Iš kalėjimo išėjęs Borisas Beckeris žengė raudonuoju kilimu

Šimtai gerbėjų, laukiančių autografų, ovacijos ir fotoaparatų blykstės. Taip Berlyno kino festivalyje buvo pasitiktas neseniai iš kalėjimo išėjęs buvęs geriausias pasaulio tenisininkas Borisas Beckeris (55 m.) ir jo draugė Lilian de Carvalho Monteiro (33 m.).

B.Beckeris ir L.de Carvalho Monteiro Berlyno kino festivalyje mėgavosi populiarumu.<br>„Sipapress“/„Scanpix“ nuotr.
B.Beckeris ir L.de Carvalho Monteiro Berlyno kino festivalyje mėgavosi populiarumu.<br>„Sipapress“/„Scanpix“ nuotr.
Per savo karjerą laimėjęs 49 turnyrus B.Beckeris užsidirbo 25 mln. JAV dolerių.<br>IMAGO/„Scanpix“ nuotr.
Per savo karjerą laimėjęs 49 turnyrus B.Beckeris užsidirbo 25 mln. JAV dolerių.<br>IMAGO/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-03-19 09:45

Triskart Vimbldono teniso turnyro laimėtojas B.Beckeris Berlyne pristatė dokumentinį filmą „Bum! Bum! Pasaulis prieš Borisą Beckerį“ („Boom! Boom! The World vs. Boris Becker“).

„Oskaro“ laureatas amerikietis Alexas Gibney (69 m.) ir britas Johnas Battsekas (59 m.) šį filmą pradėjo kurti prieš trejus su puse metų.

Už turto slėpimą, kad išvengtų skolų grąžinimo, pernai balandį Londono teismas B.Beckeriui buvo skyręs dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę. Tačiau Vokietijos teniso žvaigždė už grotų praleido tik maždaug aštuonis mėnesius.

„Bum! Bum! Pasaulis prieš Borisą Beckerį“ kūrėjai kantriai laukė, kol B.Beckeriui atsivers kalėjimo vartai ir bus galima tęsti filmavimą.

Ir štai pusantros valandos trukmės juosta apie nerimastingą teniso žvaigždės gyvenimą buvo pristatyta Berlyno kino festivalyje. Už šį filmą buvusio sportininko laukia solidus honoraras – kaip ir už planuojamą knygą. Tai bus biografinė knyga, kurioje dienoraščio forma B.Beckeris žada papasakoti apie niūrias dienas, praleistas už grotų.

Atrodo, kad įkalinimas B.Beckerio nesužlugdė. Raudonuoju kilimu jis žengė plačiai šypsodamasis, meiliai apsikabinęs L.de Carvalho Monteiro.

„Ar per savo gyvenimą esu padaręs klaidų? Žinoma, – atvirai prisipažino B.Beckeris. – Parodykite man žmogų, kuris nėra padaręs jokių klaidų.

Tiesa, apie kai kurių žmonių klaidas žino tik jų artimieji, o apie manąsias ūžia visas pasaulis.“ Vis dėlto atrodo, kad už savo paklydimus jis yra linkęs labiau kaltinti ne save, o aplinkinius.

„Pernelyg pasitikėjau nesąžiningais žmonėmis. Turėjau nesąžiningus patarėjus, galbūt ir nesąžiningų draugių“, – apie savo nuopuolį kalbėjo B.Beckeris.

Buvęs tenisininkas turi keturias atžalas. Sūnų Noah (29 m.) ir Elio (23 m.) jis susilaukė su aktore ir papuošalų dizainere Barbara Feltus (56 m.) aštuonerius metus (1993–2001 m.) trukusioje santuokoje.

Duktė Ana (22 m.) gimė po trumpos pažinties su Rusijos modeliu Angela Jermakova (54 m.).

Vėliau tenisininkas buvo susituokęs su olandų modeliu Sharlely Kerssenberg (kuri nuo tada žinoma kaip Lilly Becker, 46 m.), su ja susilaukė sūnaus Amadeaus (12 m.).

B.Beckerį į Berlyno kino festivalį atlydėjo ne tik naujoji draugė, bet ir vyriausiasis sūnus.

Dokumentiniame filme B.Beckeris jam davė patarimą: „Savo reikalais visada rūpinkis pats.“ Esą jį patį to skaudžiai išmokė gyvenimas.

Beje, apie rūpinimąsi. Jei tikėsime buvusios B.Beckerio žmonos L.Becker žodžiais, jis visiškai nesirūpina jų bendru sūnumi Amadeu.

Tik neseniai buvęs tenisininkas į socialinius tinklus įkėlė nuotrauką iš žiemos atostogų, kurias praleido su jauniausia savo atžala.

„Jis privalo prisiimti atsakomybę už savo vaiką. Daugiau iš jo aš nieko nereikalauju“, – su apmaudu kalbėjo L.Becker Vokietijos laikraščiui „Bild“.

Kalbama, kad B.Beckeris finansiškai neremia jauniausio savo sūnaus. Išėjęs iš įkalinimo įstaigos jis kalbėjo: „Džiaugiuosi, kad po aštuonių mėnesių galėjau sveikas išeiti į laisvę, dabar galiu pradėti naują gyvenimą su savo šeima.“

Bet jo šeima – tai ne tik draugė Lilian ir sūnus Noah. Vis dėlto jie, pasak B.Beckerio, vieninteliai, kurie net sunkiausiomis akimirkomis buvo šalia jo.

„Jūs esate tie, kurie palaikėte mane sunkiausiu gyvenimo metu. Ačiū už tai!“ – šiuos žodžius B.Beckeris skyrė draugei Lilian ir sūnui Noah.

O Elias, Amadeus ir Ana? Apie juos – nė žodžio.

Vienai Vokietijos televizijos kanalo RTL tinklalaidžių Ana neseniai guodėsi, kad nemoka vokiečių kalbos, nes nėra kas ją galėtų išmokyti. Argi tuo neturėtų užsiimti jos tėvas?

Nepaisant to, B.Beckeris didžiuojasi savo atžalomis. Bent jau virtualioje erdvėje. Į savo „Instagram“ paskyrą jis įkėlė Anos nuotrauką. Ji dalyvauja RTL konkurse „Let’s Dance“ („Šokime“) ir yra laikoma favorite.

Galbūt B.Beckeris vieną dieną įžengs į TV studiją ir pasveikins savo dukterį? Juk buvęs sportininkas pabrėžė, kad kalėjimas jį pakeitė.

Turi tris universiteto diplomus

* B.Beckerio mylimoji L.de Carvalho Monteiro palaikė jį viso teismo proceso metu, išlydėjo į įkalinimo vietą ir laukė sugrįžtančio.

* Londone gyvenanti Lilian dirba rizikos analitike politikos srityje, turi tris universiteto diplomus, kalba penkiomis kalbomis, viena jų – vokiečių.

* Ji gimė San Tomėje ir Prinsipėje, 2 salų valstybėje Atlanto vandenyne šalia Afrikos žemyno, ir yra jos buvusio gynybos ministro bei kandidato į prezidento postą (ne vieną kartą), leitenanto laipsnį turinčio Victoro Monteiro dukra.

* Manoma, kad Lilian ir B.Beckerio jausmai įsižiebė 2020 metų birželį.

Bandė paslėpti milijonus

* Per savo karjerą laimėjęs 49 turnyrus B.Beckeris užsidirbo 25 mln. JAV dolerių (23,7 mln. eurų), tačiau juos nesėkmingai investavo į Vakarų Afrikos energetikos sektorių ir metalo gamybą Indijoje.

* Šešis kartus „Grand Slam“ čempionas buvo pripažintas kaltu pažeidus Didžiosios Britanijos nemokumo įstatymus po to, kai 2017 metais buvo paskelbtas bankrutavusiu ir kreditoriams liko skolingas beveik 50 mln. svarų sterlingų (59,6 mln. eurų).

* Tačiau tyrimas parodė, kad vokietis sugebėjo paslėpti 2,5 mln. svarų sterlingų (2,9 mln. eurų).

* Maža to, iš savo sąskaitos į pažįstamų sąskaitas jis pervedė dar 390 tūkst. svarų sterlingų (465 tūkst. eurų), kad nereikėtų mokėti kreditoriams.

* Tarp tų sąskaitų savininkų buvo ir abi buvusios B.Beckerio žmonos – B.Feltus ir L.Becker.

Parengė Ona Kacėnaitė 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.