Plaukų per 2 savaites netekusi R. Andrikienė: „Labiausiai gąsdino nežinojimas“

Rasos Andrikienės gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis vos per kelias savaites – netikėtai jos vešlūs ir išpuoselėti plaukai, keldavę susižavėjimą visiems aplinkiniams, ėmė slinkti kuokštais.

Rasos Andrikienės gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis vos per kelias savaites – netikėtai jos vešlūs ir išpuoselėti plaukai, keldavę susižavėjimą visiems aplinkiniams, ėmė slinkti kuokštais. <br> Pr. siuntėjų nuotr.
Rasos Andrikienės gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis vos per kelias savaites – netikėtai jos vešlūs ir išpuoselėti plaukai, keldavę susižavėjimą visiems aplinkiniams, ėmė slinkti kuokštais. <br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2021, 12:37 PM, atnaujinta May 15, 2021, 12:42 PM

TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ Rasa neslėpė – tuo metu ji galvojo apie vėžio diagnozę, bet labiausiai gąsdino nežinojimas. Išsiaiškinusi tikrąją plaukų slinkimo priežastį, ji suprato, kad su tuo teks gyventi toliau – tik reikės pakeisti požiūrį į gyvenimą.

Tačiau šiandien ji yra pavyzdys daugeliui moterų, susidūrusių su alopecija. Nėra ko gėdytis ar slėptis, juk, kaip sako pati Rasa, nuslinko tik plaukai – ne šypsena.

Alopecija – autoimuninės sistemos liga, kuri iš Rasos neatėmė gyvenimo džiaugsmo. Geštalto psichoterapijos konsultantė be užuolankų papasakos savo įkvepiančią istoriją, kuri pareikalavo daug stiprybės, tačiau taip pat padovanojo ir neįtikėtinų dovanų.

Sukrečianti pradžia

Rasa neslepia, kad pradžia išties buvo sudėtinga. Ėmus slinkti plaukams, ji pasidarė kraujo tyrimus. Ir nors rezultatas buvo nepriekaištingas, plaukai labai slinko ir toliau. Rasa ėmė ieškoti to priežasčių ir kreipėsi į gydytoją dermatologę. Ši ją įspėjo, jog gali atsitikti taip, kad nuslinks visi plaukai.

„Labiausiai gąsdino tas nežinojimas, o kas bus toliau? Gal ausys nukris, gal nosis? Kas toliau? Dvi savaitės – viskas, plaukų nebėra, plika. Tad tos baimės buvo“, – pasakojo Rasa.

Vieną dieną moteris suprato, jog nebegali iš namų išeiti be peruko. Nieko nelaukusi nuskubėjo į perukų saloną ir išsirinko sau tinkamą.

„Tai buvo labai skaudus momentas. Supratau, kad iš tiesų – jau viskas, reikės likusius plaukus nuskusti ir su tuo peruku vaikščioti“, – prisiminė Rasa.

Peruką ji nešiojo vos dvi savaites – toks nepatogus jis buvo. O tada natūraliai atėjo suvokimas, kad ji nebesislėps po peruku – bus tokia, kokia yra.

Viešumo pasekmės

Kai Rasa apie tai ėmė kalbėti viešai, pasipylė moterų laiškai, kuriuose jos dėkodavo už įkvėpimą. Laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjos Kristinos Rimienės pašnekovė anksčiau neįsivaizdavo, kiek daug tokių moterų, o kiekvienos jų istorija, išlieta laiškuose, vis skirtinga. Rasa pažįsta šimtus tokių moterų, kurioms jos atvirumas yra ne tik įkvėpimo šaltinis, bet ir paskata neužsisklęsti ir išdidžiai priimti save kitokią.

Ji papasakojo kelis pavyzdžius, su kuo tenka susidurti plaukų netekusioms moterims, ir kada plaukų netekimą išgyventi sunkiausia. Kalbėjimas apie alopeciją, savo patirtį, anot Rasos, yra savotiškas būdas paaiškinti aplinkiniams situaciją. Ji drąsiai juokauja apie savo ligą ir priima viską taip, kaip yra.

„Aš per visą šį viešumą ir situaciją gavau tiek naudos! Per pirmą karantiną parašiau knygą, tačiau neturėjau leidyklos. Tada nutiko ta plaukų situacija, tapau tokia ryški, graži, tad įsidrąsinusi savo knygą nusiunčiau didžiausiai Lietuvos leidyklai. Ir jie sako – gerai. Tad ką svajojau, tą turiu“, – džiaugėsi Rasa.

Plaukų netekimas – ne nuosprendis

Netekusi plaukų ji atrado ir naują stilių – pamėgo skrybėles, naujus aksesuarus, tad jos nepastebėti gatvėje tiesiog neįmanoma. Moteris spindi originaliu ir gražiu įvaizdžiu.

„Mes visos esame fantastiškos, unikalios ir pasimatuoti viena su kita tiesiog negalime. Jei ant vienos svarstyklių pusės atsistoju aš – ant kitos pusės nėra ko dėti, nes kitos tokios kaip aš nėra.

Lygiai taip pat jūs – antros tokios nėra. Mes visos esame wow. Tik protingai naudokimės tuo, kas mums duota. Tai tėra tik plaukai, išvaizda. Mes esame kur kas daugiau. Drąsos!“ – laidos žiūrovėms linki Rasa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Seimo opozicijos komentarai apie Vyriausybę ir gynybos finansavimą