Vieniša Petro Gražulio dukros mama apie nuosavą žuvies kioską: „Patys geriausi pirkėjai – rusai“

Palangos verslininkai džiaugiasi – pagaliau po daugelio metų vasara karšta ir labai pelninga. Naująjį sezoną jau pradėjusio LNK infošou KK2 žurnalistai, nuvykę į pajūrį, nutarė išsiaiškinti, kiek pinigų atostogoms negaili lietuviai ir užsieniečiai.

 Birutė.
 Birutė.
 Birutė.
 Birutė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-08-21 11:04, atnaujinta 2018-08-21 11:49

Vieniša Petro Gražulio dukros mama Birutė Palangoje turi nuosavą rūkytos žuvies kioską, kuriame ji pati ir prekiauja. Moteris laidoje pasakojo, kad žuvies kainos Palangoje nėra didelės: „Kainos tikrai įkandamos. Skumbrė kainuoja 3 eurus, kalmarai 1–2 eurus.“

Birutė teigia, kad patys geriausi pirkėjai – rusai, kurie negaili pinigų. Anot pašnekovės, už rūkytą ungurį rusai negaili ir 50 eurų.

Tačiau ne visi patenkinti poilsiu žymiausiame Lietuvos kurorte – daugelis skundžiasi didelėmis apgyvendinimo ir maisto kainomis. Kalbinti poilsiautojai sako, kad išsinuomoti būstą – sudėtinga, kadangi jie užsakyti visai vasarai į priekį.

„Paskutinį kartą Palangoje. Čia, žinokit, baisu. Kad ir maistas. Tik už 80 eurų gali normaliai pavalgyti. Geriau važiuoti į užsienį negu čia pas žemaičius“, – kalbėjo poilsiautojas Jonas.

Dar prasčiau jaučiasi pensininkai, kurie teigia, kad eiliniams Lietuvos senoliams vykti į Palangą negalima, nes jie neturi tiek pinigų.

„Galima trumpai ir drūtai pasakyti – tikrai neįmanoma. Maistas brangus, o man daugiau nieko nereikia. Mes valgyti kiekvieną dieną norim“, – laidoje kalbėjo poilsiautoja Sofija.

Vis dėlto KK2 žurnalistas Ervinas, atlikęs kainų patikrą, nustatė, kad Palangoje kainos per pastaruosius kelerius metus ženkliai nedidėjo: „Charčio sriuba – 3 eurai, šašlykas – 8 eurai. Jeigu piniginė plati,  galima paskanauti ir egzotiškesnių patiekalų, krokodilo kepsnys – 18 eurų.“

Pramogų kainos Palangoje taip pat liko panašios kaip pernai ir užpernai – nuotrauka su kakadu papūga J.Basanavičiaus gatvėje – 5 eurai.

Ypač Palanga džiaugiasi užsieniečiai – čia jiems gera. Anot jų, kainos Palangoje – europietiškos, todėl daugelis sau gali leisti 3–4 dienų poilsį, nes ilgesniam laikui neturi pinigų.

„Čia yra brangiau nesu Odesoje. „Kijevo“ kotletas pas jus 5,5 euro, o pas mus – euras. Kambariai kainuoja pigiau pusantro karto“, – laidoje kalbėjo poilsiautoja Tatjana.

Kitas svečias iš Baltarusijos teigė, kad Palangoje lankosi ne pirmą kartą, o šiais metais su šeima planavęs vykti į Jūrmalą, bet, anot vyro, ten kainos dar didesnės.

Visą reportažą apie Palangą ir kainas populiariausiame Lietuvos kurorte žiūrėkite šį antradienio vakarą laidoje KK2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.