Viena populiariausių Italijos grupių „Il Volo“ rengiasi į Lietuvą

Abi šios grupės išgarsėjo televizijos šou. Abi jos atstovavo Italijai „Eurovizijos“ dainų konkurse. „Maneskin“ ir „Il Volo“ – vienos populiariausių šios šalies muzikinių grupių.

2015-aisiais „Il Volo“ „Eurovizijos“ dainų konkurse pelnė trečiąją vietą.<br>„Eurovision“ nuotr.
2015-aisiais „Il Volo“ „Eurovizijos“ dainų konkurse pelnė trečiąją vietą.<br>„Eurovision“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2023, 12:29 PM

Rudenį į Lietuvą atvykti planuojanti grupė „Il Volo“ (liet. „Skrydis“) dažnai vadinama „Måneskin“ priešingybe.

Scenoje jie dėvi elegantiškus kostiumus, nesikeikia, 2015-aisiais tapo Italijos UNICEF gerosios valios ambasadoriais, o į kritiką, kad atlieka pasenusią klasikinę muziką, atkerta, jog tuo didžiuojasi.

Žaibiškai išgarsėję Piero Barone (30 m.), Ignazio Boschetto (28 m.) ir Gianluca Ginoble (27 m.) – savotiška šlovingųjų tenorų Luciano Pavarotti, Placido Domingo ir Jose Carreraso versija.

Du tenorai ir vienas baritonas karjeros pradžioje ne veltui gavo skambią pravardę – Tenoriukai, šio trio sumanytojai ir norėjo taip pagerbti tris klasikinės muzikos grandus.

Pasaulinę šlovę „Il Volo“ pelnė vos per metus, nors madingos šiuolaikinės muzikos neatlieka.

Trijulė susibūrė 2009 m., kai talentingi paaugliai buvo pastebėti vaikams skirtame televizijos talentų šou „Ti lascio una canzone“ („Paliksiu tau dainą“).

Vienas kito jie nepažinojo, tačiau programos režisierius Robero Cenci nusprendė – dainuodami atskirai jie nebus stiprūs, o kartu gali tapti tikromis žvaigždėmis, užkariausiančiomis pasaulio scenas.

Dabar jau aišku, kad sprendimas suburti trio buvo puikus.

„Viso to nebūtų, jei vieną dieną 2009-aisiais rūsyje Romos šiaurėje nebūčiau jų sutikęs. Jei tada, dirbdamas laidoje „Paliksiu tau dainą“, nebūčiau jų suvienijęs“, – apie garsiojo trio susikūrimą kalbėjo R.Cenci.

Vos pasirodę televizijoje jokios sceninės patirties neturintys vaikinai iš karto patraukė prodiuserių dėmesį ir tapo pirmaisiais Italijos atlikėjais, pasirašiusiais sutartį su JAV įrašų milžine „Geffen Records“, priklausiusia garsiajai „Universal Music Group“.

Sutarties vertė siekė jaunuoliams milžinišką sumą – 2 mln. dolerių.

Pirmąjį albumą „Il Volo“ išleido 2010 metais. Iš viso jų yra išleidę 12. Paskutinis, pasirodęs 2021 m. lapkritį, vadinasi „Il Volo Sings Morricone“ ir yra skirtas genialaus italų kompozitoriaus Ennio Morricone garbei, kuriuo trijulė ypač žavisi.

2011-aisiais prasidėjo intensyvios grupės kelionės po pasaulį.

Netrukus jaunieji talentai scenoje atsidūrė greta tokių žvaigždžių kaip Barbara Streisand, kuri 2012 m. pakvietė karjerą vos pradėjusius jaunuolius tapti specialiaisiais svečiais jos turo po JAV metu.

Jaunuoliai sakė patys sunkiai galėję patikėti savo sėkme.

„Viskas vyko labai greita, mes to net nespėjome suvokti. Skrisdamas į Majamį žiūrėjau pro iliuminatorių ir negalėjau patikėti“, – sakė G.Ginoble.

„Aš gyvenau du lygiagrečius gyvenimus. Ten – vakarėliai su Beyonce ir Quincy Jonesu. Grįžęs į Italiją niekam nesigirdavau – bijojau, kad tai netrukus baigsis, – prisiminimais apie karjeros pradžią dalijosi P.Barone. – Prisimenu, vykome į koncertinį turą su B.Streisand.

Kol grimuotojai taisė mano plaukus, kalbėjausi su gražia ponia šalia manęs.

Kirpėjas pasilenkė ir pašnabždėjo man į ausį: „Žinai, kas ji tokia? Tai Priscilla Presley!“

Mes ją pakvietėme į koncertą. Nuo tada, kai tik gali, Priscilla ateina mūsų pasiklausyti.

Užsimezgė nuoširdi draugystė.“

Trijulė „Il Volo“ tikrąja to žodžio prasme užaugo scenoje. Vaikinai pripažįsta, kad jiems trūko įprasto paauglių gyvenimo ir mokyklos.

„Ar karjera iš mūsų ką nors atėmė?

Prieš 10 metų mano bendraamžiai skaitė Dante „Dieviškąją komediją“ (kai kurie galbūt piktindamiesi). Aš gailiuosi, kad to nepadariau, bandau atsigriebti dabar“, – dėl šlovės paaukotų mokyklos metų gailėjo G.Ginoble.

Nors „Il Volo“ repertuaras – klasikinė muzika, gerbėjai dėl šio trio eina iš proto kaip dėl roko žvaigždžių. Jaunuoliai pasakojo, kad tapę pasaulinio garso žvaigždėmis jie pajuto, ką reiškia būti nuolat stebimiems.

Nuo gerbėjų jie kartais slepiasi gimtuosiuose Italijos miesteliuose.

„Kai kurie gerbėjai yra išsitatuiravę mūsų vardus ir pavardes. Yra tokių, kurie mus seka kiekvieno turo metu.

O kai kas valandų valandas mūsų laukia prie namų durų“, – apie gerbėjų dėmesį pasakojo G.Ginoble.

„Kartą sporto klube išvydau merginą, kuri ant kulkšnies buvo išsitatuiravusi mano autografą, – prisiminė kitas grupės narys P.Barone. – Namie kartais galiu pasijusti paprastu žmogumi.

Vasarą visada einu žvejoti su savo draugu Enzo. Išplaukiame valtimi penktą ryto, man patinka pamatyti saulėtekį. Paskutinį kartą esu sugavęs 5 kilogramų jūros ešerį.“

Šio trio stiprybe vadinamas sugebėjimas Italijoje populiarią lyrinę klasikinę muziką atlikti kiek kitaip, su moderniomis aranžuotėmis. Nors ne kartą kalbėta, kad grupė ketina išsiskirstyti, atlikėjai tikina nesiruošiantys to daryti.

„Mes nesame klasikinė grupė su vienu pagrindiniu atlikėju. Esame trys dainininkai, trys lyderiai, – pabrėžė grupės nariai. – Žinome, kad tik kartu esame stiprūs.“

Vis dėlto jauniesiems talentams tenka išklausyti ir daug kritikos. Vieni juos pašiepia už tai, kad atlieka senus, nebemadingus klasikinių dainų perdirbinius, o kiti teigia, kad paauglystėje užgriuvusi šlovės našta sugadino jaunuolius ir pavertė juos arogantiškomis žvaigždėmis.

„Mes gerbiame kiekvieną nuomonę, kritika yra gerai, – kalbėjo grupės nariai. – Bet mes ir toliau norime daryti tai, kas mums labiausiai patinka, nes tai daro mus ir milijonus žmonių laimingus.

Anksčiau neigiami komentarai mus nervino, dabar mes juos priimame. Žinoma, yra skirtumas tarp kritikos ir įžeidinėjimų.“

Per daugiau nei dešimtmetį trunkančią įspūdingą karjerą jiems beveik pavyko išvengti rimtesnių skandalų.

Bene grasiausiai nuskambėjo incidentas 2015-aisiais, kai Šveicarijoje viešėjusi grupė buvo apkaltinta tuo, kad nusiaubė viešbučio kambarį, kuriame nakvojo. Plačiai aptarinėjamos ir vaikinų meilės istorijos.

Vis dėlto skandalų skaičiumi „Il Volo“ negali lygintis su kita tarptautinę šlovę pelniusia italų grupe „Måneskin“. Nors šios grupės atstovauja visiškai skirtingiems muzikos stiliams, jų išskirtinės sėkmės istorijos dažnai sugretinamos.

Visi – jauni, išskirtinai talentingi, atliekantys itališką muziką prestižinėse tarptautinėse scenose.

„Turime mėgautis kiekviena akimirka, nes mūsų gyvenimas nuostabus.

Džiaugiamės, kad atlikdami skirtingų žanrų muziką galime pristatyti Italiją pasauliui. Savo šaliai atstovaujame ir su bel canto, ir su roku“, – apie savo ir „Måneskin“ populiarumą kalbėjo „Il Volo“ nariai.

Grupes vienija ir tai, kad abi yra San Remo muzikos festivalio laureatės, abi dalyvavo „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Tiesa, „Il Volo“ šiame konkurse pergalės išplėšti nepavyko – 2015-aisiais jie su daina „Grande Amore“ (liet. „Didžioji meilė“) užėmė 3-iąją vietą.

Todėl vaikinai neatmeta galimybės „Eurovizijoje“ sudalyvauti dar kartą, galbūt net ateinančiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.