Mankštos meistrės grožio ritualai – be dekoratyvinės kosmetikos

Mažiau išlaidų, mažiau atliekų, mažiau žalos odai ir mažiau taršos – tokia linkme veda vilnietės Editos Simanavičienės sprendimas nebenaudoti dekoratyvinės kosmetikos. Dar Edita sutaupo ir laiko – skaičiuojama, kad moterys savo veido ir plaukų grožiui kurti kasdien skiria vidutiniškai 55 minutes.

 Edita.
 Edita.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2022, 10:55 AM, atnaujinta Oct 27, 2022, 1:50 PM

Skaičiuojant kitaip, priešais veidrodį moterys gražinasi ištisas dvi savaites per metus, tačiau net 60 proc. jų ir net 78 procentai paauglių mergaičių nėra patenkintos savo išvaizda. Tai atskleidė apklausa, kurią prieš kelerius metus iniciavo populiarus JAV naujienų portalas AOL.com.

„Nustojusi dažytis pastebėjau, kad ir kitiems patinku, kokia esu. Jei pats save priimi, priima ir aplinkiniai“, – patirtimi pasidalino E. Simanavičienė. Ji – kinų sveikatingumo mankštų taiči instruktorė, įvairių kovos menų čempionatų dalyvė ir nugalėtoja.

Dekoratyvinė kosmetika moteriai atgrasi ir dėl žalos gamtai – grožio industrijos sukuriama tarša apima ne tik pakuotes, bet ir makiažui užtepti bei nuvalyti skirtas kempinėles, kosmetikos priemonėms kurti gausiai naudojamą mikroplastiką bei kitas taršias medžiagas.

„Ant kūno tepdamas tai, ką galėtum ir suvalgyti, nepadarysi žalos nei sau, nei aplinkai. Kas kita, jei negalvodamas odą tepsi kosmetikos priemonėmis, kurių sudėties nė nesupranti, o joms nuvalyti dar teks prisipirkti specialių priemonių, nes vandeniu nusiplauti nepavyks“, – pastebi trečiąjį sezoną „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje pradedančios laidos „Atliekų kultūra“ pašnekovė.

Odai puoselėti Edita naudoja vingiorykščių, kiaulpienių, erškėtrožių hidrolatus, kurių įsigyja iš vietinių gamintojų. Ji išmoko pasidaryti kremo iš fitolių – aliejinių augalų ištraukų – ir bičių vaško, taip pat džiaugiasi draugės paruošiamu lūpų balzamu, kurį sudaro sviestmedis, šaltalankių aliejus, bičių vaškas bei vitaminas E.

„Mano kūnas – ne mano kūrinys. Gavau jį iš gamtos. Jei išsižadu jo, nemoku pasirūpinti, kaip tuomet galėsiu pasirūpinti pačia gamta“, – klausia Edita.

Kitos laidos herojės ginklas kovoje su tarša – siuviniai. Siuvėja Giedrė Matulevičienė praktiškus krepšius kuria ne tik iš siuvyklų atliekų, bet ir kavos pakuočių – aromato per ekraną pajusti nepavyks, bet tikrai bus kur paganyti akis.

Rubrikos „Paaugliai gamtoje“ vedėja šešiolikmetė Fausta pakvies bendraamžį Haroldą 45 minutes skirti nedidelio sostinės parko švarinimui. Spėkite, ar tam pakaks vienos pamokos laiko?

Gerokai gausesnis būrys savanorių paskutinį vasaros savaitgalį plušėjo pajūryje. Projekto „Darom prie jūros“ suburti žmonės Karklės paplūdimyje ne tik rinko šiukšles, bet ir pynė tvoreles slenkančiam smėliui sulaikyti.

„Gera naujiena visiems Klaipėdos svečiams yra ta, kad automobilių stovėjimo aikštelėse greta paplūdimių yra įrengti pusiau požeminiai konteineriai, kur patogu išrūšiuoti turimas atliekas. Nereikėtų jų palikti paplūdimyje ar miškelyje pakeliui“, – primins Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) atstovas ryšiams su visuomene Arūnas Liubinavičius.

Tvaraus gyvenimo būdo žurnalas „Atliekų kultūra“ – jau šį sekmadienį, 11 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.