Už Ingos Valinskienės koncerto reklamą LRT laidoje – 2 tūkst. eurų bauda

LRT laidai „Auksinis balsas“ dėl eteryje transliuotos informacijos apie atlikėjos Ingos Valinskienės koncertą pažeidžiant įstatymus skirta 2 tūkst. eurų bauda.

Inga Valinskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Inga Valinskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2017, 4:54 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 1:46 PM

Komisija jau anksčiau pripažino, jog pernai gruodį laidoje pateikta informacija buvo paslėptas komercinis pranešimas.

„Bauda skirta Audriui Giržadui už pažeidimą antrą kartą, nes jis yra atsakingas už šios laidos turinį LRT“, – BNS sakė LRTK Administracijos direktoriaus pavaduotoja Jurgita Iešmantaitė.

Anot komisijos, tai jau trečiasis LRT pažeidimas, susijęs su reklamuojamomis prekėmis ar paslaugomis, ir antrasis, nustatytas laidoje „Auksinis balsas“.

Seimo Kultūros komitete dar sausį LRT atstovai ir komisija sutarė tikslinti įstatyme esančius neaiškumus, kada kultūriniai renginiai gali būti reklamuojami už atlygį, kada – nemokamai.

LRTK gruodžio pabaigoje jau skyrė 144 eurų baudą laidos „Auksinis balsas“ vyriausiajam prodiuseriui A.Giržadui už rėmimo pranešimų transliavimą pažeidžiant teisės aktus. Tuomet eteryje buvo reklamuota kava.

Panašų pažeidimą LRT eteryje komisija buvo nustačiusi daugiau nei prieš pusmetį „Eurovizijos“ konkurso transliacijos metu – tuomet televizijos atstovams buvo skirtas įspėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.