Dabartinės kino žvaigždės įkūnijo praeities garsenybes

Režisierius, pasišovęs kurti filmą apie garsenybę, kuri tebegyva daugelio gerbėjų atmintyje, turi itin kruopščiai rinktis pagrindinio vaidmens atlikėją. Juk visada atsiras skeptikų, tvirtinančių, kad prototipo kalbos maniera, mimika, gestai, žvilgsnis, eisena buvo visai kitokie.

Norėdama geriau perprasti savo heroję princesę Dianą N. Watts buvo persikėlusi gyventi iš Niujorko į Londoną.<br>"Reuters" ir "Bull Press"
Norėdama geriau perprasti savo heroję princesę Dianą N. Watts buvo persikėlusi gyventi iš Niujorko į Londoną.<br>"Reuters" ir "Bull Press"
Daugiau nuotraukų (1)

("Lietuvos rytas")

2013-03-23 15:21, atnaujinta 2018-03-09 11:04

„Liz ir Dickas“ (Liz & Dick)

Lindsay Lohan (26 m.) — Elizabeth Taylor

Holivudo žvaigždžių Elizabeth Taylor ir Richardo Burtono (1925—1984) santykių istorija įkvėpė Lloydą Kramerį sukurti televizijos filmą, kuris pasirodė praėjusių metų lapkritį. Sklido gandas, kad legendinės aktorės vaidmuo bus patikėtas Catherine Zetai-Jones arba Angelinai Jolie, bet režisierius pasirinko maištingąją skandalistę L. Lohan.

Savo sprendimą L.Krameris aiškino tuo, kad abiejų aktorių gyvenimai — panašūs. Gavusi pasiūlymą Lindsay pareiškė visada žavėjusis E. Taylor ir sutiko nedvejodama.

„Aš puikiai ją suprantu. Man kaip niekam kitam gerai žinoma, ką reiškia gyventi nuolat jaučiant paparacų spaudimą, kasdien grumiantis su stresu“, — sakė aktorė.

Elizabeth Taylor (1932—2011) buvo pirma aktorė, už vieną filmą uždirbusi milijoną JAV dolerių. Tokią sumą prodiuseriai jai pasiūlė už pagrindinį vaidmenį „Kleopatroje“ (1963 m.).

E. Taylor tapo „Oskaro“ ir Auksinio gaublio laureate, tačiau visuomenės dėmesį traukė ne tik jos vaidmenys, bet ir audringas asmeninis gyvenimas. Holivudo žvaigždė buvo ištekėjusi net aštuonis kartus. Dukart — už to paties žmogaus — R. Burtono. Aktorė turėjo bėdų dėl alkoholio, narkotikų, gydėsi nuo vėžio.

„Neprisimenu laikų, kai buvau negarsi“, — apie save sakė E. Taylor.

„Diana“ (Diana)

Naomi Watts (44 m.) — Velso princesė Diana

Vadinamosios širdžių princesės vaidmenį turėjo atlikti Jessica Chastain, bet dėl nežinomų priežasčių jos buvo atsisakyta. Tuomet biografinės dramos režisierius vokietis Oliveris Hirschbiegelis pasikvietė britų aktorę N. Watts. Aktorė ilgai svarstė, ar verta priimti pasiūlymą, mat vaidmuo jai pasirodė pernelyg sudėtingas ir nevienareikšmiškas.

O.Hirschbiegeliui pavyko išsklaidyti N. Watts abejones. Išvydusi save pirmose nufilmuotose scenose aktorė sušuko: „Tai nuostabu! Tai, kad vaidmuo atiteko būtent man, tiesiog stebuklas!“

Pasirengimas biografinių juostų filmavimams paprastai trunka ilgai. „Diana“ netapo išimtimi. Norėdama geriau perprasti savo heroję N.Watts buvo persikėlusi gyventi iš Niujorko į Londoną.

Didžiosios Britanijos sostinėje ji įsikūrė Kensingtono rajone ir kasdien eidavo į vietas, kuriose kadaise mėgdavo lankytis Diana — parkus, kavines. Juosta apie tragišką Velso princesės likimą į kino teatrus turėtų atkeliauti šių metų rudenį.

„Monako Grace“ (Grace of Monaco)

Nicole Kidman (45 m.) — Grace Kelly

Biografinėje dramoje, kuri netrukus turėtų pasirodyti kino ekranuose, pasakojama apie Holivudo įžymybę Grace Kelly, kuri ištekėjusi už Monako kunigaikščio Rainier III tapo šios nykštukinės valstybės kunigaikštiene Gracia Patricia.

Prancūzų režisieriaus Olivier Dahano filmas nukels į 1962-uosius, kai kunigaikštienė buvo atsidūrusi politinių intrigų centre.

Ankstesnė O.Dahano juosta „Rožinis gyvenimas“ apie garsiosios tėvynainės Édith Piaf likimą sulaukė milžiniško populiarumo, o pagrindinio vaidmens atlikėja Marion Cotillard buvo įvertinta „Oskaru“.

M. Cotillard kandidatūra buvo patvirtinta iškart, o štai Monako kunigaikštienės vaidmens atlikėjos atranka sukėlė daug ginčų. Baltapūkiu Monako angelu siekė tapti January Jones, Rosamund Pike, Jessica Chastain, Sienna Miller ir Naomi Watts, bet paskutinę akimirką režisierius nusprendė, kad geriau nei australė N. Kidman G. Kelly neįkūnys niekas.

Šis režisieriaus pasirinkimas sukėlė įvairių atsiliepimų. „Kaip 45-erių aukštaūgei Nicole pavyks tapti 33 metų trapia kino pasaulio, politikos ir mados legenda?“ — stebėjosi daugelis.

Žiniasklaidoje pasirodžius pirmoms nuotraukoms iš filmavimo aikštelės abejojančiųjų balsai prislopo. Išorinis N. Kidman ir G. Kelly panašumas buvo pribloškiamas. O kostiumų dailininkai ir stilistai sukūrė tikrą stebuklą: jie iki smulkiausių detalių atkartojo Monako kunigaikštienės drabužius, makiažą ir šukuosenas.

Juostos biudžetas — apie 30 milijonų JAV dolerių (maždaug 78 mln. litų). Jos kūrėjai žada žiūrovus priblokšti nuostabiais gamtovaizdžiais. Biografinė drama buvo kuriama ne tik Monake, bet ir Prancūzijoje, Belgijoje, Italijoje. Parengė Ona Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.