Vytaras Radzevičius ryžosi sąnario keitimo operacijai: skausmus kentė net 10 metų

Pacientų, besikreipiančių dėl sąnarių skausmų į gydymo įstaigas, amžius vis jaunėja. Atsiradę sąnarių skausmai neleidžia imtis ne tik fizinės veiklos, bet ir atlikti įprastus kasdienius darbus. Kaip atsikratyti sąnarių problemų ir jų sukeliamų skausmų?

  Vytaras Radzevičius.
  Vytaras Radzevičius.
 Vytaras Radzevičius.
 Vytaras Radzevičius.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-11-14 10:58

Sveikos gyvensenos ir sveikatos aktualijų laidoje „Sveikas rytojus“ buvo kalbama apie sąnarių skausmus, kodėl vis didesnė dalis žmonių jaučia sąnarių diskomfortą, kas yra sąnario endoprotezavimas ir kokias problemas ši operacija gali padėti išspręsti.

Dėl jaunystėje patirtų didelių fizinių krūvių bei intensyvaus sporto, sąnarių skausmai kamavo ir įžymų keliautoją, televizijos ir radijo žurnalistą Vytarą Radzevičių.

„Aš esu buvęs sportininkas. Kai buvau jaunas, žaidžiau rankinį, futbolą. Tarnaujant armijoje reikėjo du metus su kuprinėmis pilnomis akmenų lankstyti po kalnus. Fizinis krūvis buvo pagrindinis faktorius, kuris lėmė, kad sąnariuose atsirado didžiuliai skausmai. Taip pat prie šio dalyko prisidėjo ir mano kūno masė. Tačiau viena koja nukentėjo labiau – laikui bėgant pradėjau jausti didelius skausmus, ypač po fizinio krūvio“, – laidoje pasakojo V. Radzevičius.

Žinomas vyras prisipažino, kad skausmą kentė net 10 metų. Iš pradžių jį stengėsi įveikti fizioterapinėmis priemonėms, vėliau padėdavo nuskausminantys vaistai, taip pat buvo daryta ir kelio sąnario artroskopija. Tačiau visa tai buvo tik laikinos priemonės. Galiausiai Vytaras pasiryžo kelio sąnario keitimo operacijai.

„Ši operacija mano gyvenime, ko gero, didžiausia. Prieš ją rinkau daug informacijos, konsultavausi su daugybe gydytojų. Dauguma šios srities specialistų kalbėjo labai paprastai: jeigu kenti skausmą, turi imtis priemonių, nes su skausmu visą laiką negyvensi. Verta paminėti, kad visi sąnario atlikti tomografiniai tyrimai ir rentgenas parodė, kad iš tiesų tas sąnarys yra beviltiškai susidėvėjęs“, – pasakojo žinomas vyras.

V. Radzevičius laidoje taip pat atskleidė, kaip jaučiasi po atliktos operacijos ir kokių tolimesnių veiksmų ketina imtis.

„Praėjo jau daugiau nei penkios savaitės po operacijos ir aš jau dabar galiu pasakyti, kad kojos funkcijos pagerėjo labai stipriai. Šešios savaitės po operacijos buvome suplanavę ekspediciją į Naująją Zelandiją. Man buvo šiek tiek neramu, ar iki kelionės spėsiu atsistatyti ir ar galėsiu pakankamai gerai judėti. Aš labai džiaugiuosi, kad gerai pavykusios operacijos ir intensyvių pratimų kurso dėka, aš stojuosi ant kojų ir kiekvieną dieną jaučiuosi vis geriau. Žinau pratimus, kuriuos darysiu kelionės metu. Reabilitacijos neapleisiu, nes po tokių operacijų mankštą daryti būtina“, – pasakojo keliautojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.