Milijardierė O.Winfrey prabangių rankinių pardavėją apkaltino rasizmu

Į prabangią parduotuvę Ciuriche įžengia juodaodė ir prašo parodyti brangią rankinę. O pardavėja pasiūlo pigesnę, net nenutuokdama, kad kils rasizmo skandalas. Juk viešnia – žvaigždė.

O.Winfrey mano, kad rankinės negalėjo nusipirkti dėl savo odos spalvos.<br>„Reuters” nuotr.
O.Winfrey mano, kad rankinės negalėjo nusipirkti dėl savo odos spalvos.<br>„Reuters” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:15 PM

Prabangių rankinių parduotuvės darbuotoja nežinojo, kas praėjusį mėnesį įžengė pro duris ir paprašė parodyti 35 tūkst. Šveicarijos frankų (98 tūkst. litų) kainuojančią rankinę.

Vietoj jos pardavėja pasiūlė pigesnę. Viešnia milijardierė, vien pernai uždirbusi 77 mln. dolerių, garsi JAV televizijos laidų vedėja Oprah Winfrey, neatsakė nieko, tik kietai sučiaupusi lūpas kiek pasisukiojo ir išėjo.

Vėliau paaiškėjo, kad 59 metų O.Winfrey prabangios rankinės ieškojo norėdama ja pasipuikuoti ypatingame renginyje – Šveicarijoje vestuves kėlė jos draugė, garsi dainininkė Tina Turner.

Į JAV O.Winfrey grįžo be prabangios rankinės. Tada kilo skandalas. Savo „Twitter” paskyroje juodaodė garsenybė, kurios turtas vertinamas 2,9 mlrd. dolerių, tikino, jog prekės jai nenorėta parduoti tik dėl jos odos spalvos. Esą jei klientė juodaodė, pardavėja pamanė, jog nusipirkti krokodilų odos rankinės neišgalės.

„Tai visiška netiesa, absurdas”, – tikino skandalo epicentre atsidūrusi pardavėja. Jos tariamas rasistinis poelgis buvo nušviestas JAV žiniasklaidoje, pasirodė net komentarų apie rasistus europiečius, kurie nesugeba atpažinti JAV garsenybių. Atsiprašymą O.Winfrey pasiūlė net Šveicarijos turizmo departamentas.

Pardavėja tikina, kad tiesiog įvyko kvailas nesusipratimas.

„Dvejojau, ką jai pasiūlyti, todėl parodžiau rankines iš Jennifer Aniston kolekcijos. Papasakojau apie dydžius, medžiagas – kaip visada. Tada jos žvilgsnis užkliuvo už 35 tūkst. frankų kainuojančios rankinės. Paprasčiausiai pasakiau jai, kad ji tokia pat, kokią laikau rankoje, tik daug brangesnė, ir galiu parodyti panašių”, – teisinosi pardavėja.

Italakalbė moteris sakė kalbėjusi su žvaigžde angliškai, dėl to irgi galėję kilti nesusipratimų.

„Mano anglų kalbos žinios nėra tobulos ir nežinojau, kas atėjo į parduotuvę. Bet net jei būčiau žinojusi, nebūtų buvę jokio skirtumo – pusė mūsų lankytojų yra iš užsienio ir tokią rankinę nuperka kelis kartus per metus”, – teisinosi pardavėja, kuri sako visus klientus vertinanti vienodai.

„Nesuprantu, kodėl ji švaistosi tokiais kaltinimais”, – krimtosi moteris.

Pardavėja sako, kad atsiprašytų O.Winfrey ir paaiškintų, jog įvyko nesusipratimas, mat dėmesys dėl rasizmo ją slegia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.