A. Navalno mirtis ir toliau kelia klausimus: režimo auka ar tik Kremliaus žaidimų įrankis?

Šio pirmadienio TV3 laidoje „TOP 3“ – nuo aktualiausių įvykių Lietuvoje iki daugiausiai dėmesio sulaukusių užsienyje. Kodėl bus nugriautas prabangus verslininko Antano Boso namas Vilniaus pašonėje, ir kodėl už tai sumokės Vilniaus rajono savivaldybė? Kokius klausimus kelia Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirtis? Galiausiai, nuo ko prasidėjo šių metų Lietuvos atstovo „Eurovizijoje“ Silvester Belt kelias į muzikinį olimpą? Visa tai – jau šį vakarą.

A. Navalnas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
A. Navalnas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
A. Navalnas.<br> EPA/ELTA nuotr.
A. Navalnas.<br> EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 19, 2024, 5:02 PM, atnaujinta Feb 19, 2024, 5:05 PM

„Jeigu Navalną būtų norėję nužudyti, būtų užbaigę reikalą iki galo“, – tokią šokiruojančią frazę prieš 4 metus ištarė Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas, kai bandymas nunuodyti opozicijos lyderį pasibaigė nesėkmingai.

Tuomet šis pasikėsinimas nužudyti apaugo įvairiais gandais. Kai kurie teigė, kad pati FSB nevykusiu bandymu nužudyti opozicijos lyderį norėjo diskredituoti Putiną. Kiti – kad taip A. Navalną bandyta tik pagąsdinti ir išsiųsti iš Rusijos.

Dabar A. Navalno nebėra, tačiau jo mirtis ir vėl kelia aibę klausimų. Yra rusų, kurie mano, kad A. Navalnas buvo paskutinė demokratinių pokyčių viltis. Tačiau yra ir sakančių, kad A. Navalnas buvo tik Kremliaus įrankis pūsti miglą Vakarams į akis.

„Jis buvo grėsmė Putinui, nes pasirinko kovą prieš jį būdamas pačioje Rusijoje, ir žinodamas, kad gali būti suimtas“, – laidoje nuomone dalinosi politologas Alvydas Medalinskas.

Visai kitokią nuomonę laidoje atskleis politikos apžvalgininkas Marius Laurinavičius.

„Tikėjimo klausimas, ar žmogus gali keistis, ar ne. Tačiau, jei žiūrėsime į Navalną, tai pradžioje, kai tik pradėjo, jį pagrįstai buvo galima vadinti visišku fašistu, pasisakančiu už genocidą“, – tvirtino jis.

Tad už ką A. Navalnas kovojo? Kokie buvo jo tikrieji tikslai, ir koks jis buvo pats? Visa tai – jau šio vakaro laidoje.

Taip pat žiūrovai šį vakarą bus pakviesti pasigilinti ir į prabangaus A. Boso namo netoli Vilniaus likimą. O tiksliau kels klausimą – kada valdininkai pagaliau ims atsakyti už savo veiksmus?

Jau aišku, kad A. Boso namas bus nugriautas – tokią neskundžiamą nutartį priėmė Lietuvos aukščiausiasis teismas. Griovimas kainuos apie 150 tūkstančių eurų, o 90 proc. patirtų išlaidų turėtų kompensuoti Vilniaus rajono savivaldybė. Negana to, teisme bus nagrinėjamas ir A. Boso prašymas priteisti jam beveik pusę milijono eurų patirtų statybos išlaidų! Tačiau įdomiausia tai, kad statybos leidimą A. Bosui išdavęs valdininkas savivaldybėje tebedirba ir šiandien…

Galiausiai paskutiniame dienos reportaže žiūrovai bus pakviesti išgirsti ką tik išrinkto Lietuvos atstovo „Eurovizijai“ Silvester Belt istoriją. Prisiminsime, kaip kelią į muzikos olimpą jis pradėjo TV3 televizijos projekte „X faktorius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.