Nepalo naktiniame autobuse košmarą išgyvenusi Monika Linkytė: „Niekam nerūpėjo, nors vieno žmogaus sėdynė tiesiog degė“

Atlikėja Monika Linkytė daugumai žinoma dėl savo jautrių ir jausmingų dainų – turbūt dėl to ji tokia artima ir atpažįstama klausytojams. Dar visai neseniai kartu su Leonu Somovu išleidusi du naujus kūrinius Monika džiaugiasi, kad atrado savo aistrą ir jos gyvenimas yra muzika. Bet be kūrybos, atlikėja labai daug keliauja, ieško įvairių patirčių, stengiasi dar geriau pažinti save ir pasaulį. Neseniai Monika savanoriavo Nepale, kuriame įgavo neįkainojamos patirties, o apie įspūdžius ir pavojingus nuotykius patirtus ten ji papasakojo laidoje „Šeškinės 20“.

Monika Linkytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Monika Linkytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Monika Linkytė.<br>T.Bauro nuotr.
Monika Linkytė.<br>T.Bauro nuotr.
Monika Linkytė.<br>V.Cygo nuotr.
Monika Linkytė.<br>V.Cygo nuotr.
Monika Linkytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Monika Linkytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Monika Linkytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Monika Linkytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Monika Linkytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Monika Linkytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Monika Linkytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Monika Linkytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Monika Linkytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Monika Linkytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 12:00 PM, atnaujinta Jan 18, 2023, 12:32 PM

Atlikėja planavo keliauti ir užsiimti savanoryste porą savaičių, bet nuvykus į Nepalą planai pasikeitė. Ji neslėpė, kad tokia patirtis ją sukrėtė ir iš gerosios, ir iš blogosios pusės. Atlikėja liko net porai mėnesių, o tai ją stipriai pakeitė ir privertė susimąstyti apie gyvenimą.

„Išvažiavau trims savaitėms, bet prabuvau mėnesius. Taip jau atsitinka, kai nenusiperki bilieto atgal. Buvo labai stiprus kultūrinis, emocinis šokas. Kai matai tuos vaikus, kai matai, kad tavo mokinukai, kurių yra 12, tu jiems atneši 3 saldainius, o jie visi po lygiai juos pasidalina. Arba, kad jie pasidaro žaidimą iš akmenų ir jiems gerai. Tada ir galvoji, ar man tikrai tiek daug reikia, kiek atrodo? Nes iš tikrųjų, ar ta laimė nėra čia kartu su manimi? Tikrai labai daug pergalvojau apie save, savo požiūrį“, – atvirai dalijosi M. Linkytė.

Nors atlikėja planavo išvykti ir pabėgti trumpam nuo kūrybos, muzika vis tiek ją pasivijo. O nuostabiausia tai, kad ją, atliekančią lietuviškus kūrinius, labai pamilo vaikai ir net įsiminė dainos žodžius.

„Susidraugavome, po keleto savaičių jie internete pamatė, kad aš dainuoju ir išsiprašė, kad padaryčiau koncertą. O mieliausias dalykas buvo, kad vėliau jie vaikščiodami mokyklos koridoriais dainuodavo – „Šilta, šilta“. Įspūdis ir jiems buvo pamatyti kitą žmogų iš kitos šalies ir man matyti juos“, – pasakojo Monika.

Pasirodo, atlikėja iš kelionės parsivežė ne tik gražius ir jautrius prisiminimus. Ji vos sugebėjo ištrūkti ir išgelbėti kitus iš vos liūdnai nepasibaigusios katastrofos.

„Nepale važiavau iš vieno miesto į kitą. Mes važiuojame, naktis. Ir naktinis autobusas pradėjo degti. Niekam nerūpėjo, nors vieno žmogaus sėdynė tiesiog degė. Žodžiu, rūksta autobusas ir niekas nereaguoja. Nubėgau pas vairuotoją pasakyti, kad degam, bet kol pats vairuotojas suprato, ką norėjau jam pasakyti, praėjo nemažai laiko. Ir vien todėl, kad aš sustabdžiau autobusą, užgesinome tą gaisrą, nežinau, kaip viskas galėjo baigtis“, – Monika dalijosi trečiadienio vakarą laidoje „Šeškinės 20“, 20 val., per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?