Ekstremalaus sporto gerbėjų laukia įspūdingas „X Games“ žaidynių savaitgalis

Jei reikėtų įvardinti patį beprotiškiausią sporto renginį pasaulyje, tai be abejonių būtų ekstremalios žaidynės „X Games“. Būtent jos jau šį „ilgąjį“ savaitgalį Mineapolyje (JAV) pažers gausybę aštriausių ekstremalaus sporto emocijų. Be to viena iš didžiausių „žvaigždžių“ – vandens slidininkė voveraitė Twiggy, šiose žaidynėse atsisveikins su savo gerbėjais.

Žaidynių akimirka.
Žaidynių akimirka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-19 13:53

Stačiausiomis rampomis bei sudėtingomis trasomis skriejantys BMX dviračiai, neįtikėtinus triukus išdarinėjantys Moto X motociklininkai ir meistriški riedlenčių profesionalų triukai jau spėjo pavergti daugybės adrenalino mėgėjų širdis visame pasaulyje.

Į 53-iasias ekstremalaus sporto žaidynes „X Games“ Mineapolyje atvyksta daugiau nei 200 geriausių extremalaus sporto atletų iš 20 skirtingų šalių. Per šį savaitgalį sportininkams bus išdalinti net 52 medaliai. Dėl prastų oro sąlygų Mineapolyje, žaidynės prasidėjo diena anksčiau ir startavo jau šiąnakt.

Jau dvyliktą kartą šiose žaidynėse dalyvaujantis australas Vince Byron sako šiemet turintis du tikslus: apginti BMX rampų stiliaus rungties nugalėtojo vardą ir galiausiai pelnyti auksą BMX “big air” varžybose. Nuo čempiono titulo praėjusiais metais jis buvo vos per plauką, todėl šiemet treniravosi itin intensyviai, stengdamasis įtraukti kuo daugiau sudėtingų triukų.

„Stengiuosi negalvoti, ką daro kiti ir susitelkti ties tuo, ką pats galiu padaryti geriausiai. Tačiau norint laimėti BMX „big air“ reikės padaryti kažką neįtikėtino“, – sako 28-erių V. Byron.

Sportininkas taip pat pabrėžė, kad nors tarp dalyvių ir jaučiama didžiulė konkurencija, tačiau tuo pačiu visi jie palaiko vieni kitus. „Kiekvienas nori pamatyti kuo daugiau naujų triukų, kuriuos galima atlikti saugiai. Ir nors rungtyniaujame tarpusavyje labai intensyviai, kartu esame tarsi viena komanda, kuriai svarbu sukurti gražų reginį žiūrovams”, – sako australas V. Byron.

Nors šiose žaidynėse labiau dominuoja vyrai, tačiau netrūksta ir ryškių ekstremalių sportininkių. Viena jų – brazilė Leticia Bufoni, turinti daugiausia riedlenčių sporto medalių moterų kategorijoje per visą „X Games“ varžybų istoriją (net 9!). Ji džiaugiasi, kad šis sportas tapo ir jos pragyvenimo šaltiniu. „Vos prieš keletą metų tokių varžybų vykdavo vos 2-3 per metus ir tik viena ar dvi sportininkės turėjo profesionalią įrangą bei rėmėjų paramą. Džiaugiuosi, kad situacija keičiasi, nes tai mums labai svarbu“, – sako žvaigžde savo šalyje tapusi L. Bufoni.

Amerikietis Ronnie Renner yra vienas ilgiausiai „X Games“ žaidynėse dalyvaujančių sportininkų. Šiemet jam tai bus jau 24-osios rungtynės, kuriose ir vėl sieks laimėti auksą Moto X rungtyje. Jis yra vienas tituluočiausių šio sporto dalyvių, skaičiuojantis net 12 medalių.

41-erių metų R. Renner sako, kad jam tiesiog patinka pergalės skonis. „Jei laimėsiu, tai gali būti ir paskutiniosios varžybos, kuriose dalyvauju. Tačiau jei pralaimėsiu, o kitąmet vėl kirbės noras grįžti rungtyniauti – pasimatysime dar kartą“, – sako sportininkas, kuris netoli savo namų net yra įsirengęs specialią motokroso trasą.

Visus šiuos ir daugybę kitų patrakusių sportininkų bus galima pamatyti jau šio savaitgalio ekstremalaus sporto „X Games“ varžybose. Liepos 19-22 d. Mineapolyje adrenalinas liesis per kraštus, o Lietuvos žiūrovai tiesiogiai žaidynes galės stebėti per vaizdo transliacijų internetu platformą viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ televizijos programą.

Tikėtina, kad „X Games“ žaidynėse pavyks pamatyti ir vieną neįprastą dalyvį – žymiąją vandens slidininkę voveraitę Twiggy. Ji šių metų varžybose pasirodys jau paskutinį kartą prieš išeidama mėgautis užtarnautu poilsiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.