Režisieriaus R. Polanskio žmona – ištikima jo gynėja

Režisieriaus Romano Polanskio (79 m.) trečiosios žmonos Emmanuelle Seigner (46 m.) pasirodymas ant raudonojo Kanų kino festivalio kilimo nustelbė daugumą žvaigždžių. Buvusi aktorė retai rodosi viešumoje, o apie jos ištikimybę skandalų lydimam vyrui sklinda legendos, rašo „Lietuvos rytas”.

Kanų kino festivalio pabaigoje pasirodžiusi Romano Polanskio žmona Emmanuelle Seigner vilkėjo raudoną suknelę su itin drąsia iškirpte.<br>"Reuters"
Kanų kino festivalio pabaigoje pasirodžiusi Romano Polanskio žmona Emmanuelle Seigner vilkėjo raudoną suknelę su itin drąsia iškirpte.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2013, 12:38 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:18 PM

Kanų kino festivalio pabaigoje pasirodžiusi R. Polanskio žmona E. Seigner vilkėjo raudoną suknelę su itin drąsia iškirpte. Bet ne tik įspūdinga jos išvaizda sulaukė daug dėmesio ir komentarų.

Buvusi aktorė retai lydi vyrą į renginius, o ir jis pastaruosius dešimtmečius vengia triukšmingų renginių ir fotoaparatų blyksčių.

Garsioji pora susipažino karštą 1988-ųjų birželį. Tada Emmanuelle buvo ką tik sukakę 22-eji ir ji buvo gavusi vaidmenį jo trileryje „Klaikus išbandymas”.

Filmavimo aikštelėje Emmanuelle atrasdavo vis naujus R. Polanskio charakterio bruožus. Jis kelis kartus per dieną aiškino jai, kaip geriau pasakyti tekstą, o jei jaunai aktorei nesisekdavo ir tekdavo kartoti scenas, nepyko, nerėkė, nemėtė scenarijaus ant grindų.

R. Polanskis neišlįsdavo iš džinsų, nepakentė šukų, dievino ledus, kuriais per pertraukas tarp filmavimų aprūpindavo jo asistentai, retai kada pakeldavo balsą.

Tuomet „Klaikaus išbandymo” kūrimo aikštelėje jis nurodė pagrindinę E. Seigner problemą: nesugebėjimą būti nūdienos mergina.

Emmanuelle nerūkė, nemokėjo tinkamai naudotis kosmetika, nesuprato šiuolaikinio žargono ir ką reiškia būti kietai.

Gerokai už ją vyresnis, subtilus, paauglio sielą turintis režisierius tapo E.Seigner draugu, pirmąja meile. Nors juos skyrė didelis amžiaus skirtumas, jai buvo lengva su juo bendrauti – to niekada ir su niekuo anksčiau nebuvo patyrusi.

E. Seigner ir R.Polanskis susituokė 1989-ųjų rugpjūtį. Paryžiuje jie nusipirko didžiulį šviesų butą, pro kurio langus atsivėrė nuostabus vaizdas į Seną.

Emmanuelle pagimdė jam dukterį Morgan ir sūnų Elvį. Jie retai pasirodydavo viešumoje, laiką mieliau leido kartu, nors R. Polanskis daug laiko skirdavo darbui filmavimo aikštelėje.

Vėliau Emmanuelle nusivylė aktoryste ir beveik dingo iš didžiojo ekrano. Jai patiko būti namų šeimininke, rūpintis vaikais, žaisti su jais.

Prieš šią santuoką R. Polanskis jau buvo du kartus vedęs.

Pirmoji santuoka su aktore Barbara Kwiatkowska iširo po trejų metų.

Antroji R.Polanskio žmona aktorė Sharon Tate buvo žiauriai nužudyta būdama aštuntą mėnesį nėščia.

Režisierius dažnai įsimylėdavo ir kartą vos nevedė jaunutės Nastassjos Kinski, atlikusios pagrindinį vaidmenyje jo režisuotame filme „Tesė”.

R. Polanskio ir E. Seigner santuoka buvo ciniškai vadinama ištvirkusio mergišiaus ir naivios mergiotės santykiais. Daugelis jiems pranašavo greitas skyrybas. Tačiau jie iki šiol kartu.

Režisieriaus, scenaristo ir aktoriaus R.Polanskio gyvenimas nebuvo lengvas. Gimęs Paryžiuje lenkės ir žydo šeimoje, vėliau jis persikėlė gyventi į Krokuvą (Lenkija).

Karo metais buvo uždarytas į Krokuvos getą, vėliau slapstėsi. 1975 metais gavo Prancūzijos pilietybę.

1978 metais, gyvendamas JAV, buvo apkaltintas 13-metės Samanthos Geimer išprievartavimu, apsvaiginus ją alkoholiu ir narkotikais. Prokuratūroje jis prisipažino dėl šių santykių.

R. Polanskiui pavyko pabėgti į Paryžių, kur gyvena iki šiol.

2008-aisiais prokuratūra atnaujino bylą dėl S. Geimer ir R. Polanskio, bet mergina paprašė nenagrinėti šios bylos. Prašymas liko nepatenkintas.

Naujausiame dokumentiniame filme „Ro-manas Polanskis – ieškomas ir geidžiamas” buvo atskleista, kad teismo procesas prieš jį buvo vedamas nesąžiningai. Paskirtasis teisėjas (jis mirė 1993 m.) norėjo nuteisti R. Polanskį siekdamas savo populiarumo.

S.Geimer prisipažino, kad sutiko mylėtis, o prieš kelerius metus pareiškė, kad R.Polanskiui atleido, ir nori, kad jis grįžtų į JAV.

Namuose laukianti Emmanuelle buvo saugus sutuoktinio uostas. O kai jam grėsė deportacija į JAV dėl pareikštų kaltinimų daugiau nei 30 metų senumo lytiniu nusikaltimu, moteris stojo į vyro pusę.

„Žmogus, kurį seniai myliu ir už kurio ištekėjau, neturi nieko bendra su visu tuo purvu, kuris ant jo pilamas. Romanas – rūpestingas tėvas ir švelnus vyras”, – teigė trečioji režisieriaus žmona.

E. Seigner niekada neklausė R. Polanskio, kas nutiko tą naktį, nesvarstė, kaltas jos vyras ar ne dėl to, kuo jis įtariamas. Ji kartą ir visiems laikams šiai istorijai padėjo tašką.

R. Polanskio kurtiems filmams – apdovanojimai

* „Rozmari kūdikis” – dvi „Oskaro” nominacijos, viena laimėta;

* „Kinų kvartalas” – 11 „Oskarų” nominacijų, viena laimėta;

* „Tesė” – 6 „Oskaro” nominacijos, trys laimėtos;

* 2003-iaisiais gauto „Oskaro” už „Pianistą” režisierius neatsiėmė dėl galiojančio kaltinimo išprievartavus S. Geimer.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.