Buvęs vienas turtingiausių Lietuvos žmonių Romas Bubnelis šurmulį iškeitė į ramybę

„Romas ir MO“ – taip vadinasi anūko Romo ir jo močiutės Birutos sukurtas „Youtube“ kanalas, kuriame juodu dalinasi gardžių patiekalų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis. Biruta, močiutė arba tiesiog MO – valgyklų šefė ir vyriausia Lietuvoje maisto tinklaraštininkė – drąsi ir naujų avantiūrų nebijanti moteris, todėl jau pripratusi prie anūko kameros. Ji pirmą kartą išdrįso sudalyvauti profesionalioje fotosesijoje, kurioje tapo fotomodeliu.

Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Dec 2, 2022, 12:49 PM

Šeštadienio rytais „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus jau kurį laiką žadina laida „Pirmi kartai. 60+“, kurioje dalinamasi ne tik senjorams aktualia šių dienų informacija, bet ir unikaliomis istorijomis, kurių herojai, laužydami mitus apie savo amžių, išpildo ilgai kauptas svajones ir pasiryžta išbandyti dalykus pirmą kartą savo gyvenime.

Šios savaitės herojai – Romas Gaučas ir jo močiutė Biruta Stankevičienė, kurie kartu prieš kelerius metus „Youtube“ platformoje sukūrė kanalą ir ėmė jame talpinti kulinarinius video dienoraščius. Šiandien jų gerbėjų gretose – beveik 16 tūkst. sekėjų, kurie kaskart nekantriai laukia pasirodančio naujo įrašo, atskleidžiančio močiutės MO virtuvės paslaptis.

„Viskas prasidėjo labai paprasta. Buvo eilinė diena, o močiutė buvo man pažadėjusi pagaminti gruzdintos vištienos. Pagalvojau, kad kodėl gi nenufilmavus recepto. Taip receptas po receptas, žiūriu, nemažai ir prisikaupė“ , – projekto pradžią laidoje prisiminė Romas.

Nors be anūko iniciatyvos senjorė vargu ar būtų pradėjusi tokią veiklą pati, šiandien ji džiaugiasi turėdama mylimą hobį bei į knygų lentyną galinti pasistatyti savo asmeninių receptų knygą, arba, kaip sako patys jos autoriai, ištobulintų lietuviškų patiekalų bibliją kiekvienai šeimai.

„Romas sugalvojo, kad tiek visko filmuojam, laikas išleisti ir knygą. Meilė maisto gaminimui atsirado nuo mažens, nes reikėdavo eiti daržų ravėti, šieno grėbti, tai aš jau pasilikdavau namie gaminti pietų, kad nereikėtų eiti į laukus ar daržus dirbti“, – savo istorija dalinosi Biruta.

Tačiau negana to, kad senjorė jau pripratusi drąsiai kalbėti prieš anūko rankose lankomos kameros objektyvą, ji jau kuris laikas svajojo save įamžinti profesionalioje fotosesijoje. Būtent tokį pirmą kartą jai ir padėjo įgyvendinti laidos kūrybinė komanda, pakviesdama į fotografo Adamo Aleksejėvičiaus studiją.

„Neretai tenka išgirsti tokius pasakymus, kad senjorai kompleksuoja dėl savo raukšlių, išvaizdos ir dėl to nenori fotografuotis. Tačiau kompleksuoti tikrai nėra ko, nes atvykus į fotosesiją mes ir įamžinam būtent tą momentą, o tos raukšlės prideda grožio, parodo brandą ir gyvenimo istoriją“, – teigė fotografas.

Projektas „Priklausomi nuo jaunystės“

Tai – geniali sporto trenerio Nojaus Berlinsko idėja, kuria jis siekia įrodyti, kad pradėti sportuoti gali bet kas ir bet kada, net jeigu tau daugiau nei 60 metų. Senjorų treniruočių akimirkos dokumentuojamos ir publikuojamos „Youtube“ platformoje, taip kiekvienas norintis gali mokytis pratimų ir išgirsti sveikos gyvensenos patarimų.

„Žmonės galvoja, kad tas sportas turėtų būti super intensyvus, jie galvoja, kad sportas lygu bėgiojimui, tačiau dabar net jaunimas, 9 iš 10 neišbėgtų, nes neatlaikytų keliai, bet jeigu visi suprastų, kad lengvas judėjimas, tiesiog išėjimas pasivaikščioti, taip pat atneša naudos, ta sveikata visiems būtų ženkliai geresnė“, – laidoje pasakojo Nojus.

Sporto treneris pripažįsta, kad jam gera dirbti su vyresnio amžiaus žmonėmis, nes bendravimas su jais užpildo vaikystėje jaustą tuštumą. O ir patys senjorai susirinkdami į sporto salę turi progą pabendrauti, susirasti draugų ir nesijausti vieniši.

„Aš užaugau be senelių, todėl matant senjorus, kyla noras leisti su jais laiką, jiems padėti, jais pasirūpinti, apkabinti, pasikalbėti. Kai dirbi, susibendrauji ir visi čia jaučiamės lyg šeimos nariai“, – teigė sporto treneris.

Verslininko Romo Bubnelio geros savijautos paslaptis

Šiandien daugeliui puikiai pažįstamas 67-erių metų verslininkas Romas Bubnelis save vadina ramiu gyvenimu besimėgaujančiu menininku. O juk buvo laikai, kai jis ne tik damoms balades dainavo, bet ir buvo vienas turtingiausių Lietuvos žmonių. Nuosavas maisto prekių parduotuvių tinklas, nuosavas bankas, nuosava televizija. Ir nors dabar jau daug kas pasikeitę, pats verslininkas sako prabėgusių metų nejaučiantis.

„Turiu laiko dainavimui, repeticijoms, šiek tiek koncertų turiu, bet šiaip tai fantastiškai leidžiu laiką, nes kada noriu guluosi, kada noriu keliuosi. Nieks nereguliuoja, nieks nesako nieko. Svarbiausia negalvoti, kad tau blogai, reikia galvot, kad tau gerai, tuomet ir sveikata gera“, – laidoje pasakojo Romas.

Tačiau, kad ir kaip bebūtų, su bėgančiais metais kūnas sensta, o nuo netaisyklingo gyvenimo būdo ima ryškėti vienokios ar kitokios ligos. Didžiausia šių laikų problema, kuri aktuali vyresnio amžiaus vyrui, tai – mažas fizinis aktyvumas. Būtent dėl to per laiką sutrinka kraujotaka mažojo dubens organuose, o tuomet susidaro palankios sąlygos vystytis prostatos išvešėjimui. Prostatos hiperplazija – dažna vyresnio amžiaus vyrų bėda, sukelianti šlapinimosi sutrikimus ir taip pabloginanti vyro gyvenimo kokybę.

Romas Bubnelis sako, kad sveikata svarbu rūpintis dar tuomet, kai sunkios ligos neužpuolė ir džiaugiasi atradęs natūralias priemones, sutalpintas į vieną maisto papildo kapsulę. Iš Peru Andų kilusi pipirnė, afrikinės slyvos ekstraktas, juodasis eleuterokokas, goji uogos ir sėjamojo lino sėklos kartu tikslingai veikia vyro organizmą, stipriną vyro sveikatą, padeda palaikyti potenciją ir normalią prostatos būklę.

„Kažkada buvau skeptiškas, bet teko pavartoti. Kaip ten su prostata, pasakyti gali tik gydytojai, tačiau kad turiu daugiau gyvybės ir daugiau potraukio viskam, tai šimtu procentu. Po trečio mėnesio vartojimo ir naktimis rečiau keltis tenka, nauda jaučiasi“, – teigė verslininkas.

Kaštonų medus apsaugo nuo virusų ir gydo vėžį

Medaus nauda žmogaus organizmui žinoma jau nuo senų laikų. Jis vartojamas peršalus, sloguojant, gydant skaudančią gerklę ar kosulį. O štai mokslinė pažanga parodė, kad medaus peptidai gali padėti sunaikinti bakterijas, grybelius, virusus, net gali sustabdyti piktybinio auglio formavimąsi.

„1943-aisiais metais, vykstant karui Gruzijoje, nebuvo galimybės gauti antibiotikų, nebuvo vaistų, todėl gruzinų vienuolis patarė operacijų ir amputacijų atveju naudoti tiesiog medų, kaštonų medų“, – laidoje pasakojo „Silicio biotechnologijos“ vadovas Paulius Jovaišas.

Norint gauti rekomenduojamą medaus peptidų paros dozę, reikėtų suvartoti kelis kilogramus medaus, todėl kur kas praktiškesni tampa maisto papildai. Medaus peptidai gali padėti sergant įvairiomis onkologinėmis ligomis, esant imuninės sistemos nusilpimui dėl infekcijos, operacijos ar chemoterapijos. Tai natūralus produktas, gaminamas rankomis, verdamas, pilstomas, pateikiamas įvairių farmacinių formų: kapsulėse, žvakutėse, purškaluose.

„Sudėtyje nėra nieko daugiau, tik ekstrahuotas kaštonų medus. Jis turi specifines veikliąsias medžiagas, baltymus, amino rūgštis, skruzdžių rūgšties, tų veikliųjų medžiagų yra daugiau nei 80, būtent jų kombinacija sudaro veikliąją medžiagą, kuri veikia į tam tikrą organą, tam tikrą ląstelę“, – teigė pašnekovas.

Laida „Pirmi kartai. 60+“ – puikus įrodymas, kad troškimui mėgautis gyvenimu amžiaus ribos nėra. Senjorai, jų pirmi kartai bei aktualiausios naujienos – šeštadienį, 10 val., tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.