Liuksemburgo princo vestuvėse - Europos karališkųjų asmenų „grietinėlė“ (video)

Mažos ir labai turtingos šalies Liuksemburgo sosto įpėdinis princas Guillaume'as, kuris vakar per per civilinę ceremoniją sumainė žiedus su grafaite iš Belgijos Stephanie de Lannoy, šiandien tęsė bažnytines jungtuves. Į religinę ceremoniją, vykusią Liuksemburgo Dievo Motinos katedroje, susirinko karūnuoti asmenys iš visos Europos - karališkų asmenų „grietinėlė“.

Grafaitę iš Belgijos Stephanie de Lannoy prie altoriaus lydėjo brolis.<br>"Reuters"
Grafaitę iš Belgijos Stephanie de Lannoy prie altoriaus lydėjo brolis.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2012, 5:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:37 PM

30 metų Liuksemburgo princo ir vienos seniausių Belgijos aristokratų šeimų 28 metų jo nuotakos bažnytinėse tuoktuvėse dalyvauja Belgijos karalius Albertas II ir karalienė Paola, Nyderlandų karalienė Beatrix ir sosto įpėdinis Willemas-Alexanderis su žmona princese Maxima.

Taip pat į iškilmes atskrido Norvegijos karalius Haraldas V ir karalienė Sonja, Lichtenšteino kunigaikštis Hansas-Adamas II su kunigaikštiene, Danijos karalienė Margrethe su princu konsortu Henriku, Švedijos karalienė Silvia ir net Maroko karaliaus Mohammedo VI žmona, princesė Lalla Salma.

Anglijos sostui atstovaus karalienės Elizabeth II trečiasis sūnus princas Edwardas su žmona Sophie, o Japonija atsiunčia sosto įpėdinį Naruhito.

Šventėje dalyvauja ir daug kitų sosto įpėdinių bei princesių, tarp jų - Švedijos princesė Victoria su vyru princu Danieliu, Hanoverio princesė Caroline ir Astūrijos bei Norvegijos princai bei princesės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.