30-metis blogeris S. Rešetniakas internete transliavo savo draugės mirtį: gresia ilgi metai nelaisvės

Pastaruoju metu Rusijos televizijos laidose aptarinėjama šiurpi istorija – tiesioginės interneto transliacijos metu mirė mergina.

30-metis blogeris S. Rešetniakas internete transliavo savo draugės mirtį: gresia ilgi metai nelaisvės.<br> LR koliažas.
30-metis blogeris S. Rešetniakas internete transliavo savo draugės mirtį: gresia ilgi metai nelaisvės.<br> LR koliažas.
S.Rešetniako sekėjai matė, kaip jis įnešė į kambarį nejudantį merginos kūną.
S.Rešetniako sekėjai matė, kaip jis įnešė į kambarį nejudantį merginos kūną.
V.Grigorjeva buvo nuolatinė S.Rešetniako transliuojamo „Trash-Stream“ dalyvė.
V.Grigorjeva buvo nuolatinė S.Rešetniako transliuojamo „Trash-Stream“ dalyvė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2021, 10:48 AM, atnaujinta Mar 15, 2021, 11:58 AM

Stanislavas Rešetniakas (30 m.), internete žinomas pseudonimu Reeflay, Maskvos priemiestyje nuomojamame name dvi valandas „YouTube“ kanale savo sekėjams vedė tiesioginę transliaciją, o tuo metu koridoriuje gulėjo mirusios jo draugės Valentinos Grigorjevos (27 m.) kūnas.

Paryčiais vyras moterį su vienais apatiniais išvijo į koridorių ir atidarė lauko duris į gatvę. Lauke buvo maždaug penki laipsniai šalčio.

Savo auką jis aptiko negyvą devintą valandą ryto.

Šią istoriją papasakoję Rusijos Pirmojo kanalo laidos „Vyriška-moteriška“ žurnalistai teigė, kad tinklaraštininkas ne vienus metus garsėjo vadinamaisiais „Trash-Stream“ (pažodžiui – šiukšlių srautas) įrašais ir transliacijomis. Tai – garso ir vaizdo medžiaga, kurios kūrėjai yra pasiryžę įgyvendinti net ir bjauriausius savo sekėjų įgeidžius.

Po šio įvykio S.Rešetniakas buvo suimtas dviem mėnesiams. Vyrui gresia 15 metų nelaisvės.

Šiuo metu visame pasaulyje sparčiai populiarėja „Trash-Stream“ – žmonės iš savo namų valandų valandomis internetu transliuoja bjaurius ar net žiaurius vaizdus, o internautai už tai moka.

Vienas Rusijos laidų vedėjas tokius žmones apibūdino taip: „Jie tiesiogines laidas veda iš srutų duobės, kuri yra supilta jų širdyse.“

Manoma, kad iškrypėliškų, amoralių reginių stebėtojai yra ne tik vaikai ir paaugliai.

Tuo mėgaujasi ir suaugę pinigų nestokojantys žmonės, kurie yra persisotinę gero gyvenimo ir išsiilgę tokių vaizdų, kurių kasdienybėje neišvysi.

Laidos „Vyriška ir moteriška“ rengėjai pasakojo, kad S.Rešetniakas noriai vykdydavo sekėjų, kurie mokėdavo pinigus, reikalavims.

Tinklaraštininkas yra paskelbęs ir įkainius: atsisėsti ant butelio – 3 tūkst. rublių (apie 34 eurus), skelti antausį – tūkstantis rublių (apie 11 eurų), atsisėsti ant veido – 2 tūkst. rublių (apie 23 eurus).

„Trash-Stream“ siužetų kūrimas buvo vienintelis S.Rešetniako darbas. Sekėjų užsakymu jis mušdavo savo svečius, daužydavo į jų galvas kiaušinius, kam nors ištatuiruodavo užsakovo vardą.

Žmonėms, iš kurių jis tyčiodavosi, būdavo sumokama.

Kai kada muštynės ir skandalai tiesioginiame eteryje kildavo ne pagal žiūrovų pageidavimus. Mat „Trash-Stream“ dalyviai dažnai būdavo apsvaigę nuo alkoholio ar narkotikų.

„Stasai, išgydyk jai galvos skausmą ašarinėmis dujomis“, – rašė pageidavimą vienas „Trash-Stream“ žiūrovas, nurodęs, kad už tai sumokėjo 45 rublius (0,51 euro).

Netrukus transliacijos vedėjas paėmė ašarinių dujų balionėlį ir pradėjo artintis prie savo merginos ir nuolatinės „Trash-Stream“ dalyvės Valentinos.

„Stasai! Tu išdeginsi man akis! – pradėjo šaukti mergina ir užsidengė veidą pagalve. – Tuoj pat iškviesk man taksi, aš išvažiuosiu.“

Valentina pradėjo raudoti. Kažkoks tame bute buvęs vyras nerišliai bandė atkalbėti S.Rešetniaką nepurkšti ašarinių dujų. Tačiau „Trash-Stream“ rengėjas nieko nepaisydamas įgyvendino žiūrovo užsakymą.

Kai mergina verkdama ėmė raičiotis ant grindų, S.Rešetniakas papurškė dar kartą.

Žiūrovui, kuris sumokėjo vos 45 rublius, pasisekė, nes įprastai „Trash-Stream“ rengėjai už tokius vaizdus prašo 2–3 tūkstančių rublių.

Po trijų savaičių ta pati mergina, stebint tūkstančiams S.Rešetniako sekėjų, mirė jo namuose nuo šalčio.

Likus kelioms valandoms iki tragedijos Valentina atvyko pas Stanislavą su drauge Marina (30 m.). Internete tiesiogiai buvo transliuojama, kaip trijulė geria alkoholinius gėrimus.

Stipriai įkaušusi Valentina ėmė pavyduliauti savo draugo, atsisakė gaminti jam valgyti, keletą kartų jam trenkė, po to nusirito nuo kėdės ant grindų.

Kiek atsitokėjusi mergina ėmė trankyti draugo aparatūrą, galiausiai per langą užsiropštė ant namo stogo ir ėmė garsiai keiktis.

Penktą valandą ryto Marina išvažiavo namo, o Valentina liko su S.Rešetniaku. Jis atnaujino vaizdo transliaciją ir papasakojo, kad savo merginą su vienais apatiniais išgrūdo į koridorių ir atidarė lauko duris.

Valentina prašėsi įleidžiama į vidų, tačiau Stanislavas nekreipė dėmesio ir toliau bendravo su savo sekėjais.

Vėliau kameros užfiksavo, kaip Stanislavas, apsivilkęs striukę, išėjo į koridorių patikrinti, kas ten vyksta.

„Valia, tu gyva? Vaikinai, man atrodo, kad ji negyva. Chebra, nėra pulso. Ji išblyškusi. Nekvėpuoja“, – žiūrovams aiškino S.Rešetniakas ir įnešė nejudantį Valentinos kūną į kambarį.

Po kurio laiko vyras iškvietė greitąją medicinos pagalbą ir toliau bendravo su žiūrovais tiesioginiame eteryje. Buvo matyti, kaip atvykę medikai konstatuoja moters mirtį. Transliaciją nutraukė pasirodžiusi policija.

S.Rešetniakas internetines transliacijas pradėjo 2014 metais nuo parodomųjų žaidimų, tačiau ši veikla populiarumo nepelnė.

Anksčiau Stanislavas dirbo automobilių remonto dirbtuvėse, mokėsi kirpėjo amato, tarnavo armijoje.

Net ir daugelis „Trash-Stream“ rengėjų nemėgo S.Rešetniako už jo žiaurius siužetus.

Viename jų S.Rešetniakas skėlė antausį neįgaliam žmogui. Kitame matyti, kaip jo svečias išgeria kelis litrus saulėgrąžų aliejaus. Net keliuose siužetuose jis muša moterį.

Viename vaizdo klipe matyti, kaip S.Rešetniakas atsisėdęs ant psichikos ligonio šaukia: „Aš tavo šeimininkas ir moku už tave.“ Tada trenkia jam antausį. Vaikinas pradeda verkti laikydamasis už skruosto.

Vienas iš S.Rešetniako buvusių draugų Dmitrijus Kotovas televizijos laidoje pasakojo, kad kurį laiką jie bendravo normaliai.

Bet kartą, kai D.Kotovas užmigo, S.Rešetniakas nuskuto jam plaukus. Po šio incidento vyrai nutraukė ryšius.

Neseniai Rusijoje ne mažiau skandalingai pagarsėjo kitas „Trash-Stream“ rengėjas Andrejus Burimas, slapyvardžiu Mellestroy. Jis vienos tiesioginės transliacijos metu keletą kartų į stalą trenkė merginos galvą – sukruvino veidą, išmušė dantis.

„Paryčiais S.Rešetniakas moterį su vienais apatiniais išvijo į koridorių ir atidarė lauko duris į gatvę. Lauke buvo maždaug penki laipsniai šalčio.

„Kai kada muštynės ir skandalai tiesioginiame eteryje kildavo ne pagal žiūrovų pageidavimus. Mat vakarėlių dalyviai dažnai būdavo apsvaigę nuo alkoholio ar narkotikų.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.