Skaudi lytį pakeitusios dainininkės Cher dukros išpažintis

Kaip dabar tvirtina Cher duktė Chastity, tai ir lėmė jos nepasitikėjimą savimi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2012, 1:48 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:12 AM

„Aš - lesbietė!“

Mažoji princesė Chastity Bono gimė 1969 metais. Ji buvo seniai laukiamas vaikas. Tuo metu, kai gimė, jos garsūs tėvai - muzikos prodiuseris, aktorius ir politikas Sonny Bono ir garsioji atlikėja jau penkerius metus gyveno santuokoje.

Chastity nuo mažumės pajuto, ką reiškia šlovė. Tėvai su mažyle būdavo visur: per gastroles, koncertus, garsenybių vakarėlius. Koncertuodami kartu tėvai išsivesdavo mažylę į sceną, versdavo ją dainuoti, o salė negailėdavo plojimų mažajai, angeliško veido atlikėjai.

Kaip dabar tvirtina Cher duktė Chastity, tai ir lėmė jos nepasitikėjimą savimi.

„Paprasti mamos ir tėčiai visą laiką skiria vaikams. Garsūs tėvai, ką bedarytų, visuomet galvoja, kokį tai skurs jų įvaizdį! Man visada teko būti mamos ir tėčio šlovės šešėlyje. Jau tada, ar protestuodama, ar pasireiškė prigimtis, man norėjosi nešioti berniokiškus drabužius!“ - pasakoja Chastity.

Atlikėjos Cher dukrelei buvo penkeri metai, kai jos tėvai išsiskyrė. „Nelabai išgyvenau, nes gyvenau tai su tėčiu, tai su mama. Su tėčiu buvo geriau, juk jo namuose man būdavo leidžiama būti berniuku!“ - sako garsiosios atlikėjos atžala.

Tuomet Cher duktė nesusimąstė, kodėl jai labiau patinka sportiniai marškinėliai, o ne puošnios suknelės ir mergaitiški papuošalai. Chastity problemos prasidėjo paauglystėje.

„Lytinio brendimo metu pradėjau nekęsti savo kūno. Nesupratau ir man buvo nemalonu, kas su manimi vyksta! Kiekvieną naktį užmigdavau su maldomis ir troškimu rytą prabusti berniuku! Bet tuomet dar negalvojau apie lyties keitimą“, - sako garsios atlikėjos duktė.

Būdama 18-os Chastity pavargo kovoti su savimi, ir garsiai pareiškė: „Aš - lesbietė!“

Į dukters pareiškimą Sonny Bono reagavo visiškai ramiai. Jis jau seniai žinojo, kad jo princesė nemėgsta visų tų mergaitiškų dalykėlių ir niršta, kai vaikinukai stengiasi jai rodyti dėmesio ženklus. O Cher apėmė siaubas.

„Aš buvau sukrėsta. Baimę pakeitė skausmas, kaltės jausmas. Kelios dienos prabėgo kaip pragare, o paskui pagalvojau: „Kas beatsitiktų, ji vis tiek liks mano vaikas, galiu to nesuprasti, bet dukterį mylėsiu visada!“ - prisimena Cher.

Po 23 metų garsiajai atlikėjai teko ištarti tuos pačius žodžius. Likimas sudavė Cher dar skaudesnį smūgį: 2010-aisiais Chastity panoro pakeisti lytį. Šiam žingsniui ją pastūmėjo meilė.

„Tuo metu jau keletą metų gyvenau su mylima mergina Jennifer. Bet tai manęs netenkino. Nuolat kankinausi nesuprasdama, ko man trūksta. Bet vieną dieną tapo aišku: viskas labai paprasta - nesu lesbietė. Esu vyras, prievarta įkalintas moters kūne“, - pasakoja Chastity.

„Noriu penio!“

Po šios minties viskas iš karto stojo į savo vietas. Bet tik ne Chastity artimiesiems. Cher verkė ir meldė Dievo padėti jos vaikui. Bet Visagalis jos neišgirdo: duktė laikėsi savo.

„Jei bijai paviešinimo, galiu inscenizuoti savižudybę, o paskui kur nors išvykti ir gyventi svetima pavarde“, - pareiškė duktė savo garsiajai motinai.

Ir Cher suprato: jai teks susitaikyti. Tegu duktė geriau jau tampa vyru, nei paskelbti ją mirusia ir slėpti tiesą. Chastity sprendimas pradžioje nebuvo priimtinas ir jos mylimajai Jennifer.

„Ją ištikdavo isterija, mes pykdavomės, šaukdavome viena ant kitos. Paskui ji puolė į depresiją ir pradėjo gerti. Prireikė kelių mėnesių, kad mylimoji suprastų: aš jai reikalinga. Ir tuomet per operacijas, - jų buvo kelios, - Jennifer visada buvo šalia. Aš tapau vyru ir pakeičiau vardą - Chazas Salvatore. Dabar esu laimingas, nors daugelis mano, kad aš idiotas. Bet man nusispjaut. Svarbiausia: mama sutiko su mano sprendimu, o Jennifer sutiko tekėti už manęs. Dabar svajoju tik apie penį, nes turiu didžiulį seksualinį troškimą. Bet kol kas operacijai nesiryžtu: gydytojai sako, kad penis bus labai mažas arba nejautrus. Tai manęs netenkina“, - pasakoja Chazas Salvatore Bono.

„Man dabar labai sunku. Iki šiol painiojuosi vadindama dukterį tai „jis“, tai „ji“. Neseniai paskambinau Chazui ir staiga atsakiklyje išgirdau jos ankstesnį balsą... Apsiverkiau ir paprašiau Chazą išsaugoti šį įrašą... Juk tai viskas, kas liko iš mano ankstesnės dukrelės“, - prisipažįsta garsioji atlikėja Cher.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas