Karališkasis kūdikis jau turi vardą (papildyta)

Būsimasis Didžiosios Britanijos karalius jau turi vardą. Trečiadienį Bakingemo rūmai paskelbė, kad princo Williamo ir jo sutuoktinės Catherine kūdikio vardas - George'as Alexanderis Louisas. Apie tai pranešė CNN.

Pasaulis antradienio vakarą sulaukė galimybės pažvelgti į naująjį britų princą.<br>AP
Pasaulis antradienio vakarą sulaukė galimybės pažvelgti į naująjį britų princą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2013, 9:30 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:28 PM

31 metų Kate pirmąjį karališkosios poros sūnų, kuris yra trečias eilėje į britų sostą, pagimdė pirmadienį po pietų, po nekantraus kelių savaičių laukimo. Berniukas svėrė 3 790 gramų. Gimdyme, kuris truko aštuonias valandas, dalyvavo ir princas Williamas.

Pasaulis antradienio vakarą sulaukė galimybės pažvelgti į naująjį britų princą. Šimtai fotografų ir filmavimo grupės įamžino princą Williamą ir jo žmoną Kate, išeinančius iš ligoninės su savo pirmagimiu. „Jis didelis berniukas, gana sunkus. Dabar mes vis dar sukame galvas dėl vardo“, – paėmęs berniuką į rankas sakė jo tėvas.

Iki šiol Didžiojoje Britanijojje karūną nešiojo šeši George'ai. Pastarasis šalį valdė iki praėjusio amžiaus pradžios. Karalienės Elizabeth II tėvas George'as VI mirė 1952 metais.

Trečiasis kūdikio vardas - Louisas - pasirinktas princo Williamo dėdės garbei. Beje, šis vardas yra karališkojo kūdikio tėčio varde - Williamas Arthuras Philipas Louisas.

Vardą Alexanderis iki šiol turėjo trys Škotijos karaliai, kraštą valdę viduramžiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.