Kovotojo Jordano Poškaičio vaidmenys – nuo nusikaltėlio iki popiežiaus apsaugininko

Rytų kovos menų meistras Jordanas Poškaitis (46 m.) vaikystėje turėjo dvi slaptas svajones: tapti pasaulio čempionu ir nusifilmuoti kine. Kauniečiui pavyko įgyvendinti abu troškimus, tačiau iki šiol kovodamas ringe jis jaučiasi geriau nei filmavimo aikštelėje, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Su Liubomiru Laucevičiumi TV seriale „Gedimino 11“.
Su Liubomiru Laucevičiumi TV seriale „Gedimino 11“.
Kovotojo įgūdžiai padeda malšinti stresą filmavimo aikštelėje.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Kovotojo įgūdžiai padeda malšinti stresą filmavimo aikštelėje.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
„Rezidentuose“ J.Poškaitis įkūnijo pavydų ligonės sutuoktinį.
„Rezidentuose“ J.Poškaitis įkūnijo pavydų ligonės sutuoktinį.
Daugiau nuotraukų (3)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

2017-03-20 21:57, atnaujinta 2017-04-07 14:20

Pasaulio, Europos ir Lietuvos šidokan karatė bei bušido čempiono titulus pelnęs J.Poškaitis aktoriaus gyslelę turi nuo mažens.

Dar ankstyvoje vaikystėje Jordanas kurdavo pantomimos spektaklius, kuriuos rodydavo ne tik kiemo draugams ar bendramoksliams.

Iš Kauno rajono kilęs sportininkas vaidinimus yra rodęs tarptautiniuose moksleivių kultūros renginiuose Lenkijoje ir Vokietijoje.

„Man taip patiko vaidinti, kad pantomimos jau nepakako. Save nuolat įsivaizdavau vaidinantį prieš filmavimo kameras: dažniausiai būdavau herojus, gelbstintis pasaulį“, – juokėsi sportininkas.

Kai bendraamžiams J.Poškaitis užsimindavo, kad trokšta filmuotis kine, šie tik pasijuokdavo – esą kas vaikiną, gyvenantį nedideliame miestelyje, kvies vaidinti su garsiais aktoriais.

Draugų skeptiškumas nesumažino ryžto ir atkaklumo nestokojančio sportininko noro. Jis pradėjo dairytis kvietimų į aktorių atrankas.

„Man pasisekė labai greitai. Iš pradžių buvau pakviestas pasirodyti kelių filmų masinėse scenose. Ėjau visur, kur tik buvau kviečiamas, nes buvo smalsu pamatyti, kaip grimuojami aktoriai, ruošiamos dekoracijos, vyksta veiksmas.

Iki šiol daug kalbuosi su režisieriais ir aktoriais – jie atskleidžia įvairių vaidybos paslapčių“, – kalbėjo J.Poškaitis.

Netrukus kauniečio talentas vaidinti buvo įvertintas. Režisieriai jį ėmė kviesti ne tik į masines scenas.

Vienas pirmųjų filmų, kuriame Rytų kovos menų meistras vaidino kaip tikras aktorius, buvo 2005 metais amerikiečių režisieriaus Jeffo Blecknerio biografinė drama „Nebijok: popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimas“. J.Poškaitis jame įkūnijo dvasininko apsaugininką.

Sportininkas taip įsijautė į vaidmenį, kad atrodė, jog jis tikrai lydi ir akylai stebi Joną Paulių II.

Vėliau J.Poškaitis buvo pakviestas filmuotis tragiškus rugsėjo 11-osios įvykius atkuriančiame dokumentiniame filme. Kovotojas įkūnijo iš susprogdinto dangoraižio žmones gelbstintį didvyrį.

Istoriniame britų filme „Barbarai“ lietuviui buvo patikėtas Romos imperatoriaus vaidmuo. Jam teko panaudoti tik kelis kovos elementus, nes pagal scenarijų buvo nužudytas barbarų.

J.Poškaičiui yra tekę rodyti ir kaskadininko triukus koviniuose rusų serialuose. Vienas jų, kuriame lietuvis įsiamžino ne vienoje scenoje, – „Persona non grata“.

Sportininkas yra vaidinęs ir daugybėje lietuviškų TV serialų: „Gedimino 11“, „Tobula kopija“, „Komisarai tiria“, „Pasmerkti“.

Jam dažniausiai tekdavo apsaugininko, gelbėtojo ar nusikaltėlio vaidmenys.

Neseniai kovotoją buvo galima išvysti komiškame seriale „Rezidentai“ – Jordanas vaidino pavydų ligoninėje gydomos moters vyrą. O štai istoriniame seriale „Laisvės kaina. Savanoriai“ kaunietis įsiamžino kaip sovietų pareigūnas.

Sportininkas neneigė, kad vaidinti iki šiol sunkiau nei kovoti ringe, tačiau kurti vaidmenis labai padeda streso valdymo seminarai, kuriuos ne vienus metus pats veda kaip asmeninio ugdymo treneris.

„Norėčiau gauti vieną pagrindinių vaidmenų koviniame filme, kuriame gėris nugali blogį. Mintyse net sukasi jo scenarijus.

Ne mažiau būtų įdomu įsiamžinti veiksmo filme kartu su žmona ir vaikais“, – kalbėjo J.Poškaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.