Žilvinas Žvagulis prabilo apie savo verslą: „Net ir dabar tie šakočiai man atrodo juokingi“

Visiems puikiai pažįstamas pramogų pasaulio vilkas Žilvinas Žvagulis sako neturintis laiko kada ilsėtis. Dienomis jis pluša kaip verslininkas, vakarais – kaip muzikantas ir jeigu vos minutei pritrūksta veiklos, čia pat susigalvoja naujų projektų, į kuriuos pasineria stačia galva. Vyras teigia, jog toks užsidegimas – iš noro gyventi oriai, o muzika visuomet užims didžiausią vietą jo širdyje.

 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Dec 3, 2022, 12:03 PM, atnaujinta Dec 3, 2022, 2:38 PM

Sekmadienio rytais „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje rodomoje laidoje „Gyvenimas versle“ kaskart uždangas į nematomą savo veiklų pasaulį praskleidžia šalyje puikiai žinomi prekiniai ženklai. Nors žodyne žodis „verslas“ apibūdinamas kaip veikla, suteikianti pirkėjams prekes ir paslaugas, tačiau iš tikrųjų už to slypi kur kas daugiau. Už kiekvienos sėkmingos verslo istorijos yra žmonės, nuolatiniai sprendimai ir iššūkiai, su kuriais tenka susidurti vystant savo mylimą veiklą.

Šios savaitės vienas iš laidos herojų – pramogų pasaulio veteranas Žilvinas Žvagulis. Jis išties unikali asmenybė, mat viename žmoguje telpa tiek talento ir tiek verslo vizijų, jog jų pakaktų bent keletui.

„Man liūdna nieko neveikti, aš nenorėčiau būti tuo atlikėju, kuris nieko neveikia ir laukia savo savaitgalių koncertams, o kai paklausia, ką veikė visą savaitę, atsako, kad kūrė. Aš žinau, kaip kuriama. Galbūt genai kalti dėl to poreikio kažką ištisai veikti, nes jeigu tik turiu laisvą tarpą, blogi norai pas mane gimsta“, – laidoje juokauja Žilvinas.

Laisvo laiko vyras turi nedaug ir per gyvenimą yra išbandęs gausybę veiklų: dirbo didžėjumi, organizavo renginius bei koncertus Lietuvoje ir JAE, turėjo ne vieną restoraną bei naktinį klubą gimtojoje šalyje ir svetur. O šiuo metu jis ir toliau aktyviai koncertuoja, užsiima muzikos leidyba bei yra įkūręs prodiuserinę kompaniją.

„Aš esu niekam nežinant pirkęs džinsus ir juos perpardavinėjęs. Keturiolikos buvau, bet jau ieškojau, kur tas pelnas, žinojau, kas yra marža. Vis tik pas mane per daug galvoj natų, kad būčiau tikras verslininkas. Mane verslas domina tiek, kiek aš galvodamas, kas man įvyks jei balso stygos nutrūks, mano vaikams nereikėtų manęs prižiūrėt. Aš manau esu gimęs tam, kad suteikčiau džiaugsmą vaikams ir anūkams. Nenoriu, kad mano vaikai sakytų „reikia tėvui padėti“, noriu oriai gyventi ir aš tą padarysiu“, – atviraus Žilvinas.

Negana to, jog vyras atidaręs ne vieną barą ir naktinį klubą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, per pandemiją Žvagulių šeima pasinėrė į kulinarijos pasaulį ir ėmė vystyti šakočių kepyklos verslą. Pasirodo, verslo vizija pradžioje buvo kitokia: gamyba turėjo rūpintis iš Airijos su šeima planavęs grįžti Žilvino bičiulis, o dainininko užduotis būtų buvusi rinkodara, tačiau galiausiai draugas pasiliko užsienyje, o Žilvinas visko ėmėsi pats nuo A iki Ž.

„Labiausiai norėjau, kad iš Anglijos pirmi du vyresnėliai sūnūs grįžtų, todėl širdį atidariau naktiniams klubams, taip pat ir su Arūnu Valinsku Margaritos saloje, kad įgyvendintume vaikų svajones. Net ir dabar tie šakočiai, man atrodo jie juokingi, bet lindau į juos visa galva. Aš kiekvieną dieną žinau, kiek iškepa šakočių, žinau, kokia yra kiaušinio, kokia sviesto kaina, aš viską žinau kiekvieną dieną. Tačiau nuo to nesu blogesnis menininkas, aš tiesiog turiu laiko tam pasidomėt, nes muzika manęs 10 ryte nedomina, mane ji domina nuo 12 nakties iki 6 ryto“, – pripažino Žilvinas.

Kita laidos tema: Lietuvos vardas skamba geriausių pasaulio mikropigmentacijos meistrų sąraše

Dirbti grožio srityje Ieva Mikaločienė pradėjo dar besimokydama mokykloje, bet atėjus laikui pasirinkti studijų kryptį, aplinkiniai ją įkalbėjo sieti gyvenimą su rimta profesija, tad moteris įstojo į statybos verslo vadybą. Tačiau po studijų vos kelis mėnesius padirbusi biure, suprato, kad tai ne jai ir kibo į kosmetologijos mokslus. Per visą karjerą grožio industrijoje Ieva save išmėgino kosmetologijos, vizažo, nagų, blakstienų priauginimo kvalifikacijose, kol prieš šešerius metus atrado permanentinį makiažą.

„Permanentas yra tokia sritis, kad kuo gilyn į mišką, tuo daugiau medžių. Kitiems atrodo, ištatuiravai ir viskas tuo pasakyta, tačiau ne. Tikrai labai daug kas keičiasi, ir technologijos, ir aparatai, ir pigmentai, labai daug mokausi, lankau kursus ir po kiekvienų mokymų grįžtu su nauja įranga ir naujomis žiniomis“, – laidoje pasakos meistrė.

Ievą visada žavėjo nepriklausomybė darbe, tad ilgainiui moteris nutarė atidaryti grožio saloną, kur galėtų pati reguliuoti savo laiką ir sukurti malonią atmosferą kitoms grožio meistrėms. Pirmasis salonas buvo vos 40 kv. metrų, tačiau sekėsi taip gerai, kad netrukus prireikė didesnių patalpų. Moteris neužilgo Klaipėdoje atidarys ir savo ilgalaikio makiažo akademiją bei toliau sieks tarptautiniuose konkursuose pagerinti pasiektus rezultatus, nors jau dabar yra septinta pasaulyje tarp geriausių mikropigmentacijos meistrų.

„Vaikystėje buvau visai ne mergaitiška, matydavau kitas mergaites it divas, o aš neperlipdavau per save. Todėl galbūt tas mano vidus ir pastūmėjo mane į grožio sritį, jog vieną kartą susitvarkyčiau su savimi ir tapčiau moteriškesne“, – atviraus Ieva.

Kita laidos tema: Iš užsienio į gimtinę parsivežtas verslas suartino šeimą bendram tikslui

Daugelis svajoja savo verslą išpopuliarinti užsienyje, o štai „Norvegijos kontaktai“ įkūrėjas ir vadovas Jonas Ambotas užsienyje pradėtą verslą parvežė į Lietuvą. Šiandien įmonė yra sėkminga gyvenamosios statybos vystytoja, tačiau verslo pradžia siekia praėjusio tūkstantmečio pabaigą, kuomet Jonas su žmona bei mažu sūnumi pirmą kartą išvyko į Norvegiją dirbti.

„1999-aisiais metais ten pradėjo gyventi, dirbti, mumis pasitikėjo, leido vadovauti personalui, dirbom per kelias įmones. Sugebėjome tvarkyti visus dokumentus, sunku tuo metu buvo, buvo reikalavimai lietuviams vizas padaryti, daug dirbom, o toliau paprašė įsikurti savo įmonę ir dirbti su ja“, – verslo pradžią prisimins Jonas.

Nors Norvegijoje tiek statybų, tiek darbuotojų paieškos verslas sekėsi puikiai, vyrą su šeima visad traukė į Lietuvą, todėl užsienyje uždirbtus pinigus jis ėmė investuoti į nekilnojamojo turto statybas čia. Žmona Loreta antrina vyrui, kad nėra neįgyvendinamų planų, svarbiausia, jog šeimoje tvyrotų tarpusavio supratimas. Galbūt todėl į verslą noriai įsitraukė ir sūnus, kuris tėvus verslo kelyje lydėjo nuo pirmų dienų.

„Mūsų vaikas nuo mažumės su mumis darbuose, tiek Norvegijoje lakstė su mumis laukuose ir traktoriuje sėdėjo, tiek ir toliau, ką mes kūrėm versle ar gyvenime. Jis buvo šalia, neatskiriama mūsų dalis, nebuvo lengva, bet susibūrėm ir pasiekėm“, – laidoje pasakos moteris.

Pirmieji įmonės projektai buvo nedideli, vos keli nameliai, tačiau paskui jų skaičius vis didėjo, vėliau jau imta skaičiuoti hektarais, o galiausiai pradėti statyti ir daugiabučiai. Tačiau be visa ko svarbiausia, jog tokie sėkmingi verslai atneša laimę kitiems, taip suteikdami prasmę sunkiai pasiektiems rezultatams.

„Projektai pritaikyti žmonių poreikiams. Vieta, pilnumoj sutvarkyta infrastruktūra, kokybiškas ir ekologiškas būstas, išskirtinis dizainas. Per 17 metų išvystėm 11 projektų, 3 yra aktyvūs ir 3 dar planuojami ateityje. Džiaugiamės, kad šimtai šeimų surado savo laimingus namus“, – laidoje pasakos įmonės nekilnojamo turto pardavimų vadovė Izabela Murauskaitė.

„Gyvenimas versle“ – tai laida, kurioje laidos vedėja Dovilė Urbanaitė pristatys ir atskleis šalyje veikiančių įdomiausių, populiariausių bei netikėčiausių verslų istorijas. Lietuva koja kojon žengia su pasauliniais inovacijų pokyčiais ir savo šalyje turi būrį kūrybingų, sumanių ir savo sritį išmanančių verslininkų, kurie suburdami profesionalias komandas gali didžiuotis atradę raktą į verslo sėkmę. Apie visą tai – kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.