Daugiau detalių apie J. Deppo ir A. Heard santykius: drama teisme primena kvapą gniaužiančią muilo operą

Aktoriaus Johnny Deppo (58 m.) buvusiai žmonai Amber Heard (36 m.) nustatyti du psichikos sutrikimai, o štai „Karibų piratų“ žvaigždė prašė žmoną sužeisti jį peiliu ir pats bandė susižaloti aštriu daiktu, kai aktorė bandė nuraminti vyrą. Šie ir kiti faktai aiškėja jau kelias savaites trunkančiame buvusios Holivudo poros teisme.

Amber Heard ir Johnny Deppas.<br>lrytas.lt montažas.
Amber Heard ir Johnny Deppas.<br>lrytas.lt montažas.
Amber Heard ir Johnny Deppas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Amber Heard ir Johnny Deppas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Karibų piratų“ („Pirates of the Caribbean“) žvaigždė Johnny Deppas (58 m.) duodamas parodymus teisme, nagrinėjančiame buvusiai jo žmonai aktorei Amber Heard (36 m.) iškeltą bylą dėl šmeižto, tvirtino, kad niekada nėra sudavęs jokiai moteriai.
„Karibų piratų“ („Pirates of the Caribbean“) žvaigždė Johnny Deppas (58 m.) duodamas parodymus teisme, nagrinėjančiame buvusiai jo žmonai aktorei Amber Heard (36 m.) iškeltą bylą dėl šmeižto, tvirtino, kad niekada nėra sudavęs jokiai moteriai.
Johnny Deppas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Johnny Deppas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Johny Deppas ir Amber Heard.<br>Scanpix nuotr.
Johny Deppas ir Amber Heard.<br>Scanpix nuotr.
Buvę sutuoktiniai J.Deppas ir A.Heard dabar susitinka teisme.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Buvę sutuoktiniai J.Deppas ir A.Heard dabar susitinka teisme.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Buvę sutuoktiniai J.Deppas ir A.Heard dabar susitinka teisme.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Buvę sutuoktiniai J.Deppas ir A.Heard dabar susitinka teisme.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 19, 2022, 12:55 PM, atnaujinta May 19, 2022, 3:18 PM

Ferfakso mieste (Virdžinijos valstija) tęsiasi „tūkstantmečio procesas“ – J.Deppo ir jo buvusios žmonos A.Heard („Teisingumo lyga“, „Romo dienoraštis“, „Akvamenas“) teisminis bylos nagrinėjimas. Kaip žinoma, J.Deppas įsižeidė dėl laikraštyje „The Washington Post“ 2018-aisiais paskelbtos A.Heard skilties apie smurtą: nors jo pavardė nepaminėta, aktorius nutarė, kad publikacijoje yra užuominų apie tai, kad jis ją mušė.

J.Deppas norėtų atkurti gerą vardą, o kartu prisiteisti iš buvusios žmonos 50 mln. dolerių, juolab kad publikacija pakenkusi jo karjerai. Aktorius išties neteko kelių pelningų sutarčių, pavyzdžiui, piktadario Grindelvaldo vaidmens juostoje „Fantastiniai gyvūnai“.

A.Heard savo ruožtu pateikė 100 mln. dolerių priešieškinį.

Holivudo žvaigždžių skyrybos dažnai virsta visam pasauliui kvapą gniaužiančiu serialu, kur kas sodresniu už seną gerą „Santa Barbarą“.

Tačiau pagrindinio kino pirato J.Deppo ir jo žmonos A.Heard byla pralenkė visus ankstesnius skandalus ir virto epochinio masto tragikomedija.

Naujasis poros serialo sezonas prasidėjo balandžio 11-ąją, kai Virdžinijos teismas pagaliau ėmėsi nagrinėti J.Deppo ieškinį.

Per mėnesį buvę sutuoktiniai ištraukė į viešumą turbūt visus purvinus skalbinius, kuriuos sugebėjo sukaupti per 15 bendro gyvenimo mėnesių.

Alkoholis, narkotikai, peštynės ir įžeidinėjimai – tai tik maža Holivudo žvaigždžių bendro gyvenimo dalelė, pirmą kartą paviešinta teismo salėje.

„Nerandu žodžių savo skausmui apsakyti, – raudojo ant advokato peties A.Heard. – Siaubinga čia sėdėti savaičių savaites ir vėl viską iš naujo išgyventi.

Tai skausmingiausias ir sunkiausias patyrimas, kurį man yra tekę iškęsti.“

Aktoriai J.Deppas ir A.Heard susitiko 2009-aisiais juostos „Romo dienoraštis“ („Rum Diary“) filmavimo aikštelėje. Teisme A.Heard pasakojo, kad jai paskambino filmo prodiuserių asistentas ir pasakė, jog J.Deppas nori susitikti su ja asmeniškai savo biure ir įvertinti tinkamumą vaidmeniui. Tačiau vietoj aktorių atrankos jie praplepėjo kelias valandas.

„Mes kalbėjomės apie knygas, muziką, poeziją. Mums patiko tie patys dalykai: mažai žinomi rašytojai, eilėraščiai, kurių kiti niekada nebuvo girdėję. Jis labai apsiskaitęs ir žavus“, – prisiminė Amber.

Netrukus ji sulaukė telefono skambučio ir ragelyje pasigirdo jausmingas žemas balsas. „Tu – tikras kūdikis! Tu – svajonė!“ – išburkavo J.Deppas.

Nors jų romanas prasidėjo po trejų metų, abipusės simpatijos įsižiebė dar filmavimo aikštelėje.

„Mes turėjome bučinio sceną, – pasakojo A.Heard. – Bet tai nebuvo panašu į įprastą sceną, ji buvo tikra. Jis čiupo mane už galvos, prisitraukė ir iš tiesų pabučiavo.“

Tuo J.Deppas neapsiribojo – jis siuntė jai dovanas, nors abu tuo metu turėjo kitų santykių. Pagaliau po dvejų metų jie išvyko į filmo reklaminę kelionę, kurios metu suprato, kad yra įsimylėję vienas kitą.

„Per „Vienišo klajūno“ („The Lone Ranger“) filmavimą aš atėjau pas jį ir nuaviau jam batus, tai jam padarė įspūdį“, – pridūrė A.Heard.

Iš pradžių pora romaną slėpė. J.Deppas jaudinosi, kad Amber bus pavadinta šeimos ardytoja po jo išsiskyrimo su ankstesne partnere ir vaikų motina Vanessa Paradis (49 m.). Bet meilė pasirodė stipresnė.

Peštynės nuo pat pradžių tapo neatskiriama A.Heard ir J.Deppo santykių dalimi. Dar 2012 metais aktorius pirmą kartą pakėlė ranką prieš mylimąją. Pasak Amber, tai atsitiko tuomet, kai Jonny buvo girtas, apsirūkęs ir aiškino, kad jo tatuiruotė „Wino“ skirta buvusiai draugei aktorei Winonai Ryder.

„Aš nusijuokiau, o jis skėlė man antausį“, – prisiminė moteris.

Suvokęs, ką padarė, J.Deppas puolė ant kelių ir verkdamas prašė atleidimo. „Jis pažadėjo, kad tai niekada nebepasikartos“, – sakė A.Heard.

Bet J.Deppas nesiliovė. Pasak A.Heard, tyčiojimaisi tęsėsi: vyras tąsė ją už plaukų, daužydavo plaštakos išorine puse, niekino jos aktorinį talentą ir kritikavo aprangos stilių.

Be to, prisidėjo nuolatiniai kaltinimai neištikimybe. Kartą J.Deppas apkaltino Amber tuo, kad ji Ispanijoje permiegojo su aktoriaus muzikantu ir draugu. Po to taip trenkė jai per veidą kumščiu (ant J.Deppo pirštų visada daug žiedų), kad perskėlė lūpą, o kraujas aptaškė sieną.

Apie tuos susidūrimus žinojo merginos motina ir psichoterapeutas.

„Jaučiausi nesaugiai, kalbėdavausi su mama, nes žinojau, kad ji supranta ir nesmerkia manęs dėl to, kad lieku su mylimu žmogumi“, – teisme prisiminė A.Heard.

Galbūt esmė ta, kad aktorės motina pati buvo smurto artimoje aplinkoje auka – Amber tėvas dažnai pakeldavo ranką prieš sutuoktinę.

Tačiau per susidūrimus su J.Deppu A.Heard irgi buvo ne iš kelmo spirta. Kartą aktorius skėlė jai antausį, o ji sviedė į jį vazą. Kitą kartą A.Heard trenkė degtinės buteliu per sutuoktinio ranką ir nukirto piršto galiuką.

„Pirštas kabaldžiuoja, kaulas iššokęs ir aplaužytas, bosas raukėsi, kol bandžiau išplauti žaizdą“, – per teismą pasakojo vienas J.Deppo apsaugininkų.

A.Heard atviravimai verti atskiro nuodugnaus tyrimo. Aktorė papasakojo, kaip 2013 metais jie su draugais keliavo po dykumą. J.Deppui pasirodė, kad prie jo mylimosios, kuri buvo apsvaigusi nuo narkotikų, kibo kita mergina, ir pasiuto.

Jau atsidūręs su Amber namelyje ant ratų, jis surengė kratą ieškodamas kokaino. Pasak jos, Johnny šaukė ir viską plėšė bei laužė.

„Jis suplėšė mano suknelę, – ašarodama pasakojo moteris. – Jis nuplėšė nuo manęs apatinius drabužius, o po to puolė apžiūrinėti lyties organus. Jis sakė ieškąs savo narkotikų, savo kokaino.“

Kelionę į Rusiją nelemtaisiais 2013-aisiais Amber įsiminė ilgam. Per skrydį juodu su J.Deppu vartojo narkotikus ir jais pavaišino stiuardesę.

Tačiau netrukus J.Deppui pasirodė, kad stiuardesė flirtuoja su A.Heard.

„Jis čiupo ją už riešų, trenkė juos į stalą ir pasakė, kad gali jai sulaužyti rankas“, – teisme prisiminė stiuardesė ir apsiverkė.

Kaip teigė A.Heard, jau viešbutyje J.Deppas ją sumušęs, jai iš nosies pasipylė kraujas.

Apie 2013-ųjų vidurį A.Heard pradėjo galvoti apie santykių su J.Deppu nutraukimą. Bet ją vis kažkas sustabdydavo, juk jis – jos gyvenimo meilė.

„Džiaugiausi, kai viskas buvo gerai. Tačiau jis turėjo kitą, baisiąją, pusę. Kai ji paimdavo viršų, nebematydavau Johnny, kurį mylėjau, – aiškino A.Heard. – Jis vartojo narkotikus ir alkoholį, bet neigė savo priklausomybės rimtumą. Vemdamas jis prarasdavo sąmonę. Jis prarasdavo savo kūno kontrolę ir aš arba jo apsauginiai valydavo tai, ką pridarydavo.“

Po kiekvieno tokio akibrokšto, pasak aktorės, J.Deppas tvirtindavo neturįs problemų.

Beje, J.Deppo įtarimai dėl sutuoktinės neištikimybės nebuvo nepagrįsti. Iš A.Heard psichologo užrašų teisme paaiškėjo, kad būdama susituokusi ji turėjo romaną su aktoriumi Jamesu Franco. Tai atsitiko 2015-ųjų gruodį.

Prieš skyrybas su J.Deppu 2016-ųjų pavasarį ji susimetė su milijardieriumi Elonu Musku, nors pati ir tikina, kad jos romanas su šiuo verslininku prasidėjo jau nutraukus santuoką.

Ruošiantis teisminiam nagrinėjimui praėjusių metų gruodžio 10–17 d. klinikinė psichologė Shannon Curry stebėjo A.Heard. Tai leido gydytojai nustatyti aktorės diagnozę, kurios detalėmis ji pasidalijo viename teismo posėdžių.

Pasak psichologės, aktorė kenčia nuo ribinio asmenybės sutrikimo, kuris pasireiškia nuotaikos nestabilumu, prastu savęs vertinimu, nuolatiniais pykčio protrūkiais, ir histrioniniu asmenybės sutrikimu, pasireiškiančiu nuolatiniu dėmesio siekimu, noru dominuoti pokalbiuose, provokuojamai elgtis ir rengtis.

Be to, Sh.Curry pranešė, kad A.Heard gerokai pervertino savo potrauminį streso sutrikimą po sunkių skyrybų su J.Deppu, apie kurį buvo anksčiau pranešusi.

Pratęsdamas ją J.Deppo advokatas Wayne’as Dennisonas pastebėjo, kad potrauminis streso sutrikimas netrukdė jai šeimininkauti virtuvėje, kasdien sportuoti, linksmintis su draugais ir lankyti someljė kursus.

Kiek anksčiau J.Deppas pakomentavo garso įrašą, kuriame girdėti, kaip jis žalojasi peiliu ir prašo taip pasielgti A.Heard. Pasak artisto, tuo momentu jam baigėsi kantrybė dėl viešų aktorės kaltinimų smurtu artimoje aplinkoje.

Pirmasis J.Deppo liudytojas teisme buvo vienas jo apsaugininkų Travisas McGivernas.

Jis papasakojo, kad sutuoktiniai dažnai ginčydavosi, jam dažnai tekdavo ginti viršininką.

Jis pats matė, kaip kartą A.Heard šveitė vyro link skardinę energinio gėrimo, trenkė jam į nugarą ir nusispjovė.

O kartą už tai, kad J.Deppas perstūmė spintą su jos drabužiais, Amber jam tvojo kumščiu į veidą. Apsaugininko parodymai teisme įsiutino A.Heard ir ji paleido piktą tiradą.

Neapsieita ir be garsiausio J.Deppo ir A.Heard šeimos incidento – istorijos apie išmatas lovoje. Apie tai detaliai papasakojo buvęs aktoriaus vairuotojas Starlingas Jenkinsas.

Tą dieną vyras nuvežė Amber į muzikos festivalį, o kiek vėliau J.Deppo namų tvarkytoja sutuoktinių lovoje rado fekalijų.

„A.Heard man sakė, kad tai nevykęs pokštas, ir pareiškė, kad fekalijos ne jos, o jų Jorkšyro terjerų“, – pašnekovės žodžius perteikė S.Jenkinsas.

Matyt, taip aktorė nutarė atkeršyti vyrui – prieš vykdama į festivalį susikivirčijo su juo ir įpykusi išmetė per balkoną vyro telefoną ir piniginę.

Komentuodami piktnaudžiavimą alkoholiu Holivudo žvaigždės apsaugininkai neneigė, kad jis mėgėjas išgerti, tačiau tuo nepiktnaudžiavo.

„Tiesą sakant, manau, kad Džekas Sperou būdavo girtesnis negu J.Deppas“, – pajuokavo apsaugininkas Malcolmas Connolly.

Parengė Matilda ALEKSANDRAVIČĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.