Paaiškėjo, kodėl iširo Italijos premjerės G. Meloni šeima: paviešinti slapti įrašai

Italijos premjerė Giorgia Meloni (46 m.) skirtis su savo partneriu TV laidų vedėju Andrea Giambruno (42 m.) ryžosi po skandalingų jo pareiškimų.

G.Meloni ir A. Giambruno išsiskyrė.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
G.Meloni ir A. Giambruno išsiskyrė.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 G.Meloni.<br> EPA-ELTA nuotr.
 G.Meloni.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-10-31 07:59, atnaujinta 2023-10-31 08:00

Garsus Italijos TV laidų vedėjas A.Giambruno visuomenę supykdė keiksmažodžiais ir kolegėms žurnalistėms skirtais seksistiniais teiginiais, kurie buvo slapta įrašyti per TV laidų filmavimo pertraukas, o vėliau paviešinti kultinėje satyrinėje laidoje „Skleisk žinią“ („Striscia la notizia“).

Vyriausybės vadovė G.Meloni, anksčiau pateisinusi ne vieną skandalingą A.Giambruno išsišokimą eteryje, suskubo pareikšti, kad jos ir partnerio keliai po 10 bendro gyvenimo metų skiriasi. Nešvankūs žodžiai, neturėję patekti į viešumą, akimirksniu sugriovė kone idealia laikytą šeimą.

Partijos „Italijos broliai“ („Fratelli d’Italia“) lyderei tapus premjere TV laidų vedėju dirbęs A.Giambruno iš karto atsidūrė po didinamuoju stiklu.

Daug kas tikino, kad neetiška vyriausybės vadovės draugui žiniasklaidos milžinei „Mediaset“ priklausančiame kanale „Rete4“ vesti kasdienę tiesioginę pokalbių laidą „Dienos dienoraštis“ („Diario del giorno“). Tačiau nei televizijos vadovybė, nei pirmoji šalies pora į tokias kalbas nekreipdavo dėmesio.

Dešimt metų trukusi politikės ir iš Milano kilusio TV laidų vedėjo meilės istorija prasidėjo televizijos studijoje – pora susitiko laidoje, kurioje dirbo A.Giambruno.

Į televiziją atvykusi tuomet ne itin garsi politikė paprašė ko nors užkąsti. Jai buvo pasiūlytas bananas. G.Meloni jo valgyti nebaigė ir atidavė žurnalistui A.Giambruno, palaikiusi jį asistentu.

Ši situacija juos suartino. A.Giambruno pasakojo, kad įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio ir nuo tada visaip bandė užkariauti sparčiai populiarėjančios jaunos politikės širdį. Galų gale jam pavyko. Tradicines šeimos vertybes viešai išpažįstantys G.Meloni ir A.Giambruno nebuvo susituokę, o 2016-aisiais jie susilaukė dukters Ginevros.

A.Giambruno pareiškimai TV eteryje dažnai sulaukdavo audringos kritikos, O G.Meloni visada mūru stodavo už savo draugą.

Garsus TV laidų vedėjas mėgdavo neigti klimato kaitą. Skandalai kildavo po jo komentarų, jog moterys turėtų elgtis taip, kad išvengtų išprievartavimo.

Kartą TV transliavo pasakojimą apie tai, kad Italijoje vis daugėja atvejų, kai išprievartaujamos nepilnametės merginos. Po jo A.Giambruno tiesioginiame eteryje pareiškė, kad jeigu merginos vakarėliuose nepadaugintų alkoholio, bėdų neturėtų. Suprask – jos pačios dažnai būna kaltos.

Šie vedėjo žodžiai supykdė laidoje dalyvavusius aukų artimuosius ir sukėlė audringą politikų reakciją. „Labai pavojinga pateisinti seksualinę prievartą ir kaltinti aukas.

Dar blogiau, kad laidų vedėjas tai daro taip lengvabūdiškai“, – piktinosi kairieji politikai.

Tačiau tuomet G.Meloni savo partnerio elgesio nepasmerkė ir nuo jo žodžių neatsiribojo, nors buvo raginama tai padaryti.

Vis dėlto premjerės kantrybė trūko po dar vieno jos draugo išsišokimo, kai praėjusią savaitę populiarioje Italijos TV laidoje „Skleisk žinią“ buvo parodyti keli skandalingi reportažai apie nekorektišką ir moteris žeminantį jos partnerio elgesį per laidų filmavimo pertraukas.

Juose matyti, kad A.Giambruno elgiasi įžūliai liesdamas savo lyties organą, keikiasi, nešvankiai juokauja, kalba apie grupinį seksą, laido seksistines replikas kolegėms.

Šis pasipiktinimų bangą sukėlęs elgesys G.Meloni privertė skubiai pranešti apie santykių pabaigą.

„Baigiasi mano santykiai su A.Giambruno, kurie truko beveik dešimt metų. Dėkoju jam už nuostabius metus, kuriuos praleidome kartu, už sunkumus, kuriuos išgyvenome, ir už mūsų dukrą Ginevrą“, – socialiniame tinkle rašė G.Meloni.

Klysta tie, kurie tikisi, kad palūšiu, kad lašas po lašo pratašys akmens uolą. Juk akmuo lieka akmeniu, o lašas yra tik vanduo.“

Stiprybę nuolat demonstruojanti politikė dėl partnerio žodžių buvo akivaizdžiai prislėgta ir suirzusi, net nedalyvavo vyriausybės darbo metinėms skirtuose partijos renginiuose.

Kilus skandalui A.Giambruno nusišalino nuo laidos vedimo ir atsitvėrė tylos siena.

Skandalingi pareiškimai jam ne tik kainuos šeimą. Televizijos vadovai nutarė, kad A.Giambruno nebeves laidų, o galės dirbti tik už kadro.

Vėl kilo diskusijos, ar jis apskritai galėjo vesti TV laidas po to, kai G.Meloni buvo paskirta šalies premjere.

Skandalinguosius epizodus paviešinusios laidos „Skleisk žinią“ sumanytojas Antonio Ricci paneigė gandus, kad taip norėjo susidoroti su premjerės šeima.

Jis tikino norėjęs pagaliau parodyti tikrąjį pirmojo šalies džentelmeno veidą.

„Turėjome du šio laidų vedėjo pareiškimus išjungus filmavimo kameras.

Juos ir panaudojome, – aiškino A.Ricci. – O jeigu kalbėsime apie G.Meloni minėtus lašus ant akmens uolos, galbūt jie ne iš karto ją subraižo, bet gali virsti gražia vaivorykšte.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.