Nijolė Sadūnaitė palietė jautrią Garliavos mergaitės istoriją

„Net liežuvis neapsiverčia pasakyti... Prašau pranešti, kur yra mergaitė, o jei jos nėra gyvos, tai kur yra jos kapelis“, – šių metų Laisvės premijos laureatės vienuolės Nijolės Sadūnaitės (79 m.) kalba apie Garliavos mergaitę Seimo salėje Sausio 13-ąją buvo kruopščiai nutylėta visos nacionalinės žiniasklaidos.

 Nijolė Sadūnaitė palietė jautrią Garliavos mergaitės istoriją.
 Nijolė Sadūnaitė palietė jautrią Garliavos mergaitės istoriją.
 N. Sadūnaitė: „Jie man sakė – tik ne apie mergaitę.
 N. Sadūnaitė: „Jie man sakė – tik ne apie mergaitę.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 20, 2018, 10:26 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:35 AM

Tačiau dar gūdesnė tyla buvo po Dalios Grybauskaitės (61 m.) akibrokšto.

N. Sadūnaitei baigus kalbą, kurioje ji keliskart „palaidojo“ Laimutės Stankūnaitės (32 m.) dukrą, prezidentė skubiai priėjo prie laureatės, ją apkabino ir pakuždėjo į ausį, kad ir ji – šalies vadovė, niekada nežinojo ir dabar nežino, kur yra vaikas, kadaise atsidūręs pedofilijos skandalo epicentre.

Antradienio vakarą vieninteliame interviu „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Patriotai“ N. Sadūnaitė papasakojo, kaip su ja buvo derinama, ką ir kaip ji kalbės Seime.

Taip pat unikalūs archyviniai kadrai iš žurnalistės R. Janutienės archyvo priminė, kas 2012 m. gegužę, likus kelioms savaitėms iki policijos šturmo Garliavoje, dėjo daugiausia pastangų, kad skandalas būtų išnaudotas politiškai.

Žiūrovai išgirdo, ką tuo metu, įsitaisiusi D. Kedžio apartamentuose, kalbėjo Nijolė Oželytė (63 m. ), kaip nerimavo dėl mergaitės gyvybės Vytautas Landsbergis (85 m.) ir jo bendravardis sūnus, koncertavęs Kedžių kieme.

„Ar violetinė tema bus atgaivinta prezidento rinkimams?“ – klausė „Patriotai“.

J. Smorigino tyrime – cenzūra kaip sovietmečiu. Tapytojas iš Kauno Rimantas Radišauskas buvo išmestas iš dviejų Lietuvos atkūrimo šimtmečiui skirtų parodų, nes per daug niūriai pavaizdavo Lietuvos tikrovę.

Žiurkės-biurokratai, griaužiantys Sausio 13-osios didvyrių kūnus.

Nuoga šeima, niūriai lipanti į emigracijon nuskraidinsiantį lėktuvą. Tik trispalve prisidengęs pilietis, nublokštas ant grindinio, o tolumoje boluoja Prezidentūra ir kreivi Generalinės prokuratūros langai.

„Ten tokia didelė žiurkė žmogų griaužia... nuogi pliki į lėktuvą lipa... Aš į Lietuvą žiūriu optimistiškai“, – taip parodos organizatorius Vilius Ksaveras Slavinskas aiškino, kodėl iš pradžių priėmė, o paskui išmetė R. Radišausko altorių Lietuvai.

„Inteligentą pažinsi iš kinkų drebėjimo“, – kartojo V. Kudirkos žodžius J. Smoriginas, nešdamas altorių iš dulkino sandėliuko, kariame jis buvo paslėptas nuo visuomenės akių.

„Patriotai“ šiandien 21.30 per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.