Nuo 14 metų verslininko gyslelę pajutęs R. Rimkevičius įgyvendino seną svajonę: atidarė itin modernią kepyklą

Sėkmingi verslai išsilaikyti konkurencinėje aplinkoje gali tik nuolat investuodami, tobulindami savo įrangą bei kurdami naujus produktus – būtent tą tvirtina šviežių konditerijos bei įvairiausių pilno grūdo kepinių bendrovės „AR maistas“ įkūrėjas Rytis Rimkevičius.

 R. Rimkevičius.<br>lrytas.lt koliažas.
 R. Rimkevičius.<br>lrytas.lt koliažas.
 R. Rimkevičius.<br> Organizatorių nuotr.
 R. Rimkevičius.<br> Organizatorių nuotr.
 R. Rimkevičius.<br> Organizatorių nuotr.
 R. Rimkevičius.<br> Organizatorių nuotr.
 R. Rimkevičius.<br> Organizatorių nuotr.
 R. Rimkevičius.<br> Organizatorių nuotr.
 R. Rimkevičius.<br> Organizatorių nuotr.
 R. Rimkevičius.<br> Organizatorių nuotr.
 R. Rimkevičius.<br> Organizatorių nuotr.
 R. Rimkevičius.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 12:14 PM, atnaujinta Nov 9, 2023, 12:15 PM

O TV3 laidoje „Sėkmės istorijos“ jis pasidalino ir savo sėkmės paslaptimi – kaip nuo 14-os metų verslu užsiimti pradėjusio vyro svajonės galiausiai tapo realybe?

Įmonės įkūrėjas ir komercijos vadovas R. Rimkevičius laidoje papasakojo, kaip jo bendrovė kūrėsi, augo ir galiausiai išsiplėtė į didžiulį automatizuotą verslą, beveik nereikalaujantį rankų darbo.

R. Rimkevičius prekyba užsiimti pradėjo dar būdamas 14-metis. Tuomet traukiniu jis važiuodavo į Latvijoje esantį Daugpilio miestą, ten pirkdavo riedlentes bei elastinių tvarsčių pakuotes, o vėliau, visa tai su bičiuliu parvežę į Lietuvą, parduodavo vietinėse komiso parduotuvėse.

Nuo 18 metų R. Rimkevičius ėmė prekiauti duonos gaminiais, ir vis paslapčia pasvajodavo apie nuosavą kepyklą. „Tuo metu jokios ateities vizijos dar neturėjau. Tiesiog norėjau kažką veikti“, – televizijos žiūrovams prisipažino R. Rimkevičius.

Tačiau šiandien vizija tapo realybe. Laidos žiūrovams verslininkas papasakos, kaip jo įkurtai įmonei sekasi augti konkurencinėje aplinkoje, atskleis, su kokiais didžiausiais iššūkiais tenka susidurti, bei įvardins, kurie kepyklos gaminiai yra populiariausi skirtingais metų laikais.

Šiuo metu įmonė jau ruošiasi artėjančiam šventiniam laikotarpiui, kadangi ši kepykla – didžiausia kūčiukų kepėja visoje Lietuvoje. O juk prieš didžiąsias metų šventes, tai – didžiausias prekybos tinklų hitas! Tačiau ar žinojote, į kurias dar šalis keliauja šie lietuviški kepiniai?

Žiūrovai taip pat turi galimybę pasižvalgyti po vos prieš mėnesį duris atvėrusią naują „AR maistas“ gamyklą, kurioje viskas yra automatizuota. Dar daugiau – gamykla yra išskirtinė, nes turi savo saulės parką ir naudoja jame pagamintą energiją.

„Vis daugiau Lietuvos įmonių siekia būti nepriklausomos, pačios valdyti savo kaštus. O energetikos kaštai sudaro vieną didžiausių dalių įmonių gaminamų produktų savikainoje. Būtent dėl to verslo atstovai vis dažniau investuoja į atsinaujinančius energijos šaltinius. Jie siekia ne tik tvarumo, bet ir nori ieškoti sprendimų, padedančių sumažinti gaminamos produkcijos kainas“, – laidoje pasakojo „Citadele“ banko Lietuvoje filialo vadovas Darius Burdaitis.

Jis taip pat pasidalins, kurių sričių atstovai ir kokiais tikslais dažniausiai kreipiasi į banką dėl galimų paskolų verslo plėtrai, atskleis, kaip yra nusprendžiama, kuriuos projektus finansuoti bei kaip vertinamos galimos rizikos. D. Burdaitis apžvelgs ir dažniausiai pasitaikančias įmonių klaidas bei patars, kaip galima jų išvengti.

Laidos vedėjas Audrius Bružas taip pat turėjo savų užduočių – išbandys kepėjo amatą. Kaip jam seksis ir su kokiais didžiausiais sunkumais Audrius susidurs, pamatysite jau artimiausiose laidoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu