Tikybos ir etikos mokytoja nėrė į sekso nuotykį

Patirti kūniškos meilės malonumų niekada nevėlu. Taip nutaria komedijos „Meilė pagal iškvietimą“ („Good Luck to You, Leo Grande“) herojė – šeštąją dešimtį įpusėjusi tikybos ir etikos mokytoja.

Nensė Stouks į viešbutį išsikviečia už pinigus sekso paslaugas teikiantį jaunuolį Leo Grande.<br>AP / „Scanpix“ nuotr.
Nensė Stouks į viešbutį išsikviečia už pinigus sekso paslaugas teikiantį jaunuolį Leo Grande.<br>AP / „Scanpix“ nuotr.
Nensė Stouks į viešbutį išsikviečia už pinigus sekso paslaugas teikiantį jaunuolį Leo Grande.<br>Kadras iš filmo
Nensė Stouks į viešbutį išsikviečia už pinigus sekso paslaugas teikiantį jaunuolį Leo Grande.<br>Kadras iš filmo
E.Thompson filme „Dienos pėdsakais“.<br>Kadras iš filmo
E.Thompson filme „Dienos pėdsakais“.<br>Kadras iš filmo
E.Thompson filme „Protas ir jausmai“.<br>Kadras iš filmo
E.Thompson filme „Protas ir jausmai“.<br>Kadras iš filmo
D.McCormackas seriale „Birmingemo gauja“.<br>Kadras iš filmo
D.McCormackas seriale „Birmingemo gauja“.<br>Kadras iš filmo
E.Thompson filme „Hovardo pabaiga“.<br>Kadras iš filmo
E.Thompson filme „Hovardo pabaiga“.<br>Kadras iš filmo
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 9:35 AM

Nensė Stouks (kurią įkūnija Emma Thompson, 63 m.) į viešbutį išsikviečia už pinigus sekso paslaugas teikiantį jaunuolį Leo Grande (Darylas McCormackas, 29 m.) ir trumpai suformuluoja savo pageidavimus: oralinis seksas, vėliau – kelios pikantiškos pozos.

„Tinka“, – dalykiškai atsako nuovokusis Leo.

Konservatyvių pažiūrų Nensės santuoka truko tris dešimtmečius, tačiau savo seksualiniu gyvenimu ji nebuvo patenkinta.

Po vyro mirties moteris trokšta nuotykio, žmogiško ryšio ir šiek tiek gero sekso. Tačiau dabar, kai priešais sėdi jaunas vaikinas, ji nežino, kaip elgtis.

Nensę ima kankinti daugybė klausimų ir abejonių. Ar ji atrodo jam žavi? Argi ji gali patikti perpus jaunesniam vaikinui? Ar ji apskritai gali tikėtis, kad jis mylėsis su ja? Bet juk būtent už tai ji sumokėjo.

Ar toks jos elgesys smerktinas? Ar tai nėra šio vaikino išnaudojimas?

„Vargšas vaikinas“, – ima galvoti Nensė. Moteris ima graužtis dėl savo amoralaus elgesio.

Leo bando išblaškyti niūrias klientės mintis, tačiau tai jam sekasi sunkiai. „Ko graužiesi? Juk perki ne mane, o paslaugas, kurias aš siūlau“, – moters sąžinės balsą bando nuraminti jis.

D.McCormacko herojus – tipiškas vaikinas už pinigus. Jis – protingas, žavus, įdomus, kultūringas, pasitikintis savimi, viliojantis, jausmingas ir patrauklus ne tik išoriškai.

Būtent tokio vaikino trokšta daugelis merginų.

Įpratusi gilintis į esmę, Nensė bando suprasti – koks žmogus yra Leo. Ji vis nesiryžta veiksmui, už kurį sumokėjo nemažai pinigų, ir bando laimėti laiko.

Australijos režisierė Sophie Hyde (45 m.) filmą „Meilė pagal iškvietimą“ pateikia kaip kamerinį – nedideliam žiūrovų ratui skirtą spektaklį.

Beveik visas filmo veiksmas vyksta niekuo neišsiskiriančiame viešbučio kambaryje, Nensė ir Leo visą laiką yra veiksmo centre.

Tai – tarsi dviejų žmonių šokis, kurio metu filmavimo kamera net ir mažiausią klaidą išryškina stambiu planu.

Pagrindinę heroję filme įkūnijusi dviejų „Oskarų“ laureatė E.Thompson per daugiau nei 40 metų yra sukūrusi įspūdingų vaidmenų.

Šią britų aktorę daug žiūrovų yra įsidėmėję klasika tapusiuose filmuose „Dienos pėdsakais“ („The Remains of the Day“, 1993 m.), „Hovardo pabaiga“ („Howards End“, 1992 m.), „Protas ir jausmai“ („Sense and Sensibility“, 1995 m.).

„Meilėje pagal iškvietimą“ E.Thompson pademonstravo įvairiapusį savo talentą. Jos įkūnyta Nensė Stouks – nepasitikinti savimi, pažeidžiama, tačiau kartu ir ciniška, užsispyrusi.

Ji negali pakęsti savo sūnaus, nes jis jai atrodo tiesiog nuobodus, o savo dukrai pavydi įdomaus gyvenimo.

Filmo herojė nebando pelnyti žiūrovų simpatijų. Tiesą sakant, ši moteris kartais net nervina, nors jos seksualinis prabudimas iš tiesų vertas pagarbos.

D.McCormacko herojus Leo Grande susidūrė su kitokiais iššūkiais. Tai – paslaptingas personažas, kuris neatsiskleidžia nei Nensei, nei kitoms savo klientėms.

Žmonės, pragyvenimui užsidirbantys pardavinėdami savo kūną, paprastai yra traumuoti.

Jų likimas dažniausiai būna toks sunkus, kad po visų išbandymų jiems belieka tik šis negarbingas užsiėmimas.

Šios profesijos atstovai taip vaizduojami ir filmuose, ir dainose.

Vis dėlto filmo „Meilė pagal iškvietimą“ herojus Leo Grande šį darbą atlieka ne dėl pinigų. Tai – jo pašaukimas. Vyras mėgaujasi akimirkomis, kai įtampa jo klienčių veiduose atslūgsta, o ją pakeičia palaiminga šypsena.

Ir bendraujant su Nense jam pavyksta klientės širdyje įžiebti įvairius jausmus.

Jau du sezonus BBC seriale „Birmingemo gauja“ („Peaky Blinders“) vaidinantis D.McCormackas ne toks garsus kaip E.Thompson, kuri yra pelniusi daugybę tarptautinių apdovanojimų.

D.McCormackas pagyrų nusipelnė ir dėl to, kad filmavimo aikštelėje nesutriko šalia savo įžymiosios kolegės.

„Žinoma, Emma – pirmo ryškumo žvaigždė, todėl galėjau iš baimės prieš ją sustingti ir netekti žado“, – pristatydamas filmą kalbėjo airių aktorius.

Jis sakė, kad filmavimo aikštelėje tarp jo ir E.Thompson užsimezgė puikus ryšys. Po filmavimo aktoriai tapo puikiais draugais.

Nors filmavimo aikštelėje abu aktoriai visiškai pasitikėjo vienas kitu, E.Thompson nervinosi prieš epizodą, kuriame turėjo vaidinti nuoga.

Aktorė prisipažino, kad dar jaunystėje jai ėmė nepatikti jos kūnas. Ir dabar ji su nepasitenkinimu žvelgia į save nuogą veidrodyje.

Vis dėlto pagrindinė „Meilės pagal iškvietimą“ mintis yra tokia – būtina atsisakyti stereotipų ir liautis nekęsti savęs, juk tobulų žmonių nėra. Visais amžiaus tarpsniais galime patirti tai, ko trokštame.

Filmo kūrėjai, pasakodami apie prostituciją, meistriškai atsisakė stereotipų.

„Meilė pagal užsakymą“ nepanašus į filmą „Graži moteris“ („Pretty Woman“, 1990 m.), kuriame tarp turtingo vyro ir prostitutės įsižiebia meilė ir jis trokšta ją išgelbėti.

Nensė Stouks neketina gelbėti Leo. Moteris nuoširdžiai linki sėkmės šiam vaikinui tolesniame gyvenimo kelyje. Ne veltui originalus juostos topic skamba taip: „Sėkmės tau, Leo Grande“.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.