Skandalai B. Moisejevui padeda išlikti ant bangos

Praėjusią savaitę apie Rusijos aukštuomenės gyvenimą rašantys žurnalai ir interneto tinklalapiai, pramoginės radijo stotys pranešė apie netikėtas B. Moisejevo vestuves.

Boriso Moisejevo apsiskelbimas homoseksualistu tapo svarbiu rusų estrados įvykiu: apie jį pradėta kalbėti, į jo koncertus plūstelėjo publika.<br>R. Neverbickas
Boriso Moisejevo apsiskelbimas homoseksualistu tapo svarbiu rusų estrados įvykiu: apie jį pradėta kalbėti, į jo koncertus plūstelėjo publika.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka ("Stilius")

Jul 20, 2012, 7:39 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:37 PM

Praėjusią savaitę apie Rusijos aukštuomenės gyvenimą rašantys žurnalai ir interneto tinklalapiai, pramoginės radijo stotys pranešė apie netikėtas B. Moisejevo vestuves.

Informacijos šaltiniu tapo atlikėjo tinklaraštis socialiniame tinkle „Twitter”, kur jis įdėjo savo nuotrauką. Tamsų vakarinį kostiumą vilkintis B.Moisejevas nuotraukoje įamžintas su nuotaka.

Garsaus atlikėjo vestuvės nenustebino jo gerbėjų: daugiau nei prieš dvejus metus, nepaisydamas savo netradicinės lytinės orientacijos, jis paskelbė greitai vesiąs amerikietę Adele Todd.

Dar aštuntajame dešimtmetyje iš tuometės Sovietų Sąjungos emigravusi moteris – dabar turtinga ponia, kuriai priklauso juvelyrikos salonų tinklas.

B.Moisejevas du kartus buvo paskyręs vestuvių datą, tris ar keturis kartus keitė jungtuvių liudytojus. Tačiau į interneto tinklą įkeltoje nuotraukoje nuotaka buvo ne A.Todd. Nuotaka atrodė jaunesnė, lieknesnė ir niekam nežinoma.

Pasirodo, ši nuotrauka buvo spragtelėta naujos atlikėjo dainos „Geriausias iš vyrų” vaizdo klipo filmavimo aikštelėje. Beje, B.Moisejevui teko ne jaunikio, o pastoriaus vaidmuo.

Borisas gimė 1954 metų kovo 4-ąją Mogiliave – jo paties žodžiais tariant, kalėjimo ligoninėje. Jo motina, politinė kalinė, buvo nubausta dvejiems metams už vietos partinio valdininko įžeidimą.

B.Moisejevas seniai gyvena pusiau susigalvotą gyvenimą, nuolat kaitindamas publikos dėmesį vis naujais netikėtumais.

Jo viešas prisipažinimas, jog esąs gėjus, taip pat buvo viešųjų ryšių akcija. Šį žingsnį atlikėjas žengė tuomet, kai po kelerių užsienyje praleistų metų dešimtojo dešimtmečio pradžioje grįžęs į Rusiją atsidūrė tarp niekam nežinomų ir nereikalingų.

„Reikėjo išsilaikyti, prasiveržti į sceną. Buvo rūstūs laikai, aplink atviros vagystės ir žmogžudystės, dėmesį buvo galima atkreipti tik sukėlus šoką, išimtiniu elgesiu, apsirengimo maniera”, – prisimena B.Moisejevas.

Viešas apsiskelbimas homoseksualistu tapo rusų estrados įvykiu: apie B.Moisejevą pradėta kalbėti, į jo koncertus plūstelėjo publika.

Galbūt gėjaus sielą pažadino motina: ji labai mylėjo savo mažąjį Borenką ir dažnokai rengdavo kaip mergaitę – tai jam patiko.

Paskui tai išsiplėtojo šokių būrelyje Minsko choreografijos mokyklos, į kurią, pasirinkęs klasikinio baleto skyrių, būsimasis atlikėjas įstojo baigęs bendrojo lavinimo mokyklą.

B.Moisejevo seksualumas liejosi per kraštus, bet laikai gėjams buvo nepalankūs. Po choreografijos mokyklos jo nepriėmė į Minsko operos ir baleto teatrą dėl įtarimų homoseksualiniais potraukiais.

Tada B.Moisejevas išvyko į Lietuvą. Jis šoko Kauno muzikiniame teatre, buvo pagrindinis orkestro „Trimitas” baletmeisteris. Atvykėlis sukūrė savo baleto trio „Ekspresija”: jis ir dvi nuostabios merginos balerinos – balta ir tamsiaodė. Programa turėjo didžiulį pasisekimą.

Ją pamatė Ala Pugačiova ir pakvietė Borisą dirbti kartu su ja, tapti dar tik besikuriančio Dainos teatro dalimi.

Pasiūlymas sutapo su skandalu, bet šį kartą ne dėl netradicinės lytinės orientacijos. Priešingai, prasiveržė vyriškasis B.Moisejevo pradas ir jis įsimylėjo jauną lenkų kilmės Lietuvos baleriną Euriką.

Mergina tapo nėščia, bet B.Moisejevas atsisakė ją vesti: pabėgo į Maskvą, pas A.Pugačiovą.

Kaip susiklostė Eurikos gyvenimas, atlikėjas nežino: girdėjo, kad ji išvykusi į Lenkiją, ten pagimdė sūnų, kurio Borisas taip ir nepamatė.

Dabar B.Moisejevas gyvena rusų turtuolių pamėgtoje Rubliovkoje, bet didesnę laiko dalį skiria gastrolėms.

Prieš dvejus metus nuo įtempto darbo atlikėjas patyrė insultą ir klinikinę mirtį. Kad išgelbėtų garsųjį pacientą, medikai jam sukėlė dirbtinę komą.

Dabar B.Moisejevas vėl dirba kaip patrakęs: rengia koncertus ir dalyvauja bendrovių rengiamuose vakarėliuose. Už labai didelius honorarus.

Garsaus atlikėjo žodžiais tariant, didelių pinigų jam reikia prisimenant sunkią vaikystę.

„Kartą grįžau iš mokyklos per vieną parką, kur nebuvo nė gyvos dvasios. Mane užpuolė paauglių chuliganų kompanija. Iš pradžių niekšeliai negailestingai apspardė, paskui nutempė į slėptuvę ir dar apsiusiojo”, – pasakojo B.Moisejevas.

Sumuštam ir pažemintam Borisui teko gydytis ligoninėje. Tuomet jis ir nusprendė būtinai tapti įžymus ir turtingas.

„Mano namo apstatymas – brangus. Čia pilna antikvarinių baldų: XVIII amžiaus spintos, senovinis, plona, natūralia oda aptrauktas stalas, prie kurio gali susėsti 14 žmonių. Virš jo kabo iš Italijos parsivežtas sietynas, kurio kaina – net 50 tūkstančių dolerių!” – gyrėsi savo būstu šeimininkas.

B.Moisejevas mėgsta girtis. Pasakoja, kad šis jo bruožas atsirado ne iš karto.

„Kažkas kartą man pasakė: „Tu – gražus.” Pamaniau, kad tyčiojasi. Paskui pradėjau atidžiau įsižiūrėti į save. Išties mano veido bruožai taisyklingi, gerai atrodau per televiziją ir ant scenos, ypač tuomet, kai esu sumaniai nugrimuotas.

Aš pamilau save ir dėl to pradėjau atrodyti geriau. Žinoma, metai nepraeina be pėdsakų: atsiranda antra pasmakrė, maišeliai po akimis. Ir aš to nesigėdiju. Turiu gerą plastikos chirurgą, kuris rūpinasi mano išvaizda”, – atvirai kalba Borisas.

Patraukli išvaizda artistui – būtina, kaip ir publikos dėmesys. Dėl to B.Moisejevas ir nevengia išskirtinių poelgių, nors kartais dėl jų gailisi – taip pat ir dėl paskelbtų vestuvių su A.Todd.

„Reikia iššokti iš šios istorijos. Penkiasdešimt metų gyvenau be vestuvių, o ko gi dabar?

Reikėjo apsiriboti draugyste su Adele, o ne prisigalvoti šitos šizoferenijos dėl vestuvių. Kam mums gyventi kartu? Pašėlusiai dulkintis, ar ką?” – neseniai pareiškė B.Moisejevas.

Šis monologas buvo ir atlikėjo atsakymas į reakciją gerbėjų, kuriems nepatiko naujiena apie jų dievaičio vestuves.

„Tikriausiai jums tenka mokėti už tai, kad gyvenate kaip norite?” – jo paklausė vienas žurnalistas.

„Aš moku vienatve, liūdesiu, uždarumu. Už populiarumą reikia mokėti, aš, pavyzdžiui, kaip paprastas mirtingasis negaliu paprastai nueiti į paplūdimį Tel Avive, Maskvoje ar Mogiliave.

Meilę galiu tik nusipirkti, seksą – taip pat. Kai visą laiką esu kelionėse, nakvoju ne namie, o viešbučiuose – esu pasmerktas nuolatinei vienatvei. Tai labai liūdna, bet aš visada žinojau, kas manęs laukia”, – kalbėjo Rusijos scenos garsenybė.

B.Moisejevo kolektyve nėra nei gėjų, nei biseksualų. Jis specialiai parenka tokius šokėjus.

„Niekada nenorėjau ir nenoriu turėti meilės santykių greta scenos, nes tai gali sulaužyti mano karjerą”, – mano atlikėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.