Dainininkė Renata Gaidun kreipėsi į „TV pagalbą“ dėl dukros, įtrauktos į paauglių manipuliaciją

Grožio specialistė, grupės „Panteros“ narė Renata Gaidan prisipažino – ji ne juokais įbauginta. Vos prieš kelias dienas jos devynmetė dukra papasakojo apie kaimynystėje gyvenančią mergaitę, kuri pradėjo žaisti „mėlynojo banginio“ žaidimą. O netrukus ir pati dukra sulaukė skambučio, raginančio prisijungti prie mirtimi besibaigiančios manipuliacijos.

Renata Gaidan kreipėsi į „TV pagalbą“.
Renata Gaidan kreipėsi į „TV pagalbą“.
„Mėlynojo banginio“ žaidimo padariniai.
„Mėlynojo banginio“ žaidimo padariniai.
Renata Gaidan kreipėsi į „TV pagalbą“.
Renata Gaidan kreipėsi į „TV pagalbą“.
Renata Šakalytė-Jakovleva.
Renata Šakalytė-Jakovleva.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-03-28 09:54, atnaujinta 2017-04-07 01:37

„Nieko iki tol nebuvau girdėjusi apie šį neseniai į Lietuvą atkeliavusį vaikams ir paaugliams skirtą žaidimą, bet mokykloje visiems tėvams buvo išsiųstas pranešimas apie mirtiną manipuliaciją, į kurią įsitraukia vaikai ir Lietuvoje. Ir kaip tik tądien dukra pasakė, kad mergaitė iš gretimo namo išsipjaustė ant rankos banginio atvaizdą. Mane apėmė siaubas“, – TV3 laidos „TV pagalba“ studijoje pasakojo Renata Gaidan.

Moteris iškart nuskubėjo pas kaimynus perspėti, kuo užsiima jų dukra. „Mane išgąsdino mergaitės reakcija – ji ėmė isteriškai rėkti, kad dabar visiems bus blogai, kad visus išžudys“, – prisiminė R. Gaidan.

Tačiau didžiausią šoką atlikėja patyrė namuose. „Ruošiau šeimai vakarienę, kai suskambėjo dukros telefonas. Ji išmokyta neatsiliepti į skambučius iš nežinomų numerių, tad iškart atbėgo pas mane. Atsiliepiau... O ten robotizuotas balsas ėmė grasinti: „Jei tu netęsi žaidimo, tau ir tavo šeimai bus blogai – mes žinome tavo IP, žinome tavo namų adresą, surasime ir jus visus nužudysime“. Iš siaubo aš netekau žado“, – pasakojo Renata Gaidan. Moteris prisipažino – kaip elgtis tokiu atveju ji tiesiog nežinojo.

„TV pagalbos“ studijoje studentė Adriana Ablačinska papasakojo savo dvylikametės sesers istoriją – mergaitė buvo jau gerokai pažengusi „mėlynojo banginio“ žaidime. „Jos rankos buvo supjaustytos, ant vienos „puikavosi“ banginis. Ir jei ne klasės auklėtoja, kuri atkreipė dėmesį į žaizdas, turbūt sesuo būtų žengusi ir lemtingąjį žingsnį – nusižudyti“, – pasakojo A. Albačinska.

Valstybinio psichikos sveikatos centro Savižudybių prevencijos biuro vadovas Marius Strička įspėjo visus tėvus, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad būtų išvengta nelaimės. „Svarbiausia – kalbėtis ir tiesiai šviesiai paklausti, ar jūsų vaikas žaidžia. Jei nepadeda atviras pokalbis, stebėkite – jei jūsų vaikas slepia rankas, naktimis keliasi, jo būklė tapo kritiška, jis atsiribojo nuo viso pasaulio, galima įtarti, kad jis įsitraukė į „mėlynojo banginio“ manipuliaciją“, – sakė Marius Strička. Savižudybių prevencijos biuro vadovas paragino visus – ir tėvus, ir vaikus – apie asmenis, kurie žaidžia šį žaidimą bei tuos, kurie skatina žaisti, pranešti policijai. Mat už skatinimą žalotis ir privedimą iki savižudybės yra numatyta baudžiamoji atsakomybė.

PAGALBOS TELEFONAI:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.