„Pussy Riot“ dalyvių teismas tęsiasi, nors teisiamosios ir advokatai skundžiasi bloga savijauta

Kaip praneša „Interfax“ korespondentas, grupės „Pussy Riot“ dalyvės pareiškė teisme, kad nebegali dalyvauti teismo procese dėl blogos savijautos.

Grupės „Pussy Riot“ dalyvės pareiškė, kad atsisako dalyvauti procese, kuriame jos yra teisiamosios.<br>AP
Grupės „Pussy Riot“ dalyvės pareiškė, kad atsisako dalyvauti procese, kuriame jos yra teisiamosios.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 1, 2012, 7:45 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:09 PM

Kaip praneša „Interfax“ korespondentas, grupės „Pussy Riot“ dalyvės pareiškė teisme, kad nebegali dalyvauti teismo procese dėl blogos savijautos.

„Mes nebegalime dalyvauti teisme. Mes beveik alpstame“, - sakė teisiamoji Nadežda Tolokonikova.

Jai pritarė kitos merginos.

Kaltinamųjų advokatai prašo teismą sustabdyti procesą. Teisėja Marina Syrova jų prašymą atmetė. Merginos paprašė iškviesti „Greitąją pagalbą“. Teisėja nepatenkino ir jų prašymo.

Advokatė Violeta Volkova pareiškė, kad blogai jaučiasi, ir išėjo iš teismo posėdžio. Teisėja paprašė įrašyti į protokolą, kad neleido jai išeiti.

Tuo tarpu liudytojas „Pussy Riot“ byloje procese Maskvos Chamovnikų rajono teisme pareiškė, kad pankgrupės dalyvės paskelbė karą Dievui ir Bažnyčiai, pranešama BBC tinklalapyje.

Ekspertas Olegas Ugrikas yra pirmasis kaltintojų liudytojas byloje. „Ši akcija nukreipta prieš Bažnyčią. Jos atėjo į katedrą paskelbti karą Dievui ir karą Rusų Ortodoksų Bažnyčiai“, - pareiškė jis.

O.Ugrikas taip pat iškritikavo grupės pavadinimą, kurį išvertė kaip „Pūlingas siautėjimas“, merginų išvaizdą - jos buvo katedroje nederamai apsirengusios, dar ir darė šlykščius dalykus šventoje vietoje - sakykloje“.

Liudytojas pareiškė, kad fiziškai blogai jautėsi, pažiūrėjęs vaizdo siužetą su „pankpamaldomis“. Į teisėjos klausimą, kiek kartų žiūrėjo siužetą, O.Ugrikas atsakė: „Tris kartus“.

Jis taip pat pripažino, kad „Pussy Riot“ pasirodymas Kristaus Išganytojo katedroje buvo politinė akcija. „Tačiau reikėjo protestuoti kitoje vietoje, o „Pussy Riot“ siekė išniekinti šventovę“, - pareiškė O.Ugrikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.