M. Jacksono šeimai pinigai svarbiau už garbę

Popkaraliaus Michaelo Jacksono vardas vėl skambės teisme. Dainininko motina siekia prisiteisti milijardus, o atsakovai grasina paviešinti įrodymų, kad garsenybė nėra tikrasis savo vaikų tėvas.

Kovoje dėl pinigų gali paaiškėti, jog Paris ir Prince’as (pirmi du iš kairės) nėra tikrieji M. Jacksono vaikai.<br>AP nuotr.
Kovoje dėl pinigų gali paaiškėti, jog Paris ir Prince’as (pirmi du iš kairės) nėra tikrieji M. Jacksono vaikai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Apr 24, 2013, 9:32 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:00 PM

82 metų Katherine iškėlė civilinį ieškinį renginių organizavimo kompanijai „AEG Live”, kuri rengė taip ir neįvykusį M. Jacksono koncertinį turą „This Is It”.

Visame pasaulyje žinomas atlikėjas mirė 2009 metų balandžio 25-ąją nuo intraveninių nuskausminamųjų vaistų perdozavimo. Dainininkui buvo 50 metų.

M. Jacksono motina ir trys jo vaikai reikalauja, kad „AEG Live” sumokėtų 40 mlrd. JAV dolerių kompensaciją.

Moteris kaltina bendrovę, kad ši jos sūnui sukėlė mirtį versdama jį per daug dirbti ir atsainiai pasamdžiusi mediką Conradą Murray.

Pastarasis rūpinosi atlikėjo sveikata tuo metu, kai šis aktyviai ruošėsi 50 koncertų turui. Šio mediko skirtas propofolis M. Jacksonui sukėlė mirtį. Bet „AEG Live” neketina lengvai pasiduoti.

Bendrovė tvirtina nesamdžiusi ir neprižiūrėjusi C. Murray.

O M. Jacksonas nuo receptinių vaistų priklausomybės kentėjo daug seniau, nei buvo pasirašyta sutartis dėl koncertinio turo „This Is It”, kuris turėjo prasidėti 2009 metų liepos 13-ąją.

Koncertų rengėjai taip pat argumentavo negalėję numatyti, jog C. Murray kels pavojų dainininkui.

Beje, kompanijai gali pagelbėti ir pats C. Murray. Už netyčinį M. Jacksono nužudymą 4 metams įkalintas medikas šiuo metu ginčija savo bausmę. Jis tvirtina, jog dainininkas pats sau susileido mirtiną vaistų dozę, kai gydytojo nebuvo šalia.

Už savo milijardus kompanija „AEG Live” ketina kovoti ir pasitelkdama tamsiąsias M. Jacksono gyvenimo puses. Teismas leido bendrovei priminti 2005-ųjų teismo procesą, kai dainininkas buvo kaltinamas vaikų tvirkinimu, nes tai gali būti susiję su jo priklausomybe nuo receptinių vaistų.

Negana to, JAV ir britų žiniasklaidą pasiekė žinios, jog „AEG Live” ketina įrodyti, kad du iš trijų M. Jacksono vaikų iš tikrųjų yra ne jo atžalos.

Taip bendrovė esą parodytų, jog atlikėjo šeima ne pirmą kartą nuslepia nuo visuomenės teisybę. Taip pat – ir dėl priklausomybės nuo vaistų.

Nors M. Jacksonas tvirtino, kad yra visų trijų vaikų – 16-mečio Prince’o, 15-metės Paris ir 10-mečio Blanketo – tėvas, „New York Post” žiniomis, tik jauniausia atžala yra biologinis įžymybės vaikas.

K. Jackson teismo prieš „AEG Live” procesas galėjo prasidėti jau anksčiau, tačiau nesisekė rasti tinkamų prisiekusiųjų.

Vakar po mėnesį trukusių paieškų pranešta, kad į šias pareigas atrinkti šeši vyrai ir šešios moterys. Tad įžanginės kalbos gali būti pasakytos jau šią savaitę ar kitos pradžioje.

Per tris mėnesius truksiantį procesą galimai liudys M. Jacksono motina ir du jo vyresnieji vaikai, JAV scenos žvaigždės Prince’as ir Diana Ross, taip pat buvusios velionio žmonos Lisa Marie Presley ir Debbie Rowe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.