Prancūzų meilę buvusiam prezidentui žadina C. Bruni atsidavimas

„Valdžia nėra malonumas. Ji žmones padaro pažeidžiamus“, – šiandien kalba Carla Bruni (45 m.), buvusi pirmoji Prancūzijos ponia. Jos vyras Nicolas Sarkozy (58 m.) prieš metus atsisveikino su Prancūzijos prezidento pareigomis, o tai jai leido tęsti muzikinę karjerą – balandžio pradžioje Carla išleido ketvirtąjį albumą „Mažosios prancūzų dainos“.

Carla visada pasižymėjo puikiomis manieromis. Eliziejaus rūmų darbuotojai yra prasitarę, jog ji su visais elgėsi itin mandagiai.<br>AP
Carla visada pasižymėjo puikiomis manieromis. Eliziejaus rūmų darbuotojai yra prasitarę, jog ji su visais elgėsi itin mandagiai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Jun 2, 2013, 11:16 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:12 AM

Nesvarbu, kaip kristų katė, ji visada nusileidžia ant kojų.

„Aš esu tarsi katė, – teigia Carla. – Katės nemėgsta eiti į lauką. Jos paskleidžia kvapą, taip pažymėdamos savo teritoriją. Tad kai gyveni su kate, iš tiesų gyveni jos valdose.“

Buvęs Prancūzijos prezidentas N.Sarkozy, už kurio 2008-aisiais ištekėjo dainininkė, dainų kūrėja, modelis ir vyrų numylėtinė C.Bruni, tai puikiai žino.

N.Sarkozy apsigyveno savo žmonos namuose Paryžiuje, kur svetainė įrengta tarsi muzikos studija – čia stovi fortepijonas, garso įrašymo įranga.

„Katėms nepatinka, kai reikia palikti namus – labiausiai jos mėgsta susiraityti šiltoje, pažįstamoje vietoje. Aš esu tokia pat“, – pasakoja C.Bruni, mūvėdama patogius džinsus ir jaukiai įsitaisiusi savo namuose.

Grakščiomis rankomis imituodama katę ji teigia: „Katės prisitaiko prie bet kokios situacijos ir niekada nesudaužo peleninės, stiklinės, butelio ar kitų trapių daiktų.“

Išpūsdama elektroninės cigaretės dūmą priduria: „Mano katė mėgsta vaikščioti pianino klavišais. Man patinka jos lankstumas. Nesuprantu, kodėl žmonės atsisako kokios nors galimybės, nes nenori prisitaikyti.“ O C.Bruni prisitaikyti tikrai moka.

Carla gimė Turine (Italija) turtingų pramonininkų šeimoje. Ji buvo dar maža mergaitė, kai šeima persikėlė į Paryžių.

Sulaukusi 28-erių, kai jos tėvas jau gulėjo mirties patale, dainininkė sužinojo – jis nėra biologinis jos tėvas. Tikrasis tėvas buvo gitaristas, taip pat kilęs iš turtingos šeimos, su jos motina susipažinęs koncertinio turo metu.

Devyniolikametė Carla jau buvo pasiekusi modelio karjeros aukštumas, išmokusi kelias kalbas, o jos atvaizdas puikavosi daugiau nei 250 žurnalų viršeliuose.

Septynerius metus ji keliavo su garsiuoju Micku Jaggeriu, britų grupės „The Rolling Stones“ lyderiu, nors jis tuo metu buvo vedęs Jerry Hall.

Carlai po kojomis krito garsūs menininkai, politikai ir intelektualai, tad ji greit tapo žinoma kaip vyrų suvedžiotoja.

Beveik prieš šešerius metus, kai ją paliko jaunasis filosofas Raphaelis Enthovenas, su kuriuo susilaukė sūnaus, C.Bruni netrukus susipažino su N.Sarkozy.

Prezidentas, dar neatsigavęs po skyrybų su antrąja žmona Cecilia, susižavėjo naujos pažįstamos atliekamomis dainomis.

Netrukus laikraščiuose sumirgėjo įsimylėjėlių nuotraukos iš jų kelionių – jose šalies prezidentas mūvėjo džinsus, o jo akis dengė tamsūs akiniai. Nuo tada žurnalistai jį ėmė vadinti stilinguoju prezidentu.

N.Sarkozy ir C.Bruni susituokė 2008-ųjų vasario 2 dieną, o jau netrukus Pranzūcijos prezidento ir Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II susitikime Carla oficialiai buvo pristatyta kaip pirmoji Prancūzijos ponia.

Nors N.Sarkozy prezidento postą prieš metus užleido socialistų partijos atstovui François Hollande’ui, o kiti rinkimai vyks dar negreit, jis dar nėra pasiruošęs nulipti nuo scenos ir dėmesio centre palikti vien savo žmoną.

Tačiau yra kliūtis, kuri gali neribotam laikui nukelti planus ne tik grįžti į Eliziejaus laukus, bet ir į politiką apskritai.

Kovo mėnesį, kai Carla Berlyne vykusioje „Echo Music Awards“ apdovanojimų ceremonijoje atliko meilės dainą apie savo vyrą „Mon Raymond“, Bordo miesto teisėjas, nagrinėjantis bylą dėl galimo neteisėto N.Sarkozy 2007 metų rinkimų kampanijos finansavimo, pakeitė buvusio prezidento statusą iš liudytojo į įtariamąjį.

Kadenciją baigęs prezidentas kaltinamas pasinaudojęs garbaus amžiaus milijardierės „L’Oreal“ paveldėtojos Liliane Bettencourt silpnumu. Jis apkaltintas ne sukčiavimu, kuriam yra pritaikytas trumpesnis senaties terminas, o senyvo amžiaus žmogaus finansiniu išnaudojimu.

Dainoje „Mon Raymond“ C.Bruni apbūdina N.Sarkozy kaip piratą ir atominę bombą. Regis, kad atominė bomba gali sprogti?

„Tai neįtikėtina“, – tvirtina C.Bruni. Duodama interviu Paryžiaus žurnalistams, ji išspaudė ne vieną ašarą, o kalbėdama radijo eteryje taip pat susigraudino.

Kalbos apie kaltinimus jos vyrui visiškai užgožė jos albumo reklamos kampaniją.

Nors C.Bruni albumą buvo įrašiusi 2011-aisiais, nutarė oficialiai jį išleisti tik tada, kai nebebus pirmoji šalies ponia.

Tačiau iš anksto išleido dainą „Chez Keith et Anita“ – greito tempo melodija ir Lotynų Amerikos ritmas turėjo priminti ankstyvas ir pasiutusias grupės „The Rolling Stones“ gyvavimo akimirkas bei priminti Micko ir Carlos ryšį.

Ši daina nesukėlė tokio visuomenės susidomėjo, kokio autorė tikėjosi. Užtat daina „Le Pingouin“ tapo tikru hitu. Ji prasideda nerangių žingsnių garsu, primenančiu pingvino eiseną, o pingviną prancūzai tapatina su neryžtingu ir neapsisprendusiu asmeniu.

Prancūzai kaipmat suprato, kad šis kūrinys pašiepia dabartinį šalies prezidentą F.Hollande’ą – jis dažnai vadinamas neryžtingu.

C.Bruni neneigia to, bet ir konkrečiai nepatvirtina: „Kai rašiau dainą, negalvojau apie jokį konkretų žmogų. Pingvinas simbolizuoja visus neišauklėtus žmones, įskaitant ir vieną mano kaimyną.“

Carla visada pasižymėjo puikiomis manieromis. Eliziejaus rūmų darbuotojai yra prasitarę, jog ji su visais elgėsi itin mandagiai. Vos tik tapusi pirmąja ponia panoro išmokti visas etiketo taisykles.

„Man labiau patinka laikytis taisyklių, nei elgtis kaip laukinei“, – teigia ji, nors jos dainos „Nesu dama“ žodžiai pasakoja kiek kitokią istoriją. „Aš norėčiau būti ragana, nekalta ar sena vienuole“, – dainuoja Carla.

Žinodama aiškias protokolo taisykles ji jautėsi ramesnė per susitikimą su Didžiosios Britanijos karaliene Elizabeth II.

„Dauguma žmonių mano, jog taisyklės viską tik apsunkina, bet jas išmanant užplūsta ramybė – tarsi kas nors laikytų tave už rankos“, – sako ji.

Tądien, kai atsisveikino su Eliziejaus rūmais, C.Bruni neatrodė labai puošni.

Jos pilkas kostiumėlis ir paprasti marškinėliai sukėlė daug apkalbų, žmonėms ji tarsi siuntė tokią žinią: „Po velnių, kaip man viskas atsibodo!“

Bet Carla aiškina, kad tai – netiesa: „Tuo metu tai buvo vieninteliai drabužiai, kurie man tiko.“ Kūdikio ji juk susilaukė būdama 43-ejų, o tai išties tikras išbandymas.

Nicolas ir Carlos duktė Giulia gimė 2011-ųjų spalį, pačiame prezidento rinkimų kampanijos įkarštyje.

„Tai buvo sudėtingas mano gyvenimo tarpsnis. Aš esu aukšta, plačių pečių. Kai turiu 18 kilogramų antsvorį, neatrodau stora, o tiesiog negraži. Susilaukti vaikų vyresnio amžiaus moteriai iš tiesų yra sunku“, – teigia buvęs modelis.

Kaip ir daugeliui tokio amžiaus motinų, atgauti buvusias kūno linijas C.Bruni buvo sunku. Jai teko laikytis griežtos dietos, o tai labai vargino.

„Be to, tuo metu kaip tik vyko prezidento rinkimai.

Mergaitę maitinau krūtimi – naktį keldavausi kas dvi valandas, o nuo pat ryto stovėdavau šalia vyro. Jaučiausi tarsi mirusi“, – tuo metu skundėsi buvusi pirmoji Prancūzijos ponia.

Bet kaip tik tuo gyvenimo momentu, kai ji mažiausiai norėjo būti fotografuojama, turėjo atrodyti tobulai.

„Mano išvaizdą kritikavo visi, kurie tik netingėjo. Kalbėjo, kad esu stora. Stengiausi iš visų jėgų, tačiau buvau pervargusi ir netgi apimta depresijos, tad išvaizda man rūpėjo mažiausiai. Galvoje būdavo vienintelė mintis – leiskite man grįžti namo ir eiti miegoti“, – prisimena moteris.

Atėjus dienai, kai jos vyras turėjo palikti Eliziejaus rūmus, Carla turėjo rinktis: išmesti visą savo spintą, numesti nereikalingus kilogramus ar likti tokia, kokia tapo, ir įsigyti naujų drabužių.

Moteris aiškina antsvorio atsikračiusi pamažu.

Carla nurijo karčią piliulę ir girdėdama spėliones, esą ji paliks N.Sarcozy iškart po jo pralaimėjimo. „Tai absurdas“, – atrėžia ji ir prideda, kad vyro buvimas valdžioje jų santykius tik apsunkino.

„Vadovavimas šaliai buvo viena mūsų santykių problemų, kurią mes turėjome įveikti kartu. Valdžia nėra malonumas. Ji žmones padaro pažeidžiamus. Tačiau atstovauti Prancūzijai buvo didelė garbė.

Niekada nesinaudodavau savo padėtimi, nebent reikėdavo padėti žmonėms – tiems, kurie patekę į ligoninę ar sudėtingą situaciją paprašydavo mano pagalbos“, – sako buvusi pirmoji šalies ponia.

Į savo kabinetą Eliziejaus rūmuose C.Bruni užsukdavo labai retai, nebent norėdama atsakyti į laiškus. Ji net nemėgino vaizduoti, kad politika staiga tapo pagrindine jos aistra.

Be to, Prancūzijos pirmoji ponia neprivalo visada dalyvauti politiniuose renginiuose, kaip įprasta Jungtinėse Amerikos Valstijose. Nebent ji pati nori – tuomet kliūčių nėra.

Tokį vaidmenį buvo pasirinkusios Danielle Mitterrand bei Claude Pompidou. Įvaizdžio visuomenės akyse klausimais C.Bruni dažniau pagalbos kreipdavosi ne į Prezidentūros patarėjus, o į agentus ir žurnalistus, su kuriais buvo pažįstama dar nuo darbo mados pasaulyje laikų.

Daugelis prancūzų įsitikinę, kad C.Bruni puikiai atliko pirmosios šalies ponios vaidmenį. Ji visada atrodydavo elegantiškai ir sužavėdavo visus – nuo karalienės Elizabeth II iki Nelsono Mandelos.

Bet ne visiems patiko Carlos vaidmuo. Prancūzijos aukštuomenės žurnalo „Point de Vue“ redaktorė Colombe Pringle rašė: „Po jos susitikimo su karaliene visi kalbėjo, esą Carla atrodė kaip Jackie Kennedy. Visai ne. Su stiuardesės kepuraite ji atrodė kaip jauna mergina, ką tik išėjusi iš vienuolyno.

Sėdėdama pakreipusi kojas į šoną ir klausydamasi savo vyro kalbos ji mėgino atrodyti kaip Audrey Hepburn personažas filme „Pusryčiai pas Tifanį“, o tai atrodė nenormalu ir nenatūralu. Ji niekada taip nesielgdavo, o tą akimirką mėgino būti tuo, kas iš tiesų nėra. Ji dažnai persistengdavo.“

Tačiau žurnalisto Jeano Luco Mano nuomone, C.Bruni buvo daug svarbesnė ir labai padėjo N.Sarkozy politinėms ambicijoms: „Sarkozy gal ir nėra privalumas Carlos karjerai, tačiau Carla yra privalumas jo karjerai. Prancūzės ją mėgo. Joms patiko jos elegancija ir pirmosios ponios vaidmuo.“

Žurnalistas teigia, kad jos atsidavimas gali dar kartą padėti prancūzams įsimylėti N.Sarkozy: „Prancūzijoje mums patinka karaliai. Ypač tie, kuriems jau buvo nukirsta galva.“

Ar C.Bruni norėtų grįžti į Eliziejaus rūmus? „Tai nėra nei mano pasirinkimas, nei mano nuomonė. Tai priklausys nuo Prancūzijos žmonių, mano vyro, jo darbo ir gyvenimo. Aš tik galiu sekti paskui jį“, – sako Carla. Ir patikina: dabar ji jaučiasi saugi, rami kaip žmogus, kaip moteris, kaip žmona ir kaip motina.

Nicolas, pasak jos, labai rūpi šeima – daug labiau, nei kada nors anksčiau. Jo tikslas – šeimos gerovė.

„Jis yra tikras džentelmenas ir man patinka šalia jo jaustis tikra moterimi. Niekada nemaniau, kad jausiuosi tokia laiminga būdama žmona“, – tikina C.Bruni.

Nors ji puikiai žino, kad vedybos neapsaugo meilės nuo nelaimės, santuokos reikėjo norint išvengti dviprasmiškumo. Bendrauti nesusituokus porai būtų buvę sunku. Carlai buvo paprasčiau ištekėti ir aiškiai suvokti savo vietą.

C.Bruni susidraugavo su buvusia prezidento žmona ir jo sūnaus motina Cecilia Sarkozy, dabar jau Cecilia Attias. Carla sutaria ir su pirmąja N.Sarkozy žmona ir dviejų vyresnių jo sūnų motina Marie Dominique.

Be to, C.Bruni jaučiasi močiute dviem N.Sarkozy anūkams. „Aš mieliau būsiu jauna močiutė nei sena vienišė“, – juokiasi ji.

Nors Bruni nėra tikinti, daina, pavadinta „Malda“, iš jos naujojo albumo suteikia jai ramybės, o dukterį Giulią pora pakrikštijo.

„Italijoje viskas pagrįsta tradicijomis, religija ir kilme, o mes turime ir krikščioniško, ir žydiško kraujo“, – sako buvusi pirmoji šalies ponia.

Ir C.Bruni, ir N.Sarkozy seneliai buvo žydų kilmės.

Carla mėgsta analizuoti įvykius, situacijas.

„Manau, kad tai darysiu iki pat gyvenimo pabaigos. Senstant labai svarbi tampa žmogaus filosofija, ramybė, išmintis. Jeigu to nebus, visas gyvenimas nueis veltui. Raukšlės be išminties yra nuobodžios. Aš noriu būti subrendusi, noriu būti išmintinga“, – sako ji. („Vanity Fair“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.