Vyro kūne gimusiai moteriai – likimo šypsniai

Ji gimė berniuku, bet nuo vaikystės jautėsi mergaite. Kim Petras (30 m.) – sparčiai kylanti JAV popmuzikos žvaigždė ir, ko gero, populiariausia Amerikos translytė atlikėja.

 Kim Petras.<br>RW/MPI/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
 Kim Petras.<br>RW/MPI/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
 K.Petras ir S.Smithas šiemet pelnė „Grammy“ apdovanojimą.
 K.Petras ir S.Smithas šiemet pelnė „Grammy“ apdovanojimą.
 Kim Petras.
 Kim Petras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-08-29 16:34, atnaujinta 2023-08-29 16:36

Platformoje „Spotify“ K.Petras atliekami kūriniai kas mėnesį sulaukia trijų milijonų klausytojų. Šiemet ji kartu su Samu Smithu (31 m.) laimėjo „Grammy“ geriausio dueto apdovanojimą ir tapo pirmąja translyte moterimi, pelniusia šią statulėlę vienoje pagrindinių kategorijų.

Ji – pirmoji translytė moteris, pasirodžiusi MTV apdovanojimų ceremonijose ir papuošusi amerikiečių žurnalo „Sports Illustrated Swimsuit Issue“ viršelį.

Tačiau iš Vokietijos provincijos kilusios ir dabar Los Andžele (Kalifornija, JAV) gyvenančios dainininkės kelias į muzikos aukštumas buvo ne rožėmis klotas.

Būsimoji žvaigždė gimė kaip Timas Petras. Berniukas nuo dvejų metų buvo įsitikinęs, kad jis – mergaitė.

„O po kelerių metų jau norėjau nusipjauti savo lyties organus“, – yra pasakojusi K.Petras.

Modernių pažiūrų tėvai neprieštaravo, kad sūnus rengtųsi suknelėmis ir žaistų su lėlėmis. Bet tai piktino jo senelius, kaimynus. Kim motina buvo apšaukta ragana.

Mergaite trokštantis tapti berniukas mokykloje kentė dėl žiaurių patyčių. „Mano kuprinė buvo apšlapinta, aš ne kartą buvau primušta“, – yra pasakojusi Kim.

Būdamas dvylikos metų berniukas pradėjo hormoninį gydymą, o šešiolikos jam buvo atlikta lyties keitimo operacija.

Manoma, kad abiem atvejais Kim yra jauniausias žmogus pasaulyje, patyręs šiuos pokyčius. Po jų K.Petras buvo graibstoma Vokietijos TV pokalbių laidų rengėjų, tapo dokumentinių filmų heroje.

„Vokietijoje buvau lyg juokdarė“, – neseniai sakė Kim amerikiečių žurnalui „The New Yorker“. Pakeitusi lytį Kim pasinėrė į muzikos pasaulį, kurį atrado virtualioje erdvėje.

Ji ėmė aktyviai dalyvauti popmuzikos aistruolių forumuose, naršė po „Wikipedia“ ir „YouTube“, analizavo savo dievaičių muzikos įrašus, mokėsi choreografijos.

„Esu viena stropiausių popmuzikos studenčių“, – sakė Kim leidiniui „The New Yorker“. Vokietė pasakojo, kad kalbėti angliškai išmoko skaitydama Britney Spears interviu.

Kim nuo vaikystės svajojo apie sceną. Ji atsistodavo prieš veidrodį su šepečiu, kuris atstodavo mikrofoną, ir mėgdžiodavo savo dievinamas atlikėjas. Jos kambarį puošė plakatai su B.Spears ir Paris Hilton atvaizdais.

Kim įrašinėdavo savo mėgstamų atlikėjų kūrinius ir šiuos įrašus keldavo į internetą. Pagaliau ji susisiekė su prodiuseriais, kurie buvo už daugiau nei 9 tūkst. kilometrų nuo jos namų – Los Andžele.

Ten ji patraukė būdama devyniolikos metų. Dirbo padavėja ir taupė pinigus. Miegojo ant sofų muzikos įrašų studijose, toliau rašė dainas ir kasdien susitikdavo su muzikos verslo atstovais.

Tačiau jie, mandagiai išklausę merginą, atšaudavo: „Ne, ne to mums reikia.“

Vienos garso įrašų studijos darbuotojas net sakė, kad dirbdamas su Kim jis patektų į pragarą.

Vieną 2019-ųjų rugsėjo vakarą ji surengė koncertą nedideliame Kroicbergo (Berlyno rajonas) klube. Visi bilietai buvo išparduoti. Koncerto žiūrovai išvydo įspūdingą choreografiją, nuolat keičiamus sceninius kostiumus, amerikiečių atlikėjoms Arianai Grande (30 m.), Beyonce (41 m.) būdingus judesius, britų scenos žvaigždės Adele (35 m.) emociją.

Po to koncerto praėjo ketveri metai ir dabar jau K.Petras gerbėjai savo kambarių sienas puošia jos atvaizdais.

Vokiečių atlikėjos aistruoliai turi tai, kuo gali pasigirti tik itin garsių muzikantų aistruoliai, – savo klubą su oficialiu pavadinimu.

JAV kantri ir popmuzikos žvaigždės Taylor Swift aistruoliai vadinami „Swifties“, kanadiečio Justino Bieberio – „Beliebers“, Pietų Korėjos vaikinų muzikos grupės „Bangtan Boys“ – A.R.M.Y.

K.Petras aistruoliai vadinasi „Bunheads“ – pagal šukuoseną, kurią ji kažkada puošėsi.

Dabar garsusis žurnalas „Vogue“ domisi, kaip vokiečių atlikėja ruošiasi „Met Gala“ šventei ir kokio aukščio yra jos batų kulniukai.

K.Petras buvo pakviesta į konkurso „Kitas Vokietijos topmodelis“ („Germany’s Next Topmodel“) finalą. Tai projektas, kurio vykdomoji prodiuserė – jos tėvynainė topmodelis Heidi Klum.

Buvęs B.Spears vadybininkas dabar – K.Petras vadybininkas, o P.Hilton – jos draugė.

Rugpjūčio 27-ąją 31-ąjį gimtadienį švęsianti K.Petras, dabar gyvenanti Los Andžele, jau žvaigždė. Ji išleido savo studijinį albumą „Feed the Beast“.

Šiemet per „Grammy“ apdovanojimų ceremoniją K.Petras su S.Smithu atliko dainą „Unholy“, kurioje pasakojama apie vyrą, apgaudinėjantį savo žmoną.

K.Petras scenos partneris britų atlikėjas S.Smithas 2014-ųjų gegužę viešai paskelbė, kad yra homoseksualus. Atlikėjas pasakojo, kad yra draugavęs su amerikiečių aktoriumi ir modeliu Jonathanu Zeizelu (31 m.). S.Smithas interviu Didžiosios Britanijos muzikos televizijos kanalui „4Music“ taip pat prisipažino, kad kenčia nuo obsesinio kompulsinio sutrikimo (varginanti psichinė būklė, kai pasireiškia įkyrios mintys, baimės, prisiminimai).

Per „Grammy“ apdovanojimų ceremoniją atliekant dainą „Unholy“ Kim buvo narve, o Samas dėvėjo skrybėlę su velnio ragais.

JAV respublikonų partijos politikas Tedas Cruzas į savo „Twitter“ paskyrą įkėlė įrašą: „This... is... evil“ („Tai yra blogis“).

Bet „Unholy“ sėkmė – stulbinama. Ji internetu atsisiųsta jau daugiau nei milijardą kartų. Ji užima pirmąsias vietas populiariausių kūrinių sąrašuose Austrijoje, Australijoje, Jungtinėje Karalystėje, JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.