J. Bieberio motina neslepia jaunystės nuopuolių ir skurdo

Jos sūnų dievina viso pasaulio paaugliai. O jis dievina ją. Kanadietis muzikos atlikėjas Justinas Bieberis (19 m.) visada pagarbiai ir su didžiule meile kalba apie savo motiną. Patricios Lynn Mallette (37 m.), kuri dažnai vadinama tiesiog Pattie, likimas – išties nepaprastas, bet sunkumai ir išbandymai tik užgrūdino jos charakterį.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 25, 2013, 9:43 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:33 AM

Viso pasaulio paauglių numylėtinio J. Bieberio motinos likimas paženklintas daugybės išbandymų. Skurdas, lytinė prievarta, priklausomybė nuo alkoholio ir narkotikų, ankstyvas nėštumas – ko tik nebuvo šios moters gyvenime.

Bet Pattie sugebėjo įveikti visus sunkumus, užaugino sūnų ir pagaliau tapo laiminga.

Atsiminimų knygoje „Niekur, tik pirmyn” J. Bieberio motina papasakojo savo istoriją tikėdamasi palaikyti sūnaus gerbėjus, kurie siunčia jai laiškus ir atvirai išsipasakoja savo gyvenimo negandas.

„Mano mama – stipriausia moteris iš visų, kokią kada nors esu sutikęs. Man buvo sunku skaityti apie skausmą, kurį jai teko patirti.

Bet suprantu, kad jai buvo svarbu papasakoti žmonėms savo gyvenimo istoriją.

Daugelis moterų kenčia tai, ką kentėjo ji, ir joms būtina žinoti, kad tunelio gale visuomet yra šviesa”, – sako J. Bieberis.

Interviu žurnalui „Hello!” Pattie ne tik prabilo apie patirtus sunkumus, tačiau ir neslėpė pasididžiavimo sūnumi.

– Rašant atsiminimų knygą turbūt nebuvo lengva atsigręžti į ankstesnį gyvenimą?

– Mano vaikystė buvo nelengva: anksti pasijutau vieniša, mačiau šeimos susvetimėjimą, patyriau nuolatinius tėvų draudimus.

Paauglystės metais suvokiau, kad esu niekam nereikalinga, nemačiau perspektyvų, nejaučiau jokios paramos, gyvenimas atrodė tiesiog nepakenčiamas.

Tokių minčių padarinys – alkoholis ir narkotikai. Ši priklausomybė, kai man buvo 17 metų, vos nepastūmėjo į savižudybę.

– Su Justino tėvu Jeremy kartu gyvenote ketverius metus. Ar galite apibūdinti, kokie buvo judviejų santykiai?

– Abu buvome vaikai iš nedarnių šeimų, abu buvome įklimpę į narkotikus. Nematėme laimingos šeimos pavyzdžio, nežinojome pasaulio, kur žmonės vienas kitam geri ir pakantūs. Tikriausiai dėsninga, kad ir mes nieko negalėjome duoti vienas kitam.

Vis dėlto Jeremy buvo geras žmogus. Didžiulė laimė, kad dabar esame geri draugai.

Žiniasklaida rašo, jog mano ir Justino gyvenime Jeremy atsirado tuomet, kai sūnus tapo garsenybe.

Netiesa. Jis niekada su mumis nebuvo nutraukęs santykių, tiesiog jam teko daug ką patirti ir dabar jis visiškai kitoks žmogus. Jis – geras tėvas.

– Kaip jus, septyniolikametę, paveikė žinia, jog esate nėščia?

– Nors tai buvo didelė staigmena, jaučiausi laiminga.

Nusprendžiau visiems įrodyti, kad galiu būti gera mama.

Nėštumas suartino mane su motina – išnešioti ir pagimdyti kūdikį buvo abipusis sprendimas. Pirmąkart gyvenime iš jos sulaukiau didžiulės moralinės paramos.

Motina su patėviu dažnai mus aplankydavo, vėliau jie tapo puikiais seneliais. Justinas mus subūrė į vieną šeimą – jis visada buvo gėrį nešantis vaikas.

– Tai tikriausiai jautė ir Stratfordo, kuriame buvote įsikūrę, gyventojai. Juk jie visada jums padėdavo. Jie surinko pinigų, kad Justinas galėtų nusipirkti pirmąjį mušamųjų instrumentų komplektą.

– Tai buvo nuostabu – net nepažįstami žmonės mums buvo geri ir dosnūs. Būdavo tokių sunkių laikų, kad melsdavausi: „Dieve, padėk man, nežinau, ar man pavyks gauti bent kiek maisto sūnui.”

Ir tuojau pat atsirasdavo kas nors, pasirengęs mus pamaitinti.

– Kuo Justinas skyrėsi nuo kitų vaikų?

– Jis tryško energija ir buvo didelis padauža. Bet kartu jis visada buvo geros širdies ir nuoširdus.

Justinas niekuomet nesinervindavo, kai tekdavo išeiti į sceną – tarsi tai tai būtų jam įprasta. Tikriausiai tiesa, kad Justinas yra gimęs scenai.

– Sprendžiant iš jūsų knygos, niekuomet nesidomėjote garsenybių pasauliu – net iš smalsumo.

– Šiuo požiūriu buvau atsargi, norėjau, kad Justinas kuo mažiau žinotų apie pasaulį, kur pagrindinė vertybė – šlovė ir pinigai.

Bet dabar jam jau 19 metų, ir viskas, ką galiu padaryti, – tai Justiną paleisti iš savo globos ir tikėtis, kad jis priims teisingus sprendimus.

– Ar nestebina, kad pasiekėte tokių aukštumų?

– Gyvenimo kelią mes pradėjome nuo didžiulių nepriteklių – gyvenome už skurdo ribos! O dabar keliaujame po visą pasaulį – ar tai nėra nuostabu? Bet svarbiausia – suvokiau, kad galima rasti kelią iš beviltiškos padėties.

Kad būčiau tai suvokusi jaunystėje! Kad galėčiau tai įteigti jauniems žmonėms, kurie dabar kenčia! Juk kai kenčiame, skausmas užtemdo akis, ir mums sunku pamatyti ką nors kita.

Bet man norisi pasakyti: padėtis, kai viskas yra tik blogai, – ne amžina. Tik nereikia prarasti vilties.

Įtakingiausiųjų trejetuke

Kanadietis popmuzikos atlikėjas J. Bieberis karjerą pradėjo savarankiškai ir išplatino savo vaizdo įrašus portale „YouTube”.

2009-aisiais išleistas pirmasis J. Bieberio albumas JAV tapo platininis.

Dabar socialiniame tinkle „Twitter” jis turi 35 milijonus sekėjų, o pernai žurnalas „Forbes” jaunąjį dievaitį išrinko trečiuoju pagal įtakingumą žmogumi pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.