P. Anderson dėl mokesčių vengimo gresia areštas

Prancūzijos kino žvaigždė Gerard'as Depardieu – toli gražu ne vienintelė garsenybė, kuri nenori taip paprastai išsiskirti su savo pinigais. Sąraše įžymybių, kurios sąmoningai ar nesąmoningai vengia mokėti mokesčius, „garbingą vietą“ užima Holivudo žvaigždė Pamela Anderson. Pirmoji informacija, jog pikantiškosios figūros savininkė nemoka mokesčių pasirodė 2009-aisiais. Tuomet mokesčių inspekcijai ji buvo įsiskolinusi 1,7 milijono dolerių.

Pamela Anderson vengia mokėti mokesčius.<br>Archyvas
Pamela Anderson vengia mokėti mokesčius.<br>Archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 25, 2013, 10:04 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:09 AM

Dabar suma, kurią artimiausiu metu turi sumokėti Holivudo žvaigždė kur kas mažesnė ir siekia 370 tūkstančių dolerių: 260 tūkstančių – JAV biudžetui, likusius 110 tūkstančių – Kalifornijos valstijai, kur ji gyvena ir dirba.

Valdžia tikina, jei P. Anderson nepadengs savo skolų, jai gresia areštas. Bet tokia galimybė jos nė truputėlio neliūdina. Visus su finansais susijusius reikalus tvarko P. Anderson teisininkas, kuriam ir teks teisme ginti garsiosios klientės garbę.

Holivudo aktorė gi turi rimtesnį, kaip jai atrodo užsiėmimą: dalyvauja Amerikos šou „Šok su žvaigžde“, – nežiūrint į tai, kad ji pateko į 500 labiausiai „piktybinių“, mokesčių nemokančių asmenų sąrašą. Jį kasmet paviešina JAV mokesčių tarnyba.

Nicolas Cage'as – skolininkas per prievartą

Į finansinius spąstus vieną geriausiai apmokamų Holivudo žvaigždžių įstūmė jo asmeninis verslo klausimų konsultantas, kuris sistemingai klaidingai atlikdavęs paskaičiavimus. 2008-aisiais N. Cage'o skola valstybei dėl nesumokėtų per ketverius metus mokesčių siekė 14 milijonų dolerių. Šį kartą savo problemas Holivudo aktorius sprendžia pats.

Siekdamas išvengti kalėjimo, N. Cage'as pardavė sodybą Midltauno mieste (Rod Ailando valstija). Beje, už kur kas mažesnę kainą: 2007 metais nusipirko už 15,7 milijono dolerių, o pardavė tik už 6,2 milijono.

2009-aisiais Holivudo žvaigždė už 2,3 milijono dolerių pardavė XVI amžiaus pilį Bavarijoje (Vokietija), po to ir namą Los Andžele. Bet iki šiol dėl neatidaus vadybininko padarytų finansinių klaidų Holivudo žvaigždei taip ir nepavyko atsikratyti skolų.

Sophia Loren: kalėjimas tapo gera pamoka

1982 metais Italijos mokesčių tarnyba pateikė pasaulio kino legendai Sophia Loren sąskaitą sumokėti 180 tūkstančių dolerių. Iki to laiko žvaigždė į valstybės iždą buvo nemokėjusi jau keletą metų. Kai italų valdžios suprato, jog S.Loren nesirengia mokėti, jie išdavė policininkams jos arešto orderį.

Kino legenda, sprendžiant iš visko, buvo įsitikinusi, kad tokiu būdu mokesčių inspekcijos tarnautojai nusprendė ją tik pagąsdinti. Bet vos tik iš užsienio grįžusi Sophia Loren palietė gimtosios Italijos žemę, ją tuojau pat suėmė. Kalėjime kino legenda praleido 18 parų. Beje, S.Loren kameros kaimynės buvo lengvo elgesio merginos.

Kino žvaigždė buvo paleista tik tuomet, kai sumokėjo skolas valstybei. Nuo to laiko jos pavardės piktybiškai nemokančių mokesčių asmenų sąrašuose niekada nebuvo. S.Loren nemėgsta prisiminti šio incidento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.