„Auksiniuose svogūnuose“ bus aptariama V. Siegel ir L. Suodaičių drama

25 metai – būtent prieš tiek laiko pirmąkart surengti Lietuvos humoro apdovanojimai „Auksiniai svogūnai“. Šiemet balandžio 1-ąją ryškiausiomis žvaigždėmis ir sąmoju spindintys bei politikos nusidėjėliams akis graužiantys apdovanojimai grįžta į TV3 eterį! O kuo būsime nustebinti šiemet ir ko neįmanoma pamiršti iš praėjusių apdovanojimų, šio trečiadienio laidoje „Gero vakaro šou“ papasakos jų sumanytojas Arūnas Valinskas.

 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2024-03-20 10:44

Anot A. Valinsko, ceremonijos metu ne tik buvo suskaičiuoti visi ryškiausi pastarojo meto skandalai, bet ir jų veikėjai parodyti „svogūniškoje“ šviesoje. Pro apdovanojimų rengėjų akis niekada nepraslysta nė vienas atgarsio visuomenėje sulaukusio įvykio herojus, nė vienas nusikalbėjimas ar nuėjimas į šoną – tuo įsitikinsime ir šiemet.

Nuo Petro Gražulio išleistuvių iki su politika nesusijusių, bet tikrai visų apkalbėtų Viktorijos Siegel ir Lauryno Suodaičio skyrybų – ceremonijoje bus aptarta viskas.

„Pagal tai, kiek atsiliepimų buvo, ir kaip ši drama buvo sekama, manau, kad be jos šių metų ceremonijos būti negali. Galiu išduoti mažą paslaptėlę – Laurynas Suodaitis pažadėjo, kad ceremonijoje ir pats dalyvaus asmeniškai. Dabar galvojame, ar jam tik įteikti prizą, ar, galbūt, jis ir pats šoks? O gal – dainuos? Dar galvojame“, – intrigavo A. Valinskas.

Tačiau net ir tai – dar ne viskas. „Šiemet, aišku, labai rimtai ruošiamės – kai kurias nežinomybes galiu atskleisti. Pavyzdžiui, prisimenate tą 10 metų berniuką, kuris kadencijos pradžioje vis prieidavo prie prezidento? Mes jį suradome! Jam dabar 14. Jūs jo nepažinsite!“ – renginio detalėmis dalijosi A. Valinskas.

Iškilmingai ceremonijai tradiciškai diriguos neišskiriamas duetas: pats A. Valinskas ir Justinas Jankevičius. O scenoje pasirodys garsiausios Lietuvos žvaigždės, pakviesiančios unikaliems pasirodymams, nušviesiantiems mūsų šalies gyvenimą humoro spalvomis.

Visa tai bepasakodamas, A. Valinskas prisiminė ir praėjusių apdovanojimų kuriozus. O, kaip teigė vyras, jų pasitaikydavo ne tik scenoje, bet ir užkulisiuose... Pavyzdžiui, tąkart, kai bene mylimiausias visų laikų humoristas Vitalijus Cololo įkūnijo Seimo narę Agnę Širinskienę.

„Praeidamas, Vitalijus su pažįstamais vis pajuokaudavo. O tada kažkas pamatė, kaip iš grimerinės išeina tikra Širinskienė, ir pagalvojo, kad ten – netikra Širinskienė. Ir kažkas iš Vitalijaus pažįstamų – aišku, vyras – su jos personažu pajuokavo. Tik, pasirodo, ne ant tos užsirovė...“ – sakė A. Valinskas apie incidentą, kurio metu Vitalijaus bičiulis ne humoristui, bet tikrajai Širinskienei juokais pliaukštelėjo per... užpakalį.

Ir nors pats A. Valinskas nuo šių humoristinių apdovanojimų, rodos, yra neatskiriamas, tuomet, kai ir pats užėmė Seimo pirmininko pareigas, jam ceremoniją teko stebėti tik kaip dalyviui.

„Nereikia čia maivytis. Kad ir kokį akmeninį ar poker face veidą nustatytume, tada, kada atsiduri šventėje, kurią anksčiau visuomet darydavai pats, o dabar ateini tik jos pamatyti, negali sakyti, kad negraudina. Tą viešai pirmąkart pripažįstu jūsų laidoje“, – neslėpė jis.

O koks darbas, anot A. Valinsko, Seime per kadenciją buvo sunkiausias? Čia žinomas vyras ir vėl nepraleiždo progos paironizuoti.

„Tai – Seimo nario priesaika. Pamenu, kai prisiekinėjome, sodino po du – aš sėdėjau šalia patyrusio seno lapino Česlovo Juršėno. Įsivaizduokit – kai žmogus ateina skaityti viso to priesaikos lapo, visi likę turi atsistoti. O kai pasirašo – vėl atsisėsti. Ir taip 141 kartą. Todėl Česlovas Juršėnas po priesaikos pasakė: „Na va, sunkiausią kadencijos darbą jau padarėme“, – juoksis pokštą prisiminė A. Valinskas.

Laidoje A. Valinskas prisiminė dar ne vieną tokį kuriozą. O paklaustas, ar, jo manymu, Seimo nariai bėgant metams keičiasi, jis šyptelėjo: „Turiu tokį šiek tiek sarkastišką pasakymą: visi Seimo nariai, kurie buvo po mūsų kadencijos, yra neišvengiamai blogesni negu buvome mes“ (juokiasi)“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.