškai pakeitė nuomonę apie šią šalį, nes per savaitę nesutiko nė vieno blogo žmogaus.

6. Kolekcionuoja „Coca-Cola“ ir „Pepsi“ butelius bei skardines, ant kurių kompanijų logotipai transkribuoti kitų kalbų rašmenimis: hebrajų, arabų, kinų, japonų, kirilica.

Už tuščią butelį hindi rašmenimis užrašytu logotipu, kokie negaminami nuo 1980-ųjų, suplojo 100 dolerių.

7. Mėgstamiausi rašytojai – Juozas Baltušis, Vytautas Petkevičius ir Aleksandras Solženycinas. Iš jų mokėsi ir mokosi rašyti.

8. Žinutė, kurią stengiasi perduoti savo mokiniams, – pamokymas iš V.Petkevičiaus knygos „Molio Motiejus – žmonių karalius“: „Nebūkite auksiniai, nebūkite moliniai, nebūkite geležiniai, būkite žmonės.“

9. Nešioja laikrodį ant dešinės rankos nuo pat vaikystės. „Tik užaugęs sužinojau, kad laikrodį ant dešinės rankos nešiojo Vakarų Europos aristokratai, taip pabrėždami, kad nedirba fizinio darbo“, – pasakojo Giedrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.