A. Pugačiova pasisakė prieš galimybę gėjams įsivaikinti vaikus

Rusijos milijardierius Michailas Prochorovas ir jo šalininkė dainininkė Ala Pugačiova viešai pareiškė nepalaikantys idėjos leisti įsivaikinti vaikus homoseksualioms šeimoms.

A. Pugačiova ir pati svarstė galimybę įsivaikinti vaiką, bet nusprendė, kad tai - per didelė atsakomybė.<br>LNK
A. Pugačiova ir pati svarstė galimybę įsivaikinti vaiką, bet nusprendė, kad tai - per didelė atsakomybė.<br>LNK
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-31 16:32, atnaujinta 2018-03-06 01:04

Gaila vaiko

„Aš asmeniškai to nepalaikau to dėl vienos paprastos priežasties. Pažinodama Eltoną Johną suprantu, kad tam vaikui bus sunku. Jo tėvai - du vyrai, kuriems turėtų būti beprotiškai sunku. Vien iš gailesčio tam vaikui aš esu prieš. O šiaip aš nesu nusistačiusi prieš homoseksualus“, - pareiškė A. Pugačiova partijos „Pilietinė platforma“ spaudos konferencijoje.

„Palaikau Alos Borisovnos poziciją. Tai - kultūrinis-dorovinis klausimas, todėl reikėtų orientuotis į tą kultūros sluoksnį, kuris yra mūsų visuomenėje. O mes iki to dar nepribrendome. Todėl dabartiniu momentu aš to nepalaikau“, - teigė M. Prochorovas.

Pati norėjo įsivaikinti

Spaudos konferencijoje A. Pugačiova prisipažino, kad prieš dešimt metų pati svarstė galimybę įsivaikinti vaiką.

„Prieš dešimt metų aš būčiau įsivaikinusi vaiką. Bet tai - tokia atsakomybė. Tie, kurie įsivaikina, turėtų būti ne tik fiziškai, bet ir morališkai labai sveiki žmonės“, - pridūrė dainininkė.

Į politiką nesiveržia

Rusų interneto portalas newsru.com pranešė, kad į žurnalistų klausimą, ar rengiasi užsiimti politine veikla, A. Pugačiova, kuri priklauso Prochorovo partijos federaliniam komitetui, nors ir liko nepartinė, atsakė: „Neplanuoju, nors kas žino. Dabar toks gyvenimas prasidėjo...“ 

V. Putinas – irgi prieš

Po to, kai Prancūzijoje buvo legalizuotos gėjų santuokos, klausimas apie vienalyčių šeimų galimybę įsivaikinti vaikus sukėlė aštrių diskusijų ir tarp Rusijos politikų, ir tarp šou verslo atstovų.

Jau anksčiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nedviprasmiškai leido suprasti, kad jam nepatinka vienalyčių santuokų legalizavimas Prancūzijoje. Jis pasisakė už tai, kad būtų pakoreguoti Rusijos ir Prancūzijos susitarimai dėl vaikų įsivaikinimų ir tokiu būdu pavyktų išvengti prieštaravimų Rusijos įstatymams.

Prancūzams – draudimai

Kai Prancūzijoje šis įstatymas įsiteisėjo, Rusijos valstybės Dūmoje buvo pasiūlyta paskelbti negaliojančiais susitarimus dėl galimybės įsivaikinti vaikus tos šalies piliečiams. Taip pat pasiūlyta atskiru įstatymu uždrausti panašius susitarimus su kitomis valstybėmis, kur vienalytės santuokos oficialiai įteisintos.

Anot „Vieningos Rusijos“ partijos atstovo, Dūmos pirmininko pavaduotojo Sergejaus Neverovo, toks įstatymo projektas jau parengtas.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas