Filmo „Greiti ir įsiutę“ žvaigždė M. Rodriguez - biseksuali mušeika

„Grįšiu į Naująjį Džersį ir vėl gyvensiu nuobodžiai“, — neseniai rėžė filmo „Greiti ir įsiutę“ žvaigždė Michelle Rodriguez (34 m.).

Kadrai iš filmo "Absoliutus blogis".
Kadrai iš filmo "Absoliutus blogis".
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2013, 1:16 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:12 AM

Juodaplaukė gražuolė — viena iš nedaugelio aktorių, kuri net būdama sunkaus charakterio ir nuolat įsiveldama į skandalus išsaugojo gerbėjų meilę.

Prodiuserių ir režisierių vertinama M. Rodriguez netikėtai prabilo apie tai, kad nusprendė atsisveikinti su kino pasauliu.

Tėvai anksti išsiskyrė

Mayte Michelle Rodriguez gimė daugiavaikėje dominikietės Carmen Milady ir puertorikiečio Rafaelio Rodriguezo šeimoje Teksaso valstijoje.

Kai Michelle buvo aštuoneri, jos tėvai išsiskyrė. Mergaitė gyveno tai su tėvu Puerto Rike, tai su motina Dominikoje. Abu tėvai susirado naujas antrąsias puses, dar kartą sukūrė šeimas, bet santykiai nebuvo tvirti.

Michelle galutinai susipainiojo, kai su motina, fanatiška Jehovos liudytoja, persikėlė gyventi į Džersi Sitį (Naujojo Džersio valstija). Motina ir močiutė mergaitei nuolat kalė į galvą, kokia laimė būti paklusnia ir dorovinga žmona, atleisti savo vyrui. Tačiau taip tvirtinančių moterų patirtis bylojo ką kita.

Michelle nematė prasmės paklusti kam nors vien dėl to, kad jis gimė vyru. Prastai vertinamo miesto rajono gatvėse, kur kruvini jaunimo gaujų susirėmimai buvo įprastas dalykas, ji duodavo atkirtį bet kam.

Veldavosi į gatvės muštynes

Michelle su trenksmu buvo išgrūsta iš penkių mokyklų — iš dalies dėl sunkaus charakterio ir teisybės paieškų, iš dalies dėl iškalbingos gydytojų diagnozės — „nedėmesinga“. Mergina negalėdavo susikaupti, o fizinė veikla jai sekėsi kur kas lengviau nei protinė.

Beveik visą laiką Michelle kiurksodavo gatvėje apsukta vyriškos draugijos, o per muštynes nė kiek nenusileisdavo vaikinams.

„Jau tuomet susikūriau taisyklę, kurią vėliau perkėliau į kiną. Jei esi moteris, yra du būdai, kaip patekti į vyrų draugiją ar jų verslą. Lengvas būdas — tapti kieno nors paklusnia drauge, šešėliu, kentėti, kai vyrai čiupinėja.

Sunkus būdas — atpratinti vyrus nuo minties, kad esi sekso objektas, įrodyti, kad esi jiems lygi, pelnyti pagarbą. Kalbėdami su tokia mergina jie žvelgia jai į akis“, — pasakojo M. Rodriguez.

Vis dėlto Michelle nesiliovė ieškoti vaikino, kuris ją gerbtų, kuriam patiktų jos aštrus liežuvis, kietas charakteris ir maištininkės reputacija. Kartą merginai pasirodė, kad būtent tokį ir rado.

Nesileido sutramdoma

Iš pradžių motinai ir močiutei nepatiko, kad Michelle mylimasis išpažįsta islamą. Vėliau moterys nusiramino — šalia šio vaikino padūkėlė tapo švelnesnė ir moteriškesnė.

Laimė baigėsi, kai Michelle mylimasis padėjo ant stalo sužadėtuvių žiedą ir perskaitė sąrašą pareigų, kurios, jo nuomone, žmoną skiria nuo draugės.

„Nori, kad nešiočiau parandžą? Gal tu kvaištelėjai?!“ — išpūtė akis Michelle.

„Tavo kūnas — tik man ir mano malonumui“, — ėmė aiškinti vaikinas.

„Mažiuk, čiuožk iš čia! Nejau per visą tą laiką, kurį esame kartu, taip ir nesupratai, kad man niekas niekada nevadovaus?!“ — atkirto Michelle ir sprigtu nuo stalo nusviedė sužadėtuvių žiedą.

Boksininkės vaidmuo

Aktoryste Michelle susidomėjo atsitiktinai. Ji neslėpė visada norėjusi išgarsėti, tik nežinojusi, kaip tai padaryti. Netrukus mergina, kuriai velniškai trūko pinigų, rado išeitį — pradėjo filmuotis masinėse scenose.

Raktu į kino pasaulį tapo skelbimas, kviečiantis į aktorių atranką. Buvo ieškoma merginų dramai „Merginų kovos“.

M. Rodriguez nurungė 350 kandidačių, kurios pretendavo į Dianos Guzman vaidmenį. Jos herojė kremtasi dėl savo nelaimių ir nusprendžia agresiją išlieti bokso ringe.

Kai 2000-aisiais „Merginų kovos“ pasirodė ekranuose, į M. Rodriguez vaidybą dėmesį atkreipė ir kritikai, ir žiūrovai.

Nors Michelle išgarsėjo, siūlyti naujų vaidmenų Holivudas neskubėjo. Romantiškų herojų vaidmenims naujoji žvaigždutė akivaizdžiai netiko, o profesionalių moterų kovų „sapnų fabrikui“ ne taip dažnai reikia.

Meilė ekrane ir už kadro

Gal dešimt M. Rodriguez agento bandymų rasti jai kokį nors darbelį buvo bevaisiai. Tačiau kartą jis aktorei pagaliau pranešė: „Tave kviečia į trilerį „Greiti ir įsiutę“ — kursi herojaus draugužės, kietos gatvių lenktynininkės, vaidmenį.“

„Taip jau ir kviečia? Be bandymų?“ — nustebo Michelle.

„Vinas Dieselis, kuris atlieka pagrindinį vaidmenį, matė „Moterų kovas“. Jis atsisako net žiūrėti į kitas kandidates, pageidauja tik tavęs“, — džiaugsmingai pridūrė agentas.

Juostos „Greiti ir įsiutę“ filmavimo aikštelėje mergina užmezgė romaną su V. Dieseliu.

„Atleisk, esame pernelyg panašūs, kad pultume tuoktis. Man, kaip ir tau, patinka rizika, adrenalinas, greitis ir azartas. Aš neturiu nieko prieš retsykiais išlenkti taurelę ir pasilinksminti.

Namuose man reikia moters, kuri būtų šeimininkė, žmona, vaikų motina. Jei šie vaidmenys tau priimtini — neprieštarauju. Jei ne, tikiuosi, kad liksime draugai“, — savo požiūrį į šeimą ir draugystę kartą išdėstė vyras.

Michelle papurtė galvą. Skurde augusi mergina buvo ką tik persikėlusi gyventi į Los Andželą. Ji pradėjo gauti didelius honorarus, pajuto didmiesčio gyvenimo svaigulį. Jos neviliojo kulinarijos kursai ir jogos pratimai nėščiosioms.

Bijojo užsidaryti virtuvėje

M. Rodriguez mylėjo V. Dieselį. Bet jam, kaip ir anam musulmonui, reikėjo moters, kuri nesikištų į vyriškus žaidimus. Michelle nebuvo pasirengusi iškeisti karjeros į paprastos moters gyvenimą.

„Palyginau savo planus ir tai, kas lauktų ištekėjus. Tektų vienuolika mėnesių per metus praleisti su vaikais namuose. Kentėčiau, jeigu mano energija ir sukauptas patyrimas dingtų virtuvėje.

Su V. Dieseliu iki šiol bendraujame kaip draugai. Esu jo dukters krikštamotė. Aš dėkinga Vinui — juk jo dėka patekau į Holivudą, tačiau nespėjau pasirengti ten tykančioms vilionėms“, — sako M. Rodriguez.

Po pirmųjų filmo „Greiti ir įsiutę“ dalių M. Rodriguez užgriuvo šlovė. Vėliau ji nusifilmavo seriale „Dingę“ bei didelio biudžeto juostose — Jameso Camerono „Įsikūnijime“ ir Paulo W. S. Andersono „Absoliučiame blogyje V“.

Priekaištai scenaristams

M. Rodriguez nepanaši į klasikines kino žvaigždes. Sportinio stiliaus drabužiai, jokio makiažo, papuošalų ir aksesuarų, neskaitant elektroninės cigaretės, kurią dažnai traukia bendraudama su žurnalistais.

Aktorei nieko nereiškia žurnalistui mestelėti: „Duok penkis, vaikine! Kaip gyveni?“ Daugybė stiprių žodelių, kuriais ji pagardina savo kalbą, skamba visiškai natūraliai.

Michelle vadinama patrakėle, ir toks įvaizdis tvirtėja po naujos filmo „Greiti ir įsiutę“ dalies. „Šią etiketę prisilipdžiau pati, daugelį metų metodiškai atsisakydama kitų vaidmenų. Dėl to nė kiek nesijaudinu.

Tik gaila, kad scenaristams trūksta fantazijos — filmuose ne tiek jau daug merginų, kurios būtų švelnios, gražios, bet sugebėtų duoti atkirtį. Moterų vidinis pasaulis sudėtingesnis nei vyrų“, — sako Michelle.

Dievina pašėlusį greitį

Michelle prisipažįsta visada buvusi nutrūktgalvė, trokštanti adrenalino. Aktorė nuolat mankštinasi sporto salėje, o po treniruočių vartoja energinius gėrimus.

Jai patinka smagiai leisti laiką. Michelle sako, kad jos gyvenimo būdas — toks, kaip roko muzikos atlikėjo Iggy Popo. Tik ji nevartoja narkotikų.

Be to, Michelle vairuoja ne „Ferrari“, kaip Iggy, o „Toyota Prius“. Aktorė džiaugiasi, kad jau ketveri metai nėra gavusi baudų už greičio viršijimą, nors atsisėdusi prie sportinio automobilio vairo pamiršta stabdžius.

Michelle visada dievino greitį. Po pirmo filmo „Greiti ir įsiutę“ ji nusprendė su savo draugu Speedy (Speed — angl. „greitis“) vieną naktį surengti lenktynes Los Andžele, Holivudo bulvare. Jie lėkė 120 km/val. greičiu, nors leidžiama 60.

Speedy, kuris savuoju „Ferrari“ pasiekė beveik 180 km/val. greitį, policininkams neužkliuvo, o merginą jie sustabdė.

„Aš jiems šaukiau: „Vaikinai, o kaip „Ferrari“?!“ Tačiau policininkas atšovė: „Mergaite, čia jums ne kinas, bet aš suteiksiu jums šansą pasitaisyti.“ Ir paleido!“ — pasakojo veiksmo filmo „Greiti ir įsiutę“ žvaigždė.

Aistra — vyrams ir moterims

2003 m. filmo „Greiti ir įsiutę“ žvaigždės pavardė buvo minima pirmuose pasaulio spaudos puslapiuose. Taip nutiko dėl nuotraukos, darytos per atlikėjo Puff Daddy jachtoje Prancūzijoje surengtą vakarėlį — Michelle bučiavosi su tuomečiu australų dainininkės Kylie Minogue vaikinu Olivier Martinezu.

Po penkerių metų spaudoje vėl pasirodė M. Rodriguez nuotrauka su O. Martinezu. Porelė pietavo Los Andželo viešbutyje „Chateau Marmont“, kur aktorius buvo apsistojęs.

Dar didesnę nuostabą sukėlė biseksualios aktorės Kristannos Loken prisipažinimas, kad ji turėjusi santykių su M. Rodriguez. Filmo „Greiti ir įsiutę“ žvaigždė Didžiosios Britanijos žurnalui „Cosmopolitan“ tvirtai pareiškė nesanti lesbietė, nors ir mylėjosi su abiejų lyčių atstovais.

Įkaušusi prie vairo

■ 2003-iaisiais M. Rodriguez vairuodama automobilį partrenkė motociklininką. Vėliau būdama neblaivi viršijo greitį. Už abu pažeidimus teismas iš aktorės laikinai atėmė vairuotojo pažymėjimą.

■ 2004 m. birželį ji Los Andžele stojo prieš teismą dėl to, kad neturėdama teisės vairuoti ir būdama neblaivi sėdo prie automobilio vairo, sukėlė avariją ir paspruko.

■ Už tai M. Rodriguez pateko už grotų. Be to, teismas skyrė 48 valandas viešųjų darbų dviejuose Niujorko morguose.

■ Aktorė taip pat turėjo dalyvauti trijų mėnesių programoje, kurios tikslas — įveikti priklausomybę nuo alkoholio.

■ 2005-aisiais Havajuose filmuojant serialą „Dingę” M. Rodriguez daug kartų neblaivi įkliuvo prie vairo.

■ Vietoj 240 val. viešųjų darbų aktorė pasirinko piniginę baudą ir 5 dienas arešto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.