„Sekso ir miesto” žvaigždė S. J. Parker į meilės dramas įsitraukia ir realiame gyvenime

Aktorę Sarah Jessicą Parker (47 m.) išgarsino televizijos serialas „Seksas ir miestas”. Nors ji nebenori būti panaši į pagrindinio vaidmens atlikėją Kerę Bredšou, abi moterys turi ir kai ką bendra: ir viena, ir kita įnirtingai kovojo už savo gyvenimo meilę ir nugalėjo.

Aktorė žurnalistams ne kartą guodėsi, kad jai nusibodo jos herojės Bredšou etiketė.<br>AP ir "Scanpix"
Aktorė žurnalistams ne kartą guodėsi, kad jai nusibodo jos herojės Bredšou etiketė.<br>AP ir "Scanpix"
Daugiau nuotraukų (1)

"Stilius"

Jan 24, 2013, 4:39 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:01 AM

Aktorė žurnalistams ne kartą guodėsi, kad jai nusibodo ta Bredšou.

„Žmonės mus nuolat lygina, o juk aš ir mano herojė esame visiškai skirtingos. Aš – šeimos žmogus, pasiryžusi ištisas dienas būti su savo vaikais. Priešingai nei Kerė, tikrai nesuksiu sau galvos, kuo apsirengti, kai su vaikais einu pasivaikščioti po parką!” – tikino S.J.Parker.

Šių metų pradžioje „Sekso ir miesto” gerbėjų laukia staigmena – naujas serialas „Kerės dienoraščiai”. Jo su nekantrumu laukia ir pati S.J.Parker.

„Man labai smalsu, apie ką bus naujasis serialas, bet džiaugiuosi, kad jame nevaidinau. Norisi pagaliau gyventi savo gyvenimą”, – teigė aktorė.

Kai 1998-aisiais per vieną Amerikos kabelinės televizijos kanalą buvo pradėtas rodyti „Seksas ir miestas”, niekas iš jo sumanytojų negalėjo net įsivaizduoti, kad per kelerius metus serialas taps pasaulio moterų asmeninio gyvenimo gidu.

Pradėję darbus filmavimo aikštelėje „Sekso ir miesto” kūrėjai rizikavo, nes siužeto pagrindą sudarė ne 18-mečių pikantiškų formų gražuolių, o keturių 35 metus peržengusių draugių istorija.

Serialo idėja pataikė į dešimtuką ir apipylė šlamančiaisiais jo prodiuserius, o pagrindinio vaidmens atlikėją žydų kilmės Holivudo aktorę S.J.Parker padarė ne tik kino žvaigžde, bet ir stiliaus dievaite.

Drabužius, kuriuos ji keitė „Sekse ir mieste”, iki šiol kopijuoja madingai besirengiančios moterys, o apie dizainerio Manolo Blahniko batus žino tikriausiai kone visos paauglės.

2004-aisiais serialo prodiuseriai norėjo jį užbaigti, bet to neleido padaryti po visą pasaulį išsibarstę Kerės Bredšou gerbėjai.

Šios moters kelias į gyvenimą, kurį ji dabar taip brangina, buvo nelengvas.

Praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje atsiradusi Holivudo horizonte ji mažai priminė spindinčią dievaitę, kokią dabar ją pažįsta pasaulis. Ilga nosis, pailgas veidas, neklusnūs plaukai – visa tai aktorei kėlė daug problemų.

S.J.Parker ne kartą buvo atsidūrusi neseksualiausių ir negražiausių kino pasaulio moterų sąraše.

Bet iš prigimties žavesiu apdovanotai šviesiaplaukei niekada netrūko stipriosios lyties dėmesio. Septynerius metus ji draugavo su kolega Robertu Downey, taip pat su Nicolu Cage’u ir net Johnu Kennedy jaunesniuoju.

Panirusi į svaigių romanų sūkurį S.J.Parker vos nepražiopsojo savo svajonių vyro ir būsimojo sutuoktinio Matthew Brodericko.

Devintojo dešimtmečio pabaigoje šis pradedantis aktorius ir Niujorko senbuvis buvo beprotiškai įsimylėjęs aktorę Jennifer Grey, kino žiūrovams puikiai pažįstamą iš „Purvinų šokių”.

Bet atsitiko nelaimė: Matthew vairuojamas automobilis pateko į avariją, per kurią žuvo nekalti žmonės. Nepaisant to, kad M.Broderickas ir su juo kartu važiavusi J.Grey beveik nenukentėjo, po šio įvykio jų santykiai pašlijo.

Aktorius, jautęs kaltę dėl kitų žmonių mirties, susirgo labai sunkia depresija.

Nors M.Broderickas buvo išteisintas (pikti liežuviai plaka, kad pagelbėjo jo ryšiai), partnerystės su Jennifer nepavyko išsaugoti.

Lemtingas M.Brodericko susitikimas su S.J.Parker įvyko 1992-aisiais.

Per vieną vakarėlį prie jo priėjęs bičiulis pasiūlė supažindinti su savo seserimi.

Mathew ir Sarah Jessica iškart pajuto vienas kitam simpatiją, bet audringas romanas neužsimezgė.

Net penkerius metus pora įtikinėjo aplinkinius, kad jie viso labo draugai, bet tuo pat metu įdėmiai tyrinėjo vienas kitą. Ir tik 1997 metais Matthew ir Sarah Jessica paskelbė apie savo sužadėtuves.

Praėjus metams po vestuvių S.J.Parker pradėjo darbą „Sekso ir miesto” filmavimo aikštelėje. Tai visiems laikams pakeitė jos gyvenimą.

Proporcingai televizijos kanalo, transliavusio „Seksą ir miestą”, reitingams augo ir aktorės populiarumas.

Staiga tapusi milijonų numylėtine ir stiliaus dievaite S.J.Parker buvo priversta atitikti savo naująjį įvaizdį. Vakarėliai, mados kolekcijų demonstravimas, pristatymai – visa tai buvo įdomu, bet širdies gilumoje ji svajojo apie visai ką kita.

S.J.Parker su malonumu būtų padariusi karjeros pertrauką, jei jos gyvenime būtų atsiradęs vaikas.

Ir Holivudo žvaigždės svajonė išsipildė! 2002-aisiais, eilinio „Sekso ir miesto” sezono filmavimo metu, S.J.Parker sužinojo, kad yra nėščia. Po devynių mėnesių ji tapo žavaus sūnelio Jameso Wilkie motina.

Aktorė, kuriai tuo metu buvo jau 37-eri, spinduliavo laime, džiaugsmu ir valandų valandas galėjo kalbėti apie savo mylimus šeimos vyrus – Matthew ir Jamesą.

Kelerius metus „Sekso ir miesto” žvaigždė rečiau užsukdavo į aukštuomenės renginius, o kartą interviu prisipažino, kad tokie vakarėliai jai niekada nepatiko.

Bet kol rūpesčiuose paskendusi Sarah mėgavosi motinyste, žiniasklaidoje pasirodė straipsnių, kad jos sutuoktinis užmezgė meilės romaną.

Pasipylė pranešimai, kad kažkas M.Brodericką esą ne kartą matė su gerbėja, tinkančia jam į dukteris, ir jų bendravimas akivaizdžiai buvo peržengęs padorumo ribas. S.J.Parker santuokai iškilo grėsmė.

Sunku pasakyti, kurie iš šių pranešimų buvo teisingi, kurie ne, mat sutuoktiniai niekada nenešė šiukšlių iš namų, o provokacinius žurnalistų klausimus apeidavo tylomis.

Jie, kaip ir anksčiau, kartu pasirodydavo viešai – porą buvo galima sutikti Niujorke vaikščiojančią po Centrinį parką ar skubančią su pirkiniais iš prekybos centro. Ir abu, regis, iš visų jėgų stengėsi išgelbėti savo santykius.

Nusprendusi žūtbūt išgelbėti santuoką Sarah Jessica ryžosi mylimam vyrui padovanoti tai, apie ką jis seniai svajojo, – dukrelę. Bet pastoti natūraliu būdu aktorei vis nepavykdavo. Ir tuomet, pasitarusi su Matthew, ji nusprendė pasinaudoti surogatinės motinos paslaugomis.

2009 metų birželį 44-erių S.J.Parker ir 47-erių M.Broderickas tapo iškart dviejų žavių mergaičių – Marion Lorettos Elewell ir Tabithos Hodge – tėvais. Įdomu tai, kad dvynukės – abiejų tėvų kopija.

M.Broderickas buvo labai laimingas. Jis apipylė mergaites dovanomis, buvo pasirengęs valandų valandas žiūrėti į jas: kaip mažylės miega, žaidžia, valgo. Dabar žiūrint į šią gražią ir gausią šeimą neįmanoma netikėti jos laimės tikrumu.

Staigmenos „Sekso ir miesto” gerbėjams

Jei viešėsite Niujorke, galite vykti į ekskursiją maršrutu, kuriuo eidami turistai aplanko mėgstamas Kerės Bredšou kavines ir parduotuves, taip pat nusifotografuosite šalia namo, kuriame ji gyveno. Restoranas „Ruskij samovar”, į kurį Petrovskis pirmojo pasimatymo metu buvo nusivedęs Kerę Bredšou, iš tikrųjų egzistuoja ir priklauso Michailui Baryškinui, kuris populiariame seriale suvaidino Aleksandrą. Stilistė ir dizainerė Patricia Field, padovanojusi kino žiūrovams nepamirštamą madingosios Kerės Bredšou stilių, kūrė kostiumus ir filme „Ir velnias dėvi Pradą” vaidinusioms aktorėms. Serialas „Seksas ir miestas” išpopuliarino kokteilį „Cosmopolitan” visame pasaulyje.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.