Verslininkas Benediktas Gylys prabangą iškeitė į aplinkinius stebinantį gyvenimo būdą

Visuomet turtingu norėjęs tapti Benediktas Gylys gali pasigirti milijonu sąskaitoje, kurį uždirbo dar iki sulaukęs 30–ies. „Delfi TV“ laidoje „Kasdienybės herojai“ verslininkas papasakojo, kodėl pasirinko aplinkinius dažnai šokiruojantį gyvenimo būdą ir apie savo meilę gražuolei brazilei.

Benediktas Gylys.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Benediktas Gylys.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Benediktas Gylys.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Benediktas Gylys.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Benediktas Gylys.
Benediktas Gylys.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 3, 2022, 12:51 PM

Pirmuosius pinigus Benediktas uždirbo įkūręs pažinčių portalą. Vėliau įkūrė vitaminų ir maisto papildų parduotuvę bei pradėjo investuoti į kitus lietuviškus technologijų verslus.

Benediktas patikina, kad iš namų senamiestyje vis dažniau keliauja į savo sodybą netoli Ignalinos. Naktinis miesto gyvenimas ir šurmulys – ne jam. Nors verslininkas galėtų sau leisti prabangią vakarienę, patikina, kad to visiškai nenorėtų. Prieš penkerius metus jis kardinaliai pakeitė savo gyvenimo būdą.

„Juodi drabužiai tapo tarsi mano protesto forma prieš vartojimą. Prieš tą norą visą laiką spindėti vis kita spalva kiekvieną dieną“, – sako laidos pašnekovas.

Keičiant gyvenimo būdą, daiktų sumažėjo ne tik Benedikto drabužinėje, bet ir namuose. „Viskas, ką matote aplink, yra nuolatos naudojama ir reikalinga“, – sako vyras.

B. Gylys patikina besilaikantis griežtos dienos rutinos. Telefoną jis išjungia dar iš vakaro, o rytą skiria kavai ir ramiam minčių susidėliojimui. Tuomet medituoja, valgo sveikus pusryčius, o po jų įsijungia telefoną ir sulaukia krūvos skambučių.

„Bet po tokio ryto aš jau esu pasiruošęs atlaikyti ir labai darbingą dieną. Aš jau esu pasirengęs būti nebe futbolo kamuolys, bet futbolininkas“, – sako pašnekovas.

Savo vardo paramos fondą įkūręs Benediktas sukūrė ir išskirtinį projektą, kurio dalį vilniečiai ir miesto svečiai gali bet kada aplankyti. Skirtingose šalyse pastatytos po 11 tonų sveriančios skulptūros ir kiekvienas žmogus, pavyzdžiui, Vilniuje, prie Geležinkelio stoties, gali matyti, pavyzdžiui, Liubline gyvenančius žmones.

Įdomu ir tai, kad priimdamas žmones į darbą šios laidos herojus mažai dėmesio kreipia į profesinius gebėjimus.

„Svarbiausia, kad žmogus turėtų stuburą. Ar jis žino, kad jam pasiseks? Žmogus turi žinoti, kur jis eina, nes idėjos gali keistis, todėl man svarbu, ar žmogus turi pakankamai parako nuversti kalnus, norėdamas įgyvendinti savo tikslus“, – sako Benediktas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?