Vaikystė Naujininkuose V. Medineckui-Ironvytui padėjo įsijausti į vaidmenį: „Tokių personažų nesmerkiu“

Pastaruoju metu reperį Vytautą Medinecką-Ironvytą vis dažniau išvystame pačiuose įvairiausiuose amplua. Kartais jis boksininkas, kartais – tango šokėjas, o dar dažniau – aktorius. Tačiau viską, kad bedarytų, jis stengiasi perleisti per asmenines savo patirtis. Vaidmuo mafijos gyvenimą atskleidžiančio serialo „Gaujų karai. Klampios pėdos“ naujajame sezone, kurį žiūrovai nuo kovo 30-osios išvys per TV6, ne išimtis. Naujininkuose užaugęs Ironvytas nemažai to, ką vaidina, yra matęs ir savo akimis.

 Ironvytas.<br> Stop kadras.
 Ironvytas.<br> Stop kadras.
 Ironvytas.<br> Stop kadras.
 Ironvytas.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 3:04 PM

Naujasis serialo veiksmas rutuliosis padidintos kriminalinės rizikos zonoje – Lietuvos uostamiestyje. Gudrus ir kerštingas Baksas (akt. Šarūnas Datenis) yra šio kriminalinio pasakojimo ašis, aplink kurią sukasi ir klimpsta tiek kriminalinio pasaulio atstovai, tiek ir teisėsauga. Jis – neprognozuojamas, linkęs į psichozę, net beprotybę, visada pateisinantis savo kraupiausius sprendimus ir veiksmus, manipuliuojantis žmonėmis ir dėl to neturintis draugų.

Ar svarbu siekti tikslų, kai neturi su kuo dėl jų džiaugtis? Ar atneš palaimą nusikalstamais būdais įgyta prabanga ir turtai? O gal išdavystės ir melas sugrįš pražūtingu bumerangu?

Šiame sezone žiūrovai išvys ir Ironvytą – žinomas vyras kurs narkotikų prekeivio vaidmenį. Tai – jau ne pirmas jo kuriamas personažas, besirenkantis komplikuotą ir toli gražu ne patį teisingiausią kelią.

„Kartais pamąstau, kokia įtaką tokie serialai daro jaunimui? Tačiau vos peržiūrėjęs scenarijų suprantu, kad čia visuomet parodoma ir kita pusė. Tokie serialai nėra apie banditus. Jie – apie gyvenimą, ir dar tokį, kuris tikrai nėra rožėmis klotas. Čia parodoma realybė. Nusikaltėliai čia niekuomet nėra romantizuojami – jie sėda į kalėjimą. O šiame sezone, išduosiu, nutiks ir vienas labai nelaimingas atsitikimas“, – intriguoja jis.

Ironvyto vaikystė prabėgo sostinėje esančiame Naujininkų rajone – iki šių dienų jis laikomas vienu pavojingiausių. Tačiau būtent ši patirtis žinomam vyrui šiandien netgi pasitarnauja. „Suprantu nusikaltėlius, žinau jų mimikas – nuolat aktorystę perleidžiu per savo patirtis. Manau, kad dėl tokių priežasčių vaidinti tokį personažą man nėra sudėtinga“, – sako jis.

O prisiminęs vaikystę, Ironvytas papasakoja ir apie vieną nutikimą – kartą, belakstant kieme su draugais ir imituojant nusikaltėlius, iš mašinų išlipo ir savo ginklus pademonstruoti nusprendė ir tikri gaujų nariai. Tiesa, vaikams pavojus negrėsė – jie tik pasirodė, pasijuokė ir atsisėdo atgal į savo prabangų automobilį.

„Kaip ir kiekviename rajone, taip ir Naujininkuose klaidžiojo daug legendų, vykdavo muštynės, daug žmonių suimdavo. Šiandien apie daugumą jau negirdėti – vieni dingo be žinios, o kitus, galbūt, suėmė“, – sako jis.

Ne visai teisingais keliais yra nuklydę ir paties Ironvyto praeityje pažinoti žmonės. Visgi jis nėra linkęs jų smerkti.

„Kai jauni žmonės žiūri į tokius kriminalinio pasaulio atstovus, jiems tai gali daryti įspūdį, tačiau ne daug kas pagalvoja, kaip jų gyvenimai pasisuka po to. Todėl ir dabar, vaidindamas, tokių personažų nesmerkiu – reikia suprasti, nuo ko viskas prasidėjo. Galbūt jie yra ne iš pačių geriausių šeimų ir taip pradėjo elgtis tikrai ne iš gero gyvenimo“, – svarsto jis.

Ir vis dėlto be iššūkių neapsieita – siekdamas sukurti kuo labiau įtikinantį vaidmenį seriale, Ironvytas stengėsi pakeisti ne tik savo manieras, bet ir išvaizdą. O pastarieji pokyčiai jį vis dar lydi iki šiol, realiame gyvenime.

„Seriale „Prakeikti“ vaidinau banditą – ten mano barzda buvo kur kas trumpesnė. O kai sulaukiau pasiūlymo vaidinti čia, „Gaujų karuose“, ėmiau galvoti, kaip šį personažą galėčiau padaryti įdomesniu? Jo šaknys seriale – kaukazietiškos, todėl nusprendžiau, kad jam labai tiktų ilga barzda – dėl vaidmens atsiauginau ilgiausią, kokią tik galėjau“, – pasakoja jis.

Tačiau viena yra užsiauginti barzdą, o visai kas kita – išmokti kalbėti su sau nebūdingu akcentu.

„Kadangi kelias dienas filmuodavomės, o po to dar tiek pat dienų turėdavome laisvų, kad nepamirščiau, kaip šnekėti, ir kokią manierą naudoti, visa tai netgi įrašydavau sau į telefoną. O ir šiaip gyvenime esu nemažai kalbantis – visai kitaip, nei mano kuriamas personažas. Jis – savimi pasitikintis, ramus, bet daug pykčio savyje sukaupęs žmogus“, – apie savo personažą kalba Ironvytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.