Futbolą komentuojančios G. Kaselytė ir J. Lavrenovaitė-Perez – apie savo favoritus

Rusijoje prasidėjusio pasaulio futbolo čempionato žiūrovų laukė staigmena – LRT eteryje jie girdi ir dviejų žavių moterų balsus. Prie komentatoriaus mikrofono sėdo profesionali futbolininkė Greta Kaselytė (25 m.) ir futbolo teisėja Justina Lavrenovaitė-Perez (33 m.).

J.Lavrenovaitė-Perez ir G.Kasalytė iki šiol komentavo tik merginų futbolą.<br>L.Pilibavičiūtės nuotr.
J.Lavrenovaitė-Perez ir G.Kasalytė iki šiol komentavo tik merginų futbolą.<br>L.Pilibavičiūtės nuotr.
G.Kasalytė ir J.Lavrenovaitė-Perez iki šiol komentavo tik merginų futbolą.<br>L.Pilibavičiūtės nuotr.
G.Kasalytė ir J.Lavrenovaitė-Perez iki šiol komentavo tik merginų futbolą.<br>L.Pilibavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 18, 2018, 6:05 PM, atnaujinta Jun 18, 2018, 6:08 PM

Šalies čempionių Šiaulių „Gintros-Universiteto“ vartininkė G.Kaselytė ir teisėja bei trenere dirbanti J.Lavrenovaitė-Perez šioje srityje turi nedaug patirties, tačiau naujo iššūkio nebijojo. 

„Jaudulio beveik nejaučiu, priešingai, laukiu įdomios patirties“, – prieš išbandydama save eteryje šypsojosi G.Kaselytė.

Žiūrovai per čempionatą girdi ir puikiai pažįstamų balsų – su moterimis rungtynes komentuoja Nerijus Kesminas, Tautvydas Meškonis, Maksimas Vojevodinas, Paulius Jakelis ir Rytis Vyšniauskas.

Visos komentatorių komandos laukia įtemptas mėnuo. Birželio 14–liepos 15 dienomis vyksiančiame čempionate iš viso bus sužaisti net 64 mačai.

– Ar kiek nors dvejojote sulaukusios pasiūlymo komentuoti planetos pirmenybių rungtynes? – dar prieš prasidedant jų darbui eteryje paklausiau G.Kaselytės ir J.Lavrenovaitės-Perez.

Justina: Nė kiek neabejojau ir iškart sutikau. Mes, futbolininkės, iš principo esame drąsios merginos.

Greta: Iš pradžių sutikau ilgai negalvodama. Tačiau vėliau, kai atsirado žiniasklaidos dėmesys, susimąsčiau, kurgi čia įsivėliau. (Juokiasi.)

– Ar jau esate išbandžiusios komentatoriaus kėdę?

Justina: Teko komentuoti keletą Lietuvoje neseniai vykusio merginų iki 17 metų Europos čempionato rungtynių. Artimieji sakė, kad pavyko visai neblogai.

Man futbolą savotiškai tenka komentuoti kiekvieną kartą, kai jį žiūriu su draugais. Aptariame vaizdą aikštėje, pasidalijame emocijomis.

Greta: Mano patirtis nedidelė. Komentavau vienas merginų čempionato rungtynes, kuriose Lietuva susitiko su Suomija. Nebuvo labai sunku, nes išmanau moterų futbolą, o šalia sėdėjo pažįstamas kolega. Tad tiesiog smagiai praleidau laiką.

– Specialiai ruošiatės pasaulio čempionatui?

Justina: Ypatingai ruoštis nelabai reikia, nes futbolą žiūriu beveik kiekvieną dieną, užmetu akį į skirtingus čempionatus.

Galbūt reikėtų iš pietiečių komentatorių pasimokyti emocijų – tik jie vieni gali taip skambiai pranešti apie įvartį.

Greta: Su LRT jau deriname, kokias pirmas rungtynes teks komentuoti, tad stengsiuosi daugiau pasigilinti į komandų sudėtis, taktinę žaidimo pusę.

– Ką jums reiškia tai, kad dirbsite su tokiais patyrusiais futbolo komentatoriais kaip T.Meškonis ir N.Kesminas?

Justina: Jie man puikiai žinomi dar nuo vaikystės. Labai džiaugiuosi, kad galėsime drauge dirbti, tikiuosi gauti patarimų. Manau, kolegų patirtis suteiks daugiau drąsos.

Greta: Per televiziją daug metų girdžiu jų balsus, o dėl šalia tokių ekspertų tikrai nėra baisu mėginti komentuoti pačiai.

– Esate emocingos futbolo žiūrovės?

Justina: Mes, lietuviai, futbolą ir stadione, ir namuose dažniausiai žiūrime tarsi operos pastatymą – visiškoje tyloje, be jokių emocijų.

Kartą su bičiuliais iš pietų šalių namuose žiūrėjome „Barcelona“ ir Madrido „Real“ rungtynes – po pergalingo įvarčio buvo tiek džiaugsmo, kad net atėjo žemiau gyvenantys kaimynai. (Juokiasi.)

Greta: Aš rungtynes stebiu tikrai emocingai, ypač jei žaidžia mėgstama komanda. Daug kas sako, kad moterys emocijų neparodo, bet aš rungtynes retai žiūriu be jų.

– Kas šiame čempionate bus jūsų favoritai?

Justina: Nuo vaikystės palaikau Portugaliją ir Vokietiją. Esu ištikima ir kas čempionatą nešokinėju prie kitų rinktinių.

Greta: Gal ir negerai tai atskleisti, tačiau man labai patinka vokiečiai ir brazilai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.