32-ejų netikėtai tango atradęs S. Repšys: „Kuo žmonės vyresni, tuo šokis geresnis“

Argentinoje filmuotas TV3 ir Go3 šokių ir nuotykių projektas „Tangomanai“ jau ne pirmą savaitę kaitina lietuvių kraują – aistringasis tango teikia malonumą ne tik jį šokantiems, bet ir jį stebintiems. Šio analogų pasaulyje neturinčio projekto choreografas, Vilniaus tango teatro Vilniuje įkūrėjas ir režisierius Sigitas Repšys, su tolimąja Argentina neturi nieko bendro, tačiau tango yra jo didžioji gyvenimo meilė, kuria jis dalijasi ir su aplinkiniais. Apie visa tai jis papasakos jau šį sekmadienį, TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ žiūrovams.

 S.Repšys ir K.Rimienė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 S.Repšys ir K.Rimienė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 Gėlių kompozicija.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 Gėlių kompozicija.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
  Gėlių kompozicija.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
  Gėlių kompozicija.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 S.Repšys ir K.Rimienė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
 S.Repšys ir K.Rimienė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
  Gėlių kompozicija.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
  Gėlių kompozicija.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 22, 2023, 4:59 PM

Laidos filmavime jis neslėpė – projekto „Tangomanai“ kūrėjus, vos išgirdęs apie brandinamą idėją, jis pavadino bepročiais. Visgi atsispirti pasiūlymui nebuvo įmanoma – projekto mintis buvo tokia drąsi ir įdomi, tad choreografas ėmėsi darbo, kurio rezultatus žiūrovai dabar mato kiekvieną sekmadienį.

Kalbėdamas apie projekto „Tangomanai“ dalyvius, Sigitas neslėpė susižavėjimo – visi jie dirbo negailėdami jėgų, atsidavė šokio magijai šimtu dvidešimt procentų.

Ar lietuviai gali šokti tango?

„Kuo žmonės vyresni, tuo tango geresnis. Man atrodo, kad šio šokio, kultūros ieškojau visą savo gyvenimą. Tango atvėrė kelius į mano paties svajones“, – sako Sigitas, kuris tango netikėtai atrado Kopenhagoje, būdamas 32-ejų.

Po to sekė mokslai tango gimtinėje, o vėliau – ir vienintelio tango teatro Europoje įkūrimas.

Sigitas įsitikinęs, kad neretai klystame sakydami, jog lietuviai yra labai šalti, nes temperamento mums netrūksta – kartais tereikia padėti jam išsilaisvinti. Laidos žiūrovams choreografas papasakos apie tango prigimtį ir subtilybes, palygins šį šokį su lietuvių liaudies kultūra.

Anot Sigito, tango yra universalus šokis ir bendražmogiška kultūra.

„Tango – jausmų šokis. Tai yra turbūt vienintelis šokis, kuris apima visus žmogui žinomus jausmus. Tango galima šokti net tuomet, kai jums labai liūdna, verkiant, pasilinksminimui, kai jums žiba akys ir jaučiatės labai aistringai... Tango yra bet kokiai jūsų nuotaikai. Tai – dviejų žmonių kuriamas nedidelis stebuklas“, – su meile apie šį šokį sako Sigitas.

Laidos filmavime jis atskleidė, ar lietuviai gali būti geri tango šokėjai bei kas – moterys ar vyrai – šoka geriau ir kodėl. Norintys sužinoti, apie ką svajoja Sigitas, kokią dar aistrą turi, ar sunku išmokti šokti tango ir kas liko projekto „Tangomanai“ užkulisiuose, kviečiami nepraleisti šio sekmadienio laidos.

Grožiui kurti reikalingos ir žinios

Laidos rubrikoje „Floristinis desertas“ floristikos dizainerė Kristina Rimienė kartu su savo organizuojamų mokymų dalyvėmis gilinosi į paralelinio gėlių komponavimo paslaptis. Ji sukūrė kompoziciją, kurios pagrindas pagamintas iš medinių lazdelių, o jame įkomponuotos vandens kolbelės. Rubrikos žiūrovai sužinos, kaip jas pritvirtinti, ir pasisems žinių apie floristikos kūrinių komponavimo technikas.

Delfiniumai, hiperikos uogytės, žvaigždėtoji žvaigždūnė, eleboras ir žaluma – šios gėlės atskleis linijų grožį, padės žiūrovams suprasti, kas yra lygiagretus komponavimo būdas, simetrinis, dekoratyvinis bei vegetatyvinis dizainas. Turint reikiamų žinių, grožį kurti lengviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.