Buvusio vienuolio gyvenimas atima žadą: mėgaujasi prabanga ir dalijasi savo sėkmės receptu

Buvęs hinduistų vienuolis Jay Shetty (33 m.) dabar gyvena prabangioje viloje, kuri įsikūrusi ant vienos Holivudo kalvų. Turtus ir pripažinimą vyrui atnešė vaizdo siužetai, kuriuose jis pasidalijo išmintimi, sukaupta gyvenant vienuolyne ir medituojant.

Jay Shetty dabar gyvena prabangioje viloje, kuri įsikūrusi ant vienos Holivudo kalvų.<br>lrytas.lt montažas.
Jay Shetty dabar gyvena prabangioje viloje, kuri įsikūrusi ant vienos Holivudo kalvų.<br>lrytas.lt montažas.
Jay Shetty dabar gyvena prabangioje viloje, kuri įsikūrusi ant vienos Holivudo kalvų.
Jay Shetty dabar gyvena prabangioje viloje, kuri įsikūrusi ant vienos Holivudo kalvų.
Jay Shetty dabar gyvena prabangioje viloje, kuri įsikūrusi ant vienos Holivudo kalvų.<br>CSHIS/MPI/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Jay Shetty dabar gyvena prabangioje viloje, kuri įsikūrusi ant vienos Holivudo kalvų.<br>CSHIS/MPI/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
J.Shetty išminties sėmėsi iš Indijos vienuolių ir atsiskyrėlių.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
J.Shetty išminties sėmėsi iš Indijos vienuolių ir atsiskyrėlių.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 2, 2021, 11:40 AM, atnaujinta Jan 2, 2021, 2:30 PM

Kaip tapti laimingam? Ką daryti užklupus stresui? Kaip išsivaduoti iš vidinių demonų?

Atsakymų į tokius ir panašius klausimus gyvenimo rutinos ir negandų išvarginti žmonės (tarp kurių – daug Holivudo garsenybių) ieško J.Shetty tinklalaidėje „Tikslingai“ („On Purpose“).

Savipagalbos knygos „Mąstyk kaip vienuolis“ („Think Like a Monk“) autorius J.Shetty trejus metus praleido ašrame – hinduistų vienuolyne.

O dabar jį veikiau būtų galima vadinti virtualios žiniasklaidos magnatu. Vyras socialiniame tinkle „Facebook“ ir kitose virtualiose erdvėse dalijasi savo pažinimu, kurį sukaupė iš hinduizmo raštų ir vienuolio gyvenimo kasdienybės.

J.Shetty savo neįprasta gyvenimo istorija išsiskiria iš kitų tinklaraštininkų ir nuomonės formuotojų būrio.

Londone (Didžioji Britanija) indų imigrantų šeimoje gimęs J.Shetty tikina, kad savo tinklalaide nori padaryti žmones laimingesnius.

Sugrįžęs iš skurdo ir nuolankumo pasaulio, kur neturėjo net interneto, buvęs vienuolis dabar virtualioje erdvėje moko išminties.

Į savo paskyrą socialiniame tinkle „Instagram“ J.Shetty kelia Budos citatas, o į „YouTube“ kanalą – trumpus vaizdo įrašus. Juose, remdamasis hinduizmo religija ir senovės indų išmintimi, gvildena itin svarbius klausimus: kokia gyvenimo prasmė, kas yra laimė, ar verta savo gyvenimą paaukoti kitiems?

Trumpi mokomieji J.Shetty filmukai jau peržiūrėti daugiau nei keturis milijardus kartų.

Buvusio vienuolio nuomone, pasaulis nuo jo sukūrimo nedaug pasikeitė. Žmones kankina tos pačios problemos – ir prieš tūkstančius metų, ir dabar jie bijo nesėkmių, sielojasi dėl nelaimingos meilės.

„Prieš tūkstantį metų duotas išmintingas patarimas ir mūsų laikais negali būti visai kvailas“, – sakė J.Shetty, kurį gerbėjai dažnai pavadina Holivudo šventuoju.

Patarimus dalijantį skvarbių akių indą, praeityje vilkėjusį neįprastą oranžinės spalvos drabužį ir giedojusį „Hare Krišna“, socialiniame tinkle „Facebook“ stebi daugiau nei 27 mln. žmonių. Didžioji jų dalis vargu ar žino, ką reiškia „Hare Krišna“.

Jau pusantrų metų rengiamoje tinklalaidėje „Tikslingai“ J.Shetty kalbina garsenybes. Jo pašnekovai buvo teniso žvaigždė serbas Novakas Džokovičius (33 m.), anglų komikas Russellas Brandas (45 m.), anglų kilmės Kanados žurnalistas, bestselerių autorius Malcolmas Gladwellas (57 m.) ir daugelis kitų.

Buvęs vienuolis savo pašnekovų klausinėja, kas jiems suteikia dvasinę ramybę, stiprybę, kas lėmė sėkmę.

J.Shetty siekia, kad kiekviena diena būtų prasminga. Rytą jis pradeda dvi valandas trunkančia meditacija. „Tai – mano sielos maistas“, – sakė jis.

Ar jis tebesijaučia vienuoliu? „Ne. Tik tebemąstau kaip vienuolis“, – aiškino savo sekėjų dvasiniu mokytoju vadinamas J.Shetty.

Vyras įsitikinęs, kad vienuoliai – laimingiausi žmonės pasaulyje. Laime spinduliuoja ir jo šviesios akys. Tokias pačias turi ir J.Shetty žmona Radhi Devlukia (30 m.), Anglijoje gimusi indė, dirbanti virėja.

„Kai kurie žmonės net mano, kad mes esame brolis ir sesuo“, – sakė tinklalaidės „Tikslingai“ kūrėjas.

Savo knygoje „Mąstyk kaip vienuolis“ J.Shetty pasakoja, kaip būdamas aštuoniolikos metų iš ateities tikėjosi kur kas daugiau nei gerų pažymių, gerai apmokamo darbo, galimybės žaisti golfą ir mirties.

Jo gyvenimą pakeitė vieno hinduistų vienuolio paskaita, kurią jis išgirdo Londono universitete studijuodamas verslo vadybą.

Svečio samprotavimai apie gyvenimo prasmę taip paveikė J.Shetty, kad jis išvyko į artimiausią Indijos vienuolyną.

Taip verslo susitikimus ir siautulingus vakarėlius naktiniuose klubuose jis iškeitė į lūšnelių kaimą prie Mumbajaus ir pokalbius su vienuoliais apie gyvenimo prasmę.

Ten J.Shetty mokėsi meditacijos, nuolankumo, 30 dienų laikėsi tylos įžadų, badavo, dirbo įvairius buities darbus.

Jis pasakojo, kad nemaloniausias darbas buvo dezinfekuoti lauko tualetus.

Kai J.Shetty buvo 26-eri, buvę studijų bičiuliai pasikvietė jį į Londoną.

Jiems buvo smalsu, kaip buvusiam verslo vadybos studentui sekasi egzotiškoje dvasinėje kelionėje.

Susitikęs su jais J.Shetty dar kartą įsitikino, kad išvykdamas į vienuolyną pasielgė teisingai.

Jo bičiuliai buvo pervargę, iškankinti streso, daugelis jau spėję nusivilti savo pasirinktu gyvenimo keliu.

O J.Shetty buvo atsipalaidavęs, spinduliavo gyvenimo džiaugsmu ir linksmai pasakojo draugams, kaip vienuolyne įveikė visus jam žinomus vidinius demonus.

Buvęs vienuolis J.Shetty – puikus pamokslininkas, geras klausytojas, galintis spręsti kitų problemas. O savo?

Anksčiau jų turėjo. Vaikystėje buvo storas, nepasitikintis savimi. Iš jo šaipydavosi bendraklasiai.

Vienu metu vaikinas buvo rimtai įnikęs į alkoholį.

Su savo problemomis J.Shetty susidorojo. Tad dabar jam svarbiausia – tarnauti kitiems. To jis išmoko vienuolyne.

Turtingai gyvenantis J.Shetty nė kiek neįsižeidžia pavadintas karjeristu. Karjeros jis siekia dirbdamas po keliolika valandų per parą.

„Mano pasitraukimas iš vienuolyno buvo tobulėjimo dalis. Dabar aš laimingas galėdamas padėti žmonėms“, – sakė buvęs vienuolis.

Vyras įsteigė mokyklą, kuri rengia jo darbo krypties specialistus – konsultantus, seminarų rengėjus. 120 valandų programos kaina – 3 tūkst. dolerių.

Buvęs vienuolis mielai dalyvauja įvairių JAV televizijų laidose. Koronaviruso pandemijos metu jis suteikia paguodos, įžiebia viltį.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.