Vakarėlių liūtę K. Sobčiak įtraukė politikos sūkuriai

Specialiai „Stiliui” iš Maskvos

Televizijos laidų ir renginių vedėja, vakarėlių liūtė, verslininkė Ksenija Sobčiak gali tapti varžove nenugalimam Rusijos vadovui Vladimirui Putinui.
Televizijos laidų ir renginių vedėja, vakarėlių liūtė, verslininkė Ksenija Sobčiak gali tapti varžove nenugalimam Rusijos vadovui Vladimirui Putinui.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka ("Stilius")

Aug 7, 2012, 6:48 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:47 PM

Televizijos laidų ir renginių vedėja, vakarėlių liūtė, verslininkė Ksenija Sobčiak (30 m.) gali tapti varžove nenugalimam Rusijos vadovui Vladimirui Putinui (59 m.). Tai ne iš piršto laužta ateities vizija – garsioji rusė kratosi lengvabūdės moters įvaizdžio ir vis giliau neria į politikos vandenis.

Amerikos televizijos kanalas CNN neseniai parodė siužetą apie K. Sobčiak, pavadinęs ją „rusiškąja Paris Hilton”.

Amerikiečių žurnalistai išvardijo jos nuopelnus: per trumpą laiką uždirbo 2,5 milijono JAV dolerių (7 mln. litų) turtą, yra kelių Rusijos televizijos kanalų politinių pokalbių laidų vedėja, populiaraus žurnalo skilties redaktorė ir užsiima restoranų verslu.

K. Sobčiak pelnė išskirtinį rusų autoritetą pasisakydama prieš dabartinį politinį režimą ir tiesiogiai prieš valstybės vadovą V.Putiną.

„Kas žino, gal būtent K. Sobčiak taps pirmąja Rusijos moterimi prezidente?” – šia fraze CNN laidų vedėja užbaigė siužetą.

Šis vaizdo įrašas Maskvoje sukėlė nuostabą: juk prieš pusę metų žurnalistai K. Sobčiak dažniausiai vadino aukštuomenės liūte, o tauta neretai kekše už tai, kad ji pernelyg dažnai keitė mylimuosius.

Pagarsėti politiniu šou televizijos ekrane K. Sobčiak dar nespėjo. Užtat nemažai vidutinio ir vyresnio amžiaus rusų seniai jos nekenčia už laidą „Dom 2”, rodytą per vieną pramoginį televizijos kanalą. Tai – pusiau pornografinis realybės šou, kurio pagrindinė beveik trijų tūkstančių laidų vedėja buvo K. Sobčiak.

Ksenija – praeityje garsaus Rusijos politiko, teisininko, buvusio Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčiako vienturtė duktė.

Vaikystėje ji lankė vieną prestižiškiausių Sankt Peterburgo mokyklų, taip pat Marijos teatro baleto ir Ermitažo meno studijas, mokėsi skambinti fortepijonu.

Baigusi Maskvos valstybinio tarptautinių santykių instituto Tarptautinių santykių fakultetą K. Sobčiak gavo bakalauro diplomą su pagyrimu, o magistro diplomą – už studijas šio instituto Politologijos fakultete.

Nuo paauglystės A. Sobčiako duktė garsėjo savo nuotykiais. Būdama 14-os su drauguže slapta nuo tėvų šlaistėsi po naktinius klubus, kur nuolatiniams lankytojams šauniai prisistatydavo lengvabūdėmis pardavėjomis iš madingų drabužių parduotuvių.

Po daugelio metų žurnalui „Ruskij pioner” K.Sobčiak papasakojo, kaip per vieną tokį „žygį į suaugusiųjų gyvenimą” išsidažiusias merginas „pakabino” du banditai ir nuvežė į užmiesčio viešbutį kūniškiems malonumams patenkinti.

Tie banditai niekaip nenorėjo patikėti merginų ašaromis ir tvirtinimais, kad jos yra ne šilto ir šalto mačiusios kekšės, o nekaltos nepilnametės ir viena jų – Sankt Peterburgo mero duktė. Paauglėms teko sprukti per moterų tualeto langą.

Užtat 20-metė Ksenija jau gyveno Maskvoje, Frunzės krantinėje, nuosavame bute, kurį padovanojo vienas turtingų meilužių.

Būstą netrukus apšvarino vagys, o rusų žiniasklaidos priemonės paviešino nugvelbtų daiktų sąrašą: juodųjų perlų vėrinys, briliantais išdabintas šveicariškas laikrodis „Chopard”, briliantų koljė ir t.t. – iš viso nuostoliai siekė 600 tūkst. dolerių, kaip pareiškime policijai parašė nukentėjusioji.

K. Sobčiak žodžiais tariant, tik vienas pavogtų daiktų buvo „šeiminis” – tėvo padovanotas kryželis.

Tuo laiku Ksenijos mylimųjų sąraše buvo tik milijonieriai: amerikietis verslininkas Aleksas Šusterovičius, čečėnas Umaras Džabrailovas, naftos magnatas Viačeslavas Leibmanas. Jie ne tik dabino merginą briliantais, bet ir pasirūpino jos limuzinų parku – padovanojo du „Mercedes” ir BMW.

Audringas asmeninis rusės gyvenimas labai erzino jos motiną Liudmilą Narusovą, kuri po vyro mirties tapo Rusijos aukštųjų parlamento rūmų nare.

Tačiau viešai moteris gynė savo dukterį.

„Ksenija dar jauna, jos amžiaus merginai norisi viską sužinoti, viską išmėginti. Kaip sakoma, pasisotinti visu tuo, kad vėliau nebesinorėtų.

Be to, ji puikiai mokosi, baigia vieną rimčiausių šalies aukštųjų mokyklų ir jos mokslo darbai labai aukštai vertinami. Galbūt man, motinai, ne visada patinka, kaip ji elgiasi, bet tai – jos gyvenimas”, – viename to meto interviu sakė L. Narusova.

Ksenijos gyvenimas ir toliau buvo margaspalvis, laikraščiai rašė apie naujus nuotykius, jai prilipo aukštuomenės liūtės vardas.

Skandalų padaugėjo, kai atsirado derama varžovė, iš Londono grįžusi balerina Anastasija Voločkova, kurią elito vakarėlių dalyviai netrukus praminė Dulkių siurbliu – esą pro šalį ji gero vyro nepraleis.

A. Voločkova susidraugavo su K. Sobčiak, o paskui paveržė vieną jos meilužį – V. Leibmaną.

K. Sobčiak kerštas buvo išskirtinis. Užuot liejusi ašaras į pagalvę, ji ateidavo į visus banketus, vakarėlius ir kitus aukštuomenės renginius, į kuriuos būdavo kviečiami ir A. Voločkova su V. Leibmanu.

Plačiau apie tai žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.