Monako kunigaikštis Albert'as vėl sujudino neištikimybės vandenis

Ar Monako kunigaikščio Albert’o II (55 m.) šeimos dramą galėjo išduoti naujojo Nyderlandų karaliaus Willemo Alexanderio prisaikdinimo ceremonija Amsterdame? Balandžio pabaigoje į ją atvyko nemažai karališkųjų šeimų atstovų, o Monako kunigaikštis joje pasirodė be gražuolės žmonos, buvusios plaukikės Charlene Lynette Wittstock (35 m.).

Monako kunigaikštis Albert'as.<br>AP
Monako kunigaikštis Albert'as.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas"

May 13, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:05 PM

Dabar visi kartoja seną pranašystę, kad nė vieno Grimaldi giminės atstovo santuoka nebus laiminga.

Monako kunigaikščio Albert’o II sutuoktinė esą liūdi, o jis pagal seną viengungišką įprotį daugiau dėmesio skiria ne jai, o kitoms moterims.

Žiūrėdami į Ch.Wittstock Monako gyventojai prisimena kunigaikščio Albert’o II motiną, amerikiečių kino žvaigždę Grace Kelly.

Vedybos su ja Monako kunigaikščiui Rainier III buvo puiki viešųjų ryšių akcija, po kurios nykštukinė valstybė prie Viduržemio jūros įžengė į savo klestėjimo laikotarpį.

Ar kunigaikščio Albert’o II ir žinomos plaukikės Ch.Wittstock iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) vestuvės taip pat buvo viešųjų ryšių akcija?

Vieną 2011 metų birželio dieną Nicos oro uoste prie įėjimo stovinčio nešiko dėmesį patraukė iš taksi išlipusi aukšta blondinė, jos akis dengė juodi akiniai.

Gražuolė pasuko prie oro uosto įėjimo. Taksi nuvažiavo, o jo vietą užėmė niekuo neišsiskiriantis „Volkswagen Golf”. Iš jo išlipę du vienodais kostiumais vilkintys vyrai nusekė paskui šviesiaplaukę.

Priėję prie jaunos moters paprašė eiti kartu su jais.

Kas ši Nicos oro uoste sulaikyta gražuolė, paaiškėjo praėjus dviem dienoms po kunigaikščio Albert’o II vestuvių, kai „Sunday Times” buvo paskelbtas daug triukšmo sukėlęs rašinys.

Monako kunigaikščio advokatai „Sunday Times” nedelsdami įteikė teismo ieškinį ir po dvejų metų bylą laimėjo. Bet tai nieko neįtikino.

Vėliau anglų laikraštis rašė, kad neapsiriko: Nicos oro uoste buvo sulaikyta Monako kunigaikščio Albert’o II nuotaka, mėginusi išvykti namo su bilietu į vieną pusę.

Tai patvirtino detektyvas, sulaikęs Charlene prieš skrydį. Iš jos buvo atimtas pasas.

Po dviejų savaičių Monako Kunigaikštystę turėjo sudrebinti Albert’o II vestuvės. Bėglė buvo ilgai įkalbinėjama, ir vestuvės Monake įvyko.

Jaunikis laikė už rankos savo išrinktąją, kuri atrodė paniurusi. Pačią netinkamiausią akimirką Charlene prapliupo verkti – su pasikūkčiojimais ir ašaromis, bet vestuvių bučinį ištvermingai atlaikė.

Kunigaikščio Albert’o II tėvas kunigaikštis Rainier III paveldėjo 2 kvadratinius kilometrus akmeningos žemės Europos užkampyje. Monakas garsėjo kazino, bet didžioji akcijų dalis kunigaikščių Grimaldi šeimai nepriklausė.

Per pusę amžiaus kunigaikštis Rainier III sugebėjo iš graikų milijardieriaus Aristotle’io Onassio išpirkti 60 procentų akcijų ir pritraukti į Monaką investuotojų.

Tikras vyras privalo turėti daug pinigų ir daug vaikų. Ši patarlė patiko Monako kunigaikščiui Rainier III. Pinigų jis turėjo daug, o širdį džiugino dvi dukterys – Caroline ir Stephanie bei sūnus Albert’as.

Rainier III buvo laimingas tol, kol vaikai neišaugo.

1982 metų rugsėjo 14-ąją kunigaikščio žmona nesuvaldė automobilio ir šis nugarmėjo į bedugnę. Žurnalistai tikino, kad prie vairo sėdėjo ne G.Kelly, o jos vyresnioji duktė Caroline.

Tuo pat metu prasidėjo nemalonumai dėl vaikų. Caroline biografijoje – trys santuokos ir dvejos skyrybos. Tikras išbandymas tėvui buvo ir jo jaunesnės dukters Stephanie kavalieriai.

Tačiau rimčiausiu galvos skausmu senstančiam kunigaikščiui tapo įpėdinis kunigaikštis Albert’as. Tai tėvas suprato pernelyg vėlai, kai sūnui buvo jau per 40 metų.

Gal blogai tai, kad Albert’as augo be motinos? Monako kunigaikštis Rainier III tvarkė išsiplėtusią Grimaldi verslo imperiją, o laisvalaikį skyrė savo pomėgiui – filatelijai ir nieko nepastebėjo.

Albert’as gerai mokėsi, domėjosi automobilių lenktynėmis, užsiėmė plaukiojimu, bobslėjumi, dziudo, penkis kartus dalyvavo žiemos olimpinėse žaidynėse. Ramus, taktiškas – tikras tėvo džiaugsmas!

Tai, ką kunigaikščiui Rainier III buvo pasakojama apie sūnaus romanus, jis praleisdavo negirdomis.

Vaikinas mylisi su viena, kita, trečia, paskui atsirado ketvirta – nieko čia blogo.

Kunigaikštis Rainier III pradėjo jaudintis, kai jo įpėdiniui atsirado pilvukas ir plikė, o prie altoriaus jis neketino žengti.

Po vienos Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sesijos kunigaikštis Albert’as išvyko kartu su garsiąja tuometės Vokietijos Demokratinės Respublikos (VDR) čiuožėja Katarina Witt.

Porelė nuvyko į Albert’o apartamentus ir iš jų neišėjo iki ryto.

Kitą vakarą prie Monako Kunigaikštystės įpėdinio durų būriavosi ilgakojės gražuolės. Kai protokolo tarnybos atstovas pasiteiravo Albert’o kamerdinerio, ką veikia šios merginos, išgirdo atsakymą: „Laukia, kada apsispręs kunigaikštis.”

Bet kunigaikščio Rainier III laukė dar didesnė staigmena: sūnus prisipažino turintis nesantuokinį sūnų Alexandre’ą Coste, kurį nori supažindinti su šeima.

Senasis kunigaikštis, kuriam tuo metu buvo 79-eri, pradėjo klausinėti apie berniuką. Rainier III išgirdo, kad vaikas – mulatas, jo motina – juodaodė iš Togo, išsiskyrusi stiuardesė, turinti dar du vaikus.

Šie santykiai tęsiasi nuo 1997 metų – daugiau nei šešerius metus. Šios moters nuotrauka kunigaikščiui Rainier III buvo parodyta vėliau. Ji – juoda kaip derva, aukšta, raumeninga, plokščios nosies ir storų lūpų.

O jei jis staiga mirs? Tuomet Grimaldi sostą užims tamsiaodis anūkas. Monako konstitucijoje atsirado įrašas – sostą gali paveldėti valdančio monarcho palikuoniai, gimę tik nuo jo žmonos santuokoje.

Pašalinęs pavojų kunigaikštis Rainier III su sūnumi pakalbėjo iš širdies: „Albert’ai, turime elgtis kaip tikri karaliai.

Norvegijos sosto įpėdinis gali vesti išsiskyrusią narkomanę, danų – kinę, nes šiose šalyse monarchija jau seniai nieko nesprendžia. O Monake Grimaldi – paskutinė Europoje valdanti dinastija, kunigaikštystės gerovė priklauso nuo mūsų poelgių.”

Senasis kunigaikštis įtikinėjo sūnų, kad Monakui reikia naujo impulso, kurį gali suteikti jo vedybos. Jei myli juodaodę, tegu įkurdina ją ramioje vietoje, kad apie tai nesužinotų žurnalistai.

Juk Albert’as turėjo ilgą romaną su žinomu supermodeliu Karen Mulder. Vienu metu Rainier III net tikėjosi, kad sūnus ją ves.

2001 metais K.Mulder šlovė kiek priblėso, bet ji galėjo pakelti bet kokio televizijos šou reitingą. To tikėjosi ir laidos „Visi apie tai kalba” prancūzų vedėjas Thierry Ardissonas.

Vėliau jis džiaugėsi, kad laida buvo netiesioginė. Studijoje susirinkusiai publikai K.Mulder pranešė, kad mados pasaulyje gyvuoja seksualinė mafija, ir ją, užhipnotizuotą kriminalinio psichologo, nuolat prievartavo modelių agentūrai „Elite” vadovaujantys asmenys ir Monako kunigaikštis Albert’as.

Modelis taip pat pranešė, kad ją išprievartavo tikras tėvas, kai jai buvo vos dveji. Po šių žodžių K.Mulder apsiverkė ir išbėgo iš studijos.

Sukrėstas laidos vedėjas paprašė publikos pamiršti tai, kas buvo pasakyta. Įrašą paėmė televizija, bet kažkas iš žiūrovų laidą įrašė mobiliuoju telefonu.

Kitą dieną viename Paryžiaus policijos komisariatų K.Mulder pakartojo savo kaltinimus. Tardytojas iškėlė baudžiamąją bylą.

Grimaldi šeimos garbę išgelbėjo faktas, kad visi žinojo, jog K.Mulder turėjo liguistą potraukį prie kokaino. Giminaičiai nuvežė modelį į psichiatrijos kliniką.

Išėjusi iš jos K.Mulder visiems paminėtiems šiame skandale išsiuntinėjo atsiprašymus.

2005-aisiais kunigaikščio Rainier III sveikata pablogėjo. Jis vis daugiau laiko praleisdavo prijungtas prie lašelinės ar su deguonies kauke.

Albert’as tapo kunigaikščiu regentu, ir tuo metu atsirado dar vienas jo vaikas.

Amerikietė Tamara Rotolo su bičiule atostogavo Monake 1991 metais. Itališko kraujo turinti didžiulių akių brunetė Amerikoje dirbo padavėja, buvo išsiskyrusi.

Miesto paplūdimyje prie jų prisėdo simpatiškas vyrukas. Kad jis Monako kunigaikštis, moteris sužinojo, kai jie atsidūrė lovoje.

Keletas pasivažinėjimų naujojo pažįstamo motociklu, restoranas, diskoteka naktį, kvietimas „į labai įdomią vietą, kur jis dažnai lankosi”, – užmiesčio namo miegamąjį.

Grįžusi namo T.Rotolo su kunigaikščiu dažnai kalbėjosi telefonu. Sužinojęs, kad ji nėščia, Albert’as pažadėjo paramą, o paskui dingo.

Ši istorija išplaukė į viešumą per oficialų vizitą į JAV. Pro pasitinkančiųjų minią, tarp policininkų kojų prie Albert’o II prasmuko simpatiška kokių septynerių metų mergaitė ir tvirtai įsitvėrė jam į kelnes.

Minioje stovinti stambi tamsiaplaukė moteris žurnalistų džiaugsmui garsiai sušuko: „Albert’ai, tai mūsų duktė!” Monako kunigaikštis su siaubu atpažino savo buvusią paplūdimio meilę.

Galų gale viskas buvo sutvarkyta: mažoji Jazmin pradėjo gauti gerą išlaikymą ir toliau mokėsi Monake. Albert’as prisirišo prie mergaitės.

Bet visuomenei jis vis tiek atrodė suvedžiotojas ir apgavikas, palikęs moterį ir mėginęs sprukti nuo savo vaiko.

2005 metų balandžio 6-ąją mirė kunigaikštis Rainier III. Iki karūnavimo iškilmių buvo sušauktas posėdis karališkosios tarybos, į kurią įeina artimiausi Albert’o giminės ir įtakingiausi kunigaikštystės žmonės.

Albert’ui teko atlaikyti nemalonią sceną. Šalia jo gyvena du rykliai – jo seserys, viena jų augina įpėdinį. Pagal įstatymą, kurį priėmė kunigaikštis Rainier III, jei jo sūnus Albert’as nesusilauks palikuonių, po jo mirties įpėdine turėtų tapti Caroline.

O jos įpėdiniu bus sūnus, jaunasis Andrea Casiraghi – ūžautojas, nuolatinis viso pasaulio naktinių klubų lankytojas.

Seserys Caroline ir Stephanie kalbėjosi su broliu griežtai, priekaištavo, kad jo elgesys kelia pavojų tam, kas priklauso jiems visiems, ir jis pagaliau turįs vesti padorią merginą.

Iki to laiko kunigaikštis Albert’as buvo užsiėmęs sportu ir labdaringa veikla, keliavo po pasaulį, mezgė intrigėles su gražiomis moterimis.

Jis turėjo meilės romanus su Gwyneth Paltrow, Brooke Shields, Naomi Campbell, į jo nuotakas buvo įrašytas modelis Angie Everhart ir žinoma šuolininkė į aukštį Alicia Warlick.

Be to, penki kilometrai nuo Monako, ramiame Prancūzijos kaime, jo nupirktame name gyveno juodaodė draugė Nicole Coste.

Tai buvo meilė iš pirmojo žvilgsnio: kunigaikštis lėktuve paprašė Nicole telefono numerio, kai ji atnešė mineralinio vandens. Meilė praėjo, bet auga jų sūnus.

Tačiau kunigaikščio Albert’o žmona turi būti baltaodė, išauklėta, graži, kultūringa.

Ch.Wittstock – kompiuterių bendrovės vadybininko ir plaukimo trenerio duktė – gimė ir užaugo PAR.

Mergaitė nuo mažens buvo mokoma plaukti.

Mokyklos mokytoja vadino Charlene kuklia ir gerai išauklėta mažąja ledi. Būdama 18-os ji laimėjo PAR plaukimo čempionatą, o po ketverių metų pateko į olimpines žaidynes.

Prieš 2008 metų olimpines žaidynes Ch.Wittstock patyrė peties traumą ir su didžiuoju sportu teko atsisveikinti.

Kunigaikštis Albert’as pamatė ją 2000-aisiais Monake per plaukimo varžybas: vilkėdama glaudžiai kūną aptempiantį maudymosi kostiumą ji atrodė stulbinamai.

Albert’as priėjęs prie Ch.Wittstock vadybininko pasakė, kad norėtų su šia plaukike susipažinti.

Jie susitiko jaukiame restorane. Kunigaikštis atėjo pirmas. Kai kone dviejų metrų ūgio blondinė priėjo prie staliuko, jis atsistojo. Charlene pajuto, kad jai linksta keliai.

Kunigaikštis! Nors ne itin jaunas, bet simpatiškas. Tą minutę Charlene prisiminė visus filmus apie šiuolaikines pelenes.

Drauge praleistas vakaras buvo nuostabus: vakarienė prie žvakių, romantiškas pasivaikščiojimas po krantinę ir atsisveikinimo bučinys. Albert’as paliko jai savo telefono numerį ant vizitinės kortelės su kunigaikščio karūna.

Charlene žadėjo paskambinti, bet kažkur nukišo vizitinę kortelę.

Kitą kartą jie susitiko tik po šešerių metų, tuoj po jo tėvo kunigaikščio Rainier III mirties, per sporto varžybas Turine.

Ten prasidėjo jų romanas, tais metais Charlene persikėlė gyventi į Monaką.

Lenktynės motociklais ir paplūdimys, kuriame ji kaitinosi nuo ryto iki pusiaudienio, krepšinis, iškylos, vieši renginiai: taip Albert’as pratino kunigaikštystę prie savo išrinktosios.

Kunigaikščio seserys su ja buvo malonios, bet ji netrukus sužinojo, kad už akių Caroline ir Stephanie ją vadina Albert’o undine.

Kai į vieną priėmimų Monako karališkuosiuose rūmuose Charlene atskubėjo tiesiai iš paplūdimio, tai virto anekdotu.

Albert’o mylimoji neturėjo vakarinės suknelės ir apsirengė ilga žalia draugės suknele, iš po kurios šmėkštelėdavo ryškūs sandalai.

Rankų ir kojų nagai buvo nudažyti ryškiai raudona spalva.

Kunigaikščio Albert’o II veidas ištįso, o seserys Caroline ir Stephanie nušvito. Ką tai reiškė, Ch.Wittstock suprato po dviejų dienų, kai jai buvo pašnabždėta, kad ji turi dar vieną pravardę: kalėdinė Albert’o eglė.

Po šio vakaro buvo pradėta ją mokyti rengtis ir tinkamai elgtis: valgyti, vaikščioti, kalbėti, šypsotis ne per plačiai atveriant burną.

Plaukų specialistas sukūrė Charlene šukuoseną, dizaineriai Giorgio Armani ir Karlas Lagerfeldas pasirūpino drabužių stiliumi.

Aukšta, raumeninga plaukikė tapo subtilaus stiliaus dama. Šis virsmas užtruko kelerius metus, bet kai kunigaikštis pasipiršo ir Charlene sutiko, Monako monarchas turėjo idealią nuotaką: stilingą, santūrią gražuolę giliomis akimis ir liūdna šypsena.

Geriausi pasaulio specialistai perdarė buvusią plaukikę pagal asmeninį Monako kunigaikščio projektą.

Net Caroline ir Stephanie, žvelgusios į brolį su ironija, pripažino, kad Albert’as II turi gerą skonį.

Nykštukinė kunigaikštystė rengėsi amžiaus vestuvėms, rūmuose buvo sudarinėjamas svečių sąrašas, į kurį Albert’as II įtraukė ir savo buvusias drauges.

Tad kas sugadino kunigaikščio Albert’o II pasaką?

Ir jis, ir Ch.Wittstock kalbėjo karališkųjų rūmų maniera: alegorijomis ir užuominomis.

Kažkas pasakė Charlene, jog N.Coste laukiasi dar vieno vaiko ir reikalauja, kad Albert’as pripažintų ir jį.

Pasklido kalbos, kad ieškinį dėl tėvystės pripažinimo kunigaikščiui pareiškė ir kažkokia italė, kurios vaikui apie pusantrų metų.

Iškart po vestuvių Monako kunigaikštis su žmona išvyko į Pietų Afrikos Respubliką. Bet jų medaus mėnuo pasirodė toks keistas – Charlene ir Albert’as įsikūrė viešbučiuose, kuriuos skyrė 16 kilometrų.

Ch.Wittstock tėvui teko padaryti specialų pranešimą spaudai, kuriame jis tikino, kad dukters ir žento santykiai geri.

Medaus mėnuo baigėsi pirma laiko. Buvo kalbama, kad Monako kunigaikščiui teko išvykti dėl genetinės ekspertizės. Pastaroji būtina, kad jo advokatai galėtų vesti derybas su itale.

Po to viskas nutilo, ir Monake prasidėjo naujas gyvenimas: rūmų su viduramžiškais dantytais bokštais šeimininke tapo mergina iš PAR.

Ch.Wittstock vadinama liūdnąja kunigaikštiene: ji retai šypsosi. Sklando kalbos, kad ją kamuoja depresija, nes ji negali pastoti ir pagimdyti Albert’ui įpėdinio.

Esą Ch.Wittstock sutiko tekėti tik dėl to: pagal slaptą kontraktą gimus vaikui Monako kunigaikštienė gaus daug pinig ir galės gyventi atskirai.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.