G. Žemaitė prabilo apie kiekvieną „TV pagalbos“ narį: „Visi esame labai skirtingi“

Ruduo daugeliui iš mūsų tampa nauja pradžia. Ne išimtis ir populiarios, jau daugybę sezonų iš eilės TV3 eteryje karaliaujančios laidos „TV pagalba“ vedėjai. Po vasaros atostogų gelbėtojai darbus pradeda su nauja jėga bei dar didesniu pasiryžimu šalies gyventojams įrodyti, jog niekuomet nėra vėlu atversti dar vieną, šįkart jau kiek kitokį savo gyvenimo puslapį.

„TV pagalbos“ komanda.
„TV pagalbos“ komanda.
Edgaras ir Renata.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Edgaras ir Renata.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Gerda ir Paulius.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Gerda ir Paulius.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 30, 2023, 1:48 PM

„Kai padarai pertrauką, viskas ima atrodyti kitaip. Pradedi kitaip matyti situacijas, į viską noriai įsigilini ir stengiesi suteikti visokeriopą pagalbą. Atostogų tikrai užteko – nesu ne iš tų, kurie mėgtų ilgai būti be darbo bei poilsiauti. Man visuomet norisi veiksmo“, – šypteli naujam sezonui pasiruošusi gelbėtoja Gerda Žemaitė.

Kartu su Rūta Filejeva, Edgaru Navicku, Renata Šakalyte-Jakovleva, Monika Ostrenkova, Žilvinu Žitkumi ir Pauliu Morkūnu, Gerda ir šį sezoną bus tie, kurie visus išklauso ir padeda rasti sprendimą net ir pačiose sudėtingiausiose situacijose.

Atskleidė stipriausias kiekvieno „TV pagalbos“ nario savybes

Begalinį norą padėti kitam jaučia kiekvienas komandos narys. Juk tokiame darbe svarbiausias nuoširdumas – būtent tuo įsitikinusi ir Gerda.

„Jei nebūsi nuoširdus, žmonės tai pajaus – ims nepasitikėti, neatsiskleis ir nebegalėsi jiems pagelbėti. Nuoširdumas, paprastumas ir tvirtumas čia būtinas. O kadangi neturėdami apsaugos kartais patenkame ir į labai sudėtingas situacijas, manau, kad šiame darbe galėtų būti tik užsigrūdinęs, atjausti gebantis žmogus“, – savo mintimis dalijasi ji.

Kaip pasakoja gelbėtoja, visą komandą sieja labai šilti santykiai, nors susitikti filmavimo aikštelėje jiems visiems tenka ne taip jau dažnai. O į kurį iš jų nelaimės atveju kreiptųsi pati Gerda?

„Tikriausiai į Renatą, nes esame ne tik kolegės, bet ir labai artimos draugės. Žinoma, galėčiau kreiptis ir į Rūtą ar Moniką, nors ji prie mūsų komandos prisijungė palyginus neseniai. Tačiau iš tiesų, galėčiau kreiptis į bet kurį gelbėtoją – tikai žinau, kad kiekvienas iš jų padėtų“, – sako ji.

Jau tiek metų ištiesti pagalbos ranką šiai komandai taip gerai sekasi dėl to, jog kiekvienas narys pasižymi vis kitomis, tačiau labai vertingomis savybėmis. Su tuo sutinka ir G. Žemaitė – moteris įsitikinusi, kad visi laidos vedėjai yra skirtingi, tačiau būtent todėl ir unikalūs.

„Aš esu jautri – greitai susigraudinu. Tačiau manau, kad žmonėms tai kelia pasitikėjimą – jie mato, kad mane jų problema tikrai jaudina. Tuo tarpu Edgaras – humoristas, gebantis žmogui padėti per humorą. Renata tinka visur – ji yra labai įsiklausanti, kupina užuojautos. Iš tiesų, ramina net jos balsas!“ – kolegų geriausias savybes vardija Gerda.

Daug gražių žodžių ji skiria ir kitiems komandos nariams: „Monika yra labai linksma, o kartu – puikiai mokanti žmones prisijaukinti. Rūta, sakyčiau, griežtoka – jos prisibijoma labiausiai.

Bet tik todėl, kad kaip pasakys Rūta, taip ir turės būti. Ir net nebandykite ginčytis! O Žilvinas – pilkasis mūsų kardinolas, kuris visuomet eis iki galo ir atvers bet kurias duris. Su žmogumi, kuriam reikia padėti, jis prisibels visur.“

Pati Gerda jau ne vienerius metus daugiausiai dirba su veterinaru Pauliumi, todėl šią draugystę vertina ypatingai. Paulius ne tik padėjo atsiskleisti jai pačiai, bet ir nenustoja dalintis vertingiausiomis pamokomis.

„Nors ir turintis gerą humoro jausmą bei mėgstantis pakvailioti, iš tiesų Paulius yra rimtas gydytojas. Jo sritis man yra labai įdomi, todėl visuomet jam būsiu dėkinga už galimybę dalyvauti operacijose.

Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad man galėtų patikti medicina, o dabar juokaujame, kad reikalui esant – jei būtų tikrai ekstremali situacija ir reikėtų operuoti – aš tikriausiai sugebėčiau tą padaryti. Už tokią patirtį esu jam labai dėkinga“, – pripažįsta G. Žemaitė.

Istorijos, kurios už širdies griebia labiausiai

Ir nors televizijos sezonas prasideda tik rudenį, G. Žemaitė neslepia – ji, kaip ir kiekvienas komandos narys, žmonėms yra linkusi padėti bet kada. Ir visai nesvarbu, kas tai bebūtų – padrąsinanti žinutė socialiniuose tinkluose ar reali pagalba, kai net ir ne darbo metu skubama į iškvietimą.

„Dažniausiai žmones nukreipiame skambinti mūsų numeriu, bet tikrai yra buvę ir taip, kad jiems padedame iškart, nieko nelaukdami – ypatingai tuomet, kai situacija yra labai skubi, kone deganti.

Pasitaiko ir taip, kad žmonės patarimų, ką daryti vienu ar kitu atveju, kreipiasi asmeniškai. Aš visuomet linkusi bendrauti, o jie linkę į mane kreiptis – man dėl to yra labai džiugu“, – sako Gerda.

Padėti norisi kiekvienam, tačiau labiausiai G. Žemaitės širdį paliečia tos istorijos, į kurias įtraukti vaikai ar smurtą patiriančios moterys.

„Tokioms istorijoms aš teikiu prioritetą – neabejoju, kad taip pasielgtų ir visi likę mano kolegos. Pasitaiko ir labai graudžių situacijų, po kurių grįžusi namo dar ilgai apie tai galvoju, nubraukiu ne vieną ašarą ir iš visų jėgų stengiuosi padėti.

Ypatingai moteriai, kenčiančiai nuo smurtaujančio vyro, nes dažnai į tą pačią aplinką jos grįžta ir vėl. Tokios moterys kartais tikisi, kad kažkas pasikeis, bet iš tiesų, nesikeičia niekas. Nuo tos akimirkos, kai prasideda smurtas, jokios meilės būti nebegali.

Iš tos vietos iškart reikia bėgti. Todėl sunkiausia, tikriausiai, smurtą patiriančią moterį įtikinti, kad niekas niekuomet nepasikeis. Tik ji pati gali pakeisti situaciją“, – sako G. Žemaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.