Gintaro ir Eglės Kručinskų vaikų atėmimo dramoje – skaudi detalė

Visa Lietuva užgniaužusi kvapą stebėjo širdį veriančias dramas, kai Kauno vaikų teisių tarnybą iš tėvų atėmė vaikus ir juos apgyvendino pas laikinuosius globėjus.

 Vaikų atėmimo dramoje – skandalingas posūkis.
 Vaikų atėmimo dramoje – skandalingas posūkis.
 Vaikų atėmimo dramoje – skandalingas posūkis.
 Vaikų atėmimo dramoje – skandalingas posūkis.
 Vaikų atėmimo dramoje – skandalingas posūkis.
 Vaikų atėmimo dramoje – skandalingas posūkis.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 20, 2018, 1:56 PM, atnaujinta Nov 20, 2018, 2:37 PM

Kaip teigia Gintaro ir Eglės Kručinskų šeimos advokatai Rūta Visocnik ir Saulius Dambrauskas, šioje šeimos dramoje – skandalingas posūkis.

„Valstybės institucijos viešai ne kartą deklaravo, kad šeimai ir ypatingai vaikams, įstatymo nuostatos numato pagalba. Jiems priklauso ir turi būti teikiama psichologinė pagalba. Ar įsivaizduojate, kaip visa ši situacija traumavo vaikus? Pasekmės juntamos dar ir šiandien.

Tačiau nei vienas psichologas taip ir nepasirodė šeimos namuose. Vaikams jokia psichologinė pagalba nebuvo suteikta“, – laidoje „Ant bangos“ pasakojo Kručinskų šeimos advokatė R. Visocnik.

Pasak teisininkų, šeimoje lankosi socialiniai vaikų teisių darbuotojai, kurie vaikams primena apie skaudų atskyrimą nuo tėvų ir taip juos dar labiau traumuoja:

Vaikai mato, kad ateina teta ir jų mintyse kyla prisiminimai, jie bijo, kad juos vėl gali pasiimti iš tėvų ir kažkam atiduoti. Tai nėra pagalba. Nors visi ginasi, kad dabartinis vaiko teisių gynimo įstatymas jį apsaugo, mes matome kitokią situaciją. Paprasčiausiai jokia pagalba neiteikiama.“

Kitas Kručinskų šeimos advokatas Saulius Dambrauskas prabilo apie vis labiau diskutuojamą sąmokslo teoriją:

„Jei įsivaizduotume, kad vaikai šiandien tampa preke, tuomet būtų aišku, kodėl vaikai atimami iš tokių šeimų. Šiai dienai apie tai kalbama vis daugiau, kad ir kaip bauginančiai tai skambėtų.“

Skandalingos ir dar neviešintos detalės apie skaudžias vaikų atėmimo dramas jau šį trečiadienį laidoje „Ant bangos“ 21:00 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.