Vėžį ir priklausomybę nuo sekso bei alkoholio įveikęs M. Douglasas grįžta į didžiuosius ekranus

Nugalėjęs vėžį ir sekso ištroškusio šaunuolio įvaizdžio atsikratęs Holivudo aktorius Michaelas Douglasas (68 m.) grįžta į TV ekranus įkūnydamas homoseksualų pianistą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-15 13:44, atnaujinta 2018-03-03 01:09

Neseniai M. Douglasas pasaulio žiniasklaidoje sukėlė šurmulį, pareikšdamas, kad gerklės vėžys jam galėjo išsivystyti dėl oralinio sekso. Esą taip galima perduoti papilomos virusą, sukeliantį vėžį.

M. Douglaso gerbėjai ėmė šnairuoti į jo žmoną Catherine Zetą-Jones. Ar gali būti, jog Holivudo gražuolė kalta dėl to, kad jos vyrui teko kovoti su mirtina liga?

Filme įkūnijo gėjų

Kad ir kaip ten būtų, vėžį, kuris buvo aptiktas tik paskutinės stadijos, išsigydęs aktorius džiaugiasi, kad vis dar yra geidžiamas režisierių.

Šių metų Kanų kino festivalyje pagaliau buvo pristatyta skandalingoji režisieriaus Steveno Soderbergho biografinė drama „Už kandeliabrų“ (Behind the Candelabra), kurioje M. Douglasas įkūnija 1987-aisiais nuo AIDS mirusį pianistą Valentino Liberace.

Kičo karaliumi vadintas menininkas iki gyvenimo pabaigos atkakliai neigė esąs homoseksualus. Filmas „Už kandeliabrų“ sukurtas remiantis V. Liberace meilužio Scotto Thorsono prisiminimais. Jį juostoje vaidina Mattas Damonas (42 m.).

Beje, kai susipažino, V. Liberace buvo 40 metų, o S. Thorsonui — vos 18-a.

Tad juos įkūnijantys aktoriai turėjo smarkiai atjaunėti.

Holivudo studijos atsisakė finansuoti šio filmo platinimą, nes tai esą pernelyg homoseksualinė juosta.

Žiūrovai, įpratę TV ekrane matyti tvirtus M. Douglaso herojus, nustebs. Jo kuriamas V. Liberace — švelnus ir linksmas menininkas, dievinantis kailius bei nėrinius, mėgstantis pompastiką ir tarsi vaikas besižavintis blizgučiais.

Dėkojo su ašaromis

„Stulbinamai seksualus“, — taip M. Douglaso sukurtą herojų įvertino „New Yorker“ kino apžvalgininkai.

Seksualumas, atrodo, yra neatskiriama M. Douglaso įvaizdžio dalis. 1992 m. pasirodžiusio „Esminio instinkto“ režisierius Paulas Verhoevenas kadaise gyrė aktorių: „Michaelas nebijo, kad jo pradės nemėgti. Būtent tai jį ir daro vertą meilės.“

Ir S. Soderbergho dramoje M. Douglasas nusirengia. Žiūrovai išvys liesą aktoriaus kūną ir, be abejo, prisimins, kad jis filmavosi pakilęs iš baisios ligos patalo.

„Aš esu be galo dėkingas režisieriui, kad palaukė, kol pasveiksiu, neskyrė šio vaidmens niekam kitam“, — su ašaromis akyse kalbėjo M. Douglasas. Paprastai aktorius nelinkęs verkšlenti.

Palaikymo reikia ir žmonai

Gydydamasis vėžį M. Douglasas neteko 20 kg. Jo dviejų vaikų — 12 metų Dylano ir 10-metės Cary — motina C. Zeta-Jones su siaubu prisimena švitinimo procedūras, kurias teko iškęsti sutuoktiniui.

„Po gydymo man norėjosi jį atšerti tarsi bekoną“, — juokėsi aktorė, kuri taip pat turi rimtų sveikatos bėdų.

Nuo maniakinės depresijos kenčianti Catherine neseniai grįžo iš reabilitacijos klinikos. „Ji stengiasi atgauti pusiausvyrą, — sakė M. Douglasas. — Aš ja didžiuojuosi.“

Priklausomybę lėmė genai

Kalbėdamas apie tai, kad oralinis seksas buvo jo ligos priežastis, M. Douglasas, ko gero, buvo neteisus.

Graikinio riešuto dydžio auglys M. Douglasui gerklėje greičiausiai išsivystė dėl besaikio rūkymo ir piktnaudžiavimo alkoholiu.

Aktoriaus tėvas, praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio kino žvaigždė Kirkas Douglasas autobiografijoje rašė, kad visi keturi jo sūnūs kovojo su priklausomybe nuo alkoholio ar narkotikų.

Jauniausiasis Ericas 2004 m. nuo to ir mirė. Michaelas 1992-aisiais 30 dienų praleido reabilitacijos klinikoje. Aktoriaus pirmoji santuoka žlugo dėl to, kad jis per daug girtavo ir per daug dirbo.

Kalbėta, kad M. Douglasas priklausomas ne tik nuo alkoholio, bet ir nuo sekso.

„Mūsų priklausomybė užkoduota genuose“, — padarė išvadą 96 metų aktoriaus tėvas. Beje, jo anūkas, Michaelo sūnus iš pirmos santuokos, Cameronas sėdi už grotų dėl prekybos narkotikais.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.